Copa del Rey
29/03/20212 reacties

Hoge odds bij finale Copa del Rey 2020: Athletic Bilbao vs. Real Sociedad

Hoge odds bij finale Copa del Rey 2020: Athletic Bilbao vs. Real Sociedad
Aanstaande zaterdag wordt in Sevilla de Copa del Rey finale van 2020 gespeeld. In deze editie geen FC Barcelona of Real Madrid in de finale, maar met Athletic de Bilbao en Real Sociedad twee verrassende finalisten. Bij VoetbalGokken.nl hebben wij de hoogste odds van de sport bookmakers al voor je opgezocht. Speel vandaag alvast mee en scoor bij deze Spaanse bekerfinale 2020!

Marcelino Garcia Toral: “Negentig minuten de tijd om beker te winnen”

Athletic de Bilbao-trainer Marcelino Garcia Toral is verheugd de finale tegen Real Sociedad te mogen spelen. “We hebben negentig minuten om een bekertitel te winnen van een hele goede ploeg. We genieten ervan, maar tegelijkertijd hopen we te winnen.”

“Eerst Real Sociedad en dan pas FC Barcelona”

De ploeg uit Bilbao speelt over twee weken de Copa del Rey finale van dit seizoen tegen FC Barcelona, een op papier sterkere tegenstander dan die van zaterdag. “Daar willen wij nog niet mee bezig zijn. We spelen eerst deze finale en als wij de beker winnen motiveert ons dat alleen maar meer voor de 2021 finale tegen FC Barcelona”, zegt de Bilbao-trainer aan het slot van zijn vooruitblik.

Imanol Alguacil: “Wij feliciteren Athletic de Bilbao”

Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil vindt dat de tegenstander in de finale nu al gefeliciteerd mag worden. “We moeten Athletic de Bilbao feliciteren, want zij spelen twee seizoen achter elkaar de finale. Dat zegt veel over hun wilskracht”, zegt de trainer van Sociedad in voorbeschouwing op de wedstrijd van zaterdag.

“Finale winnen is moeilijk”

Alguacil hoopt echter dat Bilbao zaterdagavond ook zijn ploeg kan feliciteren met het winnen van de beker. “De Copa del Rey winnen is heel moeilijk, maar het is een mooie prijs waar wij alles voor willen geven”, aldus de trainer van Real Sociedad tot besluit.

Statistieken

Vanwege de coronamaatregelen is de finale van de Copa del Rey 2020 verplaatst naar 3 april. Er mogen zaterdag een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn in Estadio de La Cartuja en dat was exact de reden om de finale vorig seizoen niet te houden en te verplaatsen naar dit jaar.In seizoen 2018-2019 won Valencia CF de beker door met 2-1 te winnen van FC Barcelona. Real Sociedad won de beker voor het laatst in seizoen 1987-1988 en dat was ook het laatste seizoen dat de Baskische voetbalclub de finale bereikten.Athletic de Bilbao pakte de prijs voor het laatst in seizoen 1983/1984, maar kreeg in seizoen 2014-2015 ook nog de kans in de finale tegen FC Barcelona. Bilbao  verloor toen met 3-1. Athletic de Bilbao staat ook in de finale van seizoen 2020-2021 die op 17 april wordt gespeeld tegen jawel, FC Barcelona.

Head 2 Head

Athletic de Bilbao en Real Sociedad troffen elkaar voor het laatst in La Liga wedstrijd van 31 december vorig jaar. Sociedad won in stadion San Mamés met 0-1 van de ploeg uit Bilbao. Ook de laatste ontmoeting in Sociedad werd door de ploeg van trainer Alguacil gewonnen met 2-1. In de laatste twee ontmoeting was Real Sociedad dus de sterkste van de twee.

Huidige vorm Athletic de Bilbao

Athletic de Bilbao trof in de halve finale Granada aan. De ploeg van trainer Garcia Toral verloor in Granada met 2-1, maar wist dat in Bilbao recht te zetten door met 1-0 te winnen. De kwartfinale was veel indrukwekkender. De ploeg uit Bilbao trof FC Barcelona en wist in Ă©Ă©n speelronde de Catalanen met 1-0 uit te schakelen. Athletic de Bilbao had dat ook nog te danken aan FC Barcelona-speler Sergio Busquets die in de blessuretijd in zijn eigen doel schoot.

Huidige vorm Real Sociedad

Real Sociedad moest in de halve finale tegen CD Mirandes de ticket zien te veroveren. De ploeg uit Sociedad won tweemaal 0-1 en 2-1 van de ploeg uit de Segunda DivisiĂłn. Net als Athletic de Bilbao stuntte ook Real Sociedad in de kwartfinales. Het trof Real Madrid en wist er met 3-4 van te winnen. De ploeg van trainer Alguacil deed dat wel met geheel eigen kracht. Alexander Isak scoorde tweemaal. Martin Odegaard (komt nu uit voor Arsenal) maakte er ook Ă©Ă©n en het laatste doelpunt van Sociedad kwam van de voet van Mikel Merino.

Lappenmand

Bij Athletic de Bilbao zijn geen blessuremeldingen bekend. Real Sociedad kan zaterdag niet beschikken over Luca Sangalli. De middenvelder heeft al lange tijd een knieblessure.

Prognose

Onze wedtip is 1-2 voor Real Sociedad, maar dat is puur gebaseerd op de laatste ontmoetingen waarin Sociedad tweemaal won van Bilbao. In onderstaand odds-overzicht kun je de gemiddelde quoteringen aflezen.

Quoteringen Athletic de Bilbao – Real Sociedad

De hoogste odd die die bookmakers voor deze finale hanteren, wordt uitgekeerd bij een gelijkspel: x 3.05 keer je inleg.In het 1X2 spelsysteem staat de pre-odd voor een overwinning van Athletic de Bilbao op x 2.80 keer je inleg ingedeeld. Een overwinning van Real Sociedad staat op x 2.54 keer je speelbedrag genoteerd.
De Copa del Rey finale 2020 Athletic de Bilbao – Real Sociedad wordt gespeeld opzaterdag 3 april om 21:30 uurin Estadio de La Cartuja te Sevilla. Welke ploeg wint volgens jou de Spaanse beker? Voorspel de finale via VoetbalGokken.nl voor de hoogste odds en de beste deals.

De beste Online Bookmakers