Copa del Rey
02/03/20213 reacties

Return halve finale Copa del Rey: FC Barcelona vs. Sevilla

Return halve finale Copa del Rey: FC Barcelona vs. Sevilla
Aanstaande woensdag wordt niet alleen de halve finales van de TOTO KNVB Beker in ons land gespeeld. Ook in Spanje staan de halve finales op het programma. Woensdagavond begint het al met de return tussen FC Barcelona en Sevilla FC. Beide teams hebben een Nederlands tintje: F. de Jong versus L. de Jong. Donderdag gaan Levante en Atletico Bilbao onderling bepalen welke ploeg de tweede plek in de finale opeist. VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds klaarstaan!

Ronald Koeman: “Wij geloven in finaleplaats Copa del Rey”

Het is woensdag de derde keer binnen een maand tijd dat FC Barcelona tegen Sevilla speelt. De heenwedstrijd in de Copa del Rey leverde niets op voor de ploeg van trainer Ronald Koeman (2-0), maar afgelopen weekend werd La Liga wedstrijd tegen Sevilla wel gewonnen 2-0 en dat geeft trainer Koeman hoop voor de bekerreturn in Camp Nou. “We geloven er zeker in. We hebben laten zien die uitslag neer te kunnen zetten, maar woensdag wordt wel weer een andere wedstrijd. Het is aan ons om te laten zien dat we het geloof hebben. Als we dan weer spelen zoals zondag, dan kunnen we het zeker nog halen”, belooft Koeman.

“Blessures afwachten”

Koeman zag afgelopen zondag wel Pedri en Ronald Araújo uitvallen in de wedstrijd tegen Sevilla. Bij Pedri gaat het om een spierblessure aan zijn rechterkuitbeen. Araújo keerde tegen Sevilla terug van een enkelblessure, maar greep een kwartier na zijn invalbeurt weer zijn enkel. Koeman is niet zeker of beiden wel inzetbaar zullen zijn. “We moeten de blessures afwachten, maar ook in deze wedstrijd hebben we laten zien dat andere jongens op kunnen staan”, zegt Koeman hierover.

Julen Lopetegui: “FC Barcelona: belangrijk, mooi en spannend”

Sevilla-trainer Julen Lopetegui was niet tevreden over de wedstrijd van afgelopen zondag in Barcelona en hoopt woensdag op een beter resultaat als zijn ploeg opnieuw in Camp Nou speelt. “Net als toen we wonnen, moeten we snel de bladzijde omslaan en nadenken over de volgende wedstrijd tegen FC Barcelona want die is belangrijk, mooi en spannend”, zegt de trainer van onze landgenoten Luuk de Jong en Karim Rekik.

“Wij zijn ook geweldige tegenstander”

De trainer van Sevilla hoopt dat woensdag het geluk aan zijn zijde staat. “FC Barcelona overtrof ons. We moeten ons concentreren op wat we woensdag moeten doen tegen een team dat ons zal dwingen om een betere wedstrijd te spelen dan degene die we hebben gespeeld. Barcelona heeft geweldige spelers, maar ik twijfel er ook niet aan dat wij ook een geweldige tegenstander zijn om voor je te hebben”, aldus Lopetegui.

Statistieken

In de heenwedstrijd was het Sevilla FC die met 2-0 wist te winnen. De ploeg uit de sinaasappelstad wist tweemaal te scoren tegen het ‘grote’ Barça. De twee doelpunten kwamen niet van Luuk de Jong, maar van Sevilla-spelers Jules Kounde en Ivan Rakitic. Barcelona had duidelijk niets in te brengen en moet in Camp Nou nog flink aan de bak.

Head 2 Head

Zeventien dagen na de bekerwedstrijd in Sevilla troffen de teams elkaar ook in La Liga. Dit competitieduel werd opnieuw in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán gespeeld en ditmaal wist Barcelona wel te winnen van Sevilla: 0-2. Het was Ousmane Dembélé en Lionel Messi die voor de Catalaanse ploeg scoorden. Woensdag komen de teams elkaar in krap een maand tijd voor de derde keer tegen.

Huidige vorm FC Barcelona

Met de 0-2 zege van afgelopen week wist FC Barcelona de tweede plek in La Liga te veroveren van aartsrivaal Real Madrid. Met 53 punten moet er nog wel heel wat gedaan worden om koploper Atletico Madrid dat 58 punten heeft bij te houden. In de competitie draait Barcelona weer mee in de top drie, maar in de Champions League loopt het nog niet zo vlot. Twee weken geleden verloor de ploeg van Koeman thuis met 1-4 van het Franse Paris Saint Germain.

Huidige vorm Sevilla FC

Ook Sevilla had niet veel geluk in de Champions League. Thuis wist de ploeg van trainer Lopetegui niet te winnen van Borussia Dortmund 2-3. Enkele dagen later was er dan de 0-2 verloren competitiewedstrijd in Camp Nou.Sevilla staat vierde in La Liga. De laatste competitiewedstrijd die gewonnen werd, was het duel van  22 februari uit tegen Osasuna. Dat werd 0-2, mede dankzij een goal van Oranje-international Luuk de Jong.

Lappenmand

Voor trainer Koeman is er het heel wat te puzzelen voor de return tegen Sevilla. Met de geblesseerden Ronald Araújo, Pedri, Miralem Pjanić, Sergio Roberto, Philippe Coutinho en Moussa Wagué is de lappenmand allesbehalve leeg.Sevilla-trainer Lopetegui kan woensdag niet beschikken over Marcos Acuña en Lucas Ocampos. Beiden zijn geblesseerd en moeten afhaken voor de return van de halve bekerfinale.

Prognose

Het zit FC Barcelona niet mee met het aantal geblesseerde spelers, maar toch verwachten wij dat trainer Koeman er oplossingen voor weet te vinden en wint van Sevilla. Denk jij dit ook of heb je een andere voorspelling in gedachten? In onderstaand odd-overzicht vind je alvast de gemiddelde quoteringen bij Koning TOTO.

Quoteringen FC Barcelona – Sevilla FC

De hoogste odd die er voor deze wedstrijd klaar staat in het 1X2 spelsysteem staat genoteerd bij een zege van Sevilla. Gemiddeld wordt er x 5.30 keer je inleg uitgekeerd als de ploeg van trainer Lopetegui ook de return weet te winnen.Een gelijkspel betekent dat Sevilla doorstoot naar de finale en dat jij als winnaar van de juiste voorspelling x 4.20 keer de inleg terugkrijgt. Een overwinning van Barcelona staat op x1.53 keer je inleg ingedeeld.
De return van de halve bekerfinale FC Barcelona – Sevilla FC wordt gespeeld op woensdag 3 maart om 21:00 uur in Camp Nou te Barcelona. Welke ploeg stroomt er door naar de finale van de Copa del Rey tegen Levante of Atletico Bilbao? Speel mee via VoetbalGokken.nl en voorspel deze wedstrijd goed.

De beste Online Bookmakers