Coppa Italia
17/05/20213 reacties

Atalanta vs Juventus: welke landgenoten winnen de Coppa Italia 2021?

Atalanta vs Juventus: welke landgenoten winnen de Coppa Italia 2021?
Aanstaande woensdag staan er heel wat Nederlanders op het veld als de Italiaanse bekerfinale gespeeld. In dit seizoen van de Coppa Italia zijn Atalanta Bergamo Met Sam Lammers, Marten de Roon en Hans Hateboer en Juventus FC met Matthijs de Ligt de finalisten. Voorspel wie de winnaar wordt via VoetbalGokken.nl, want wij hebben de hoogste odds voor je opgezocht.

Gian Piero Gasperini: “Juventus verslaan kost heel veel moeite”

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini zal zelf niet langs de lijn staan als de finale wordt gespeeld. De 63-jarige Gasperini wordt ervan verdacht in februari een onaangekondigde dopingcontrole van één van zijn spelers met opzet te hebben afgebroken. Toch kijkt de trainer vooruit naar de eindstrijd tegen Juventus. “De finale van de Italiaanse beker zal een totaal andere match zijn, maar het zegt wel dat we Juventus kunnen verslaan. We hebben dit sterke team vaker verslagen, maar dat koste ons heel veel moeite”, vertelt Gasperini.

“Kers op de taart”

Atalanta staat sinds seizoen 2019 weer in de finale. In dat jaar verloor de ploeg uit Bergamo met Hateboer en De Roon in de basis de eindstrijd van Lazio Roma. De trainer hoopt dat het dit jaar meezit. “Het winnen van deze trofee zou een bekroning zijn voor alles wat we in de loop der jaren hebben gedaan. De beker zou de kers op de taart zijn, maar naar mijn mening zijn we hoe dan ook winnaars”, aldus Gasperini in zijn voorbeschouwing op de finale.

Andrea Pirlo: “Spelen zoals de laatste wedstrijden”

Juventus heeft het dit seizoen zwaar in de Serie A. De ploeg van trainer Andrea Pirlo is nog niet eens zeker van Champions League voetbal voor komend seizoen. Het winnen van de Coppa Italia kan dan ook een hoop goedmaken voor de ploeg uit Turijn. Trainer Pirlo ziet kansen voor zijn team. “Het wordt een strijd woensdag tegen Atalanta Bergamo. We moeten spelen zoals de Juventus die we de afgelopen paar wedstrijden hebben gezien”, zegt de coach van Juve.

“De finale spelen is fantastisch”

Juventus was vorig seizoen ook bekerfinalist, maar verloor in de finale van Napoli. Vanaf seizoen 2014-2015 tot 2017-2018 wist Juve de beker viermaal op een rij te winnen. Pirlo wil de kans op prijs weer pakken. “Het is fantastisch dat wij de kans hebben gekregen om de finale te bereiken. Het is een doel dat we koste wat het kost moesten bereiken. Het zal een moeilijke partij worden, een echte strijd. Maar we zijn er klaar voor”, besluit trainer Pirlo.

Statistieken

Zowel Atalanta Bergamo als Juventus begonnen dit seizoen de Italiaanse bekercompetitie  in de achtste finales. De ploeg uit Bergamo trof in de halve finale Napoli. Het duel in Napels werd met 0-0 gelijkgespeeld, maar in Bergamo werd het 3-1 voor de ploeg van Hateboer, De Roon en Lammers.Juventus moest  in de halve finale afrekenen met Internazionale. Ook De Oude Dame wist de heenwedstrijd in eigen huis niet te winnen 0-0. In Milaan werd er wel gewonnen (1-2), waardoor niet AC Milaan maar Juventus in de Copa Italia finale staat.

Head 2 Head

Een maand geleden speelden Atalanta in de Serie A nog tegen Juventus. In het Gewiss Stadion te Bergamo werd het 1-0 voor de ploeg van trainer Gasperini. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Turijn met 1-1 gelijkgespeeld. Begin 2019 troffen de ploegen elkaar in de kwartfinale van de Coppa Italia. Toen was Atalanta Bergamo met 3-0 te sterk voor Juventus.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo staat op de tweede plaats in de Serie A. De ploeg uit Bergamo verloor voor het laatst in de Champions League. De achtste finale van het Miljoenenbal ging verloren tegen Real Madrid. In de competitiewedstrijden die daarop volgden werd alleen bij Sassuolo en AS Roma (beide matches 1-1) gelijkgespeeld. Alle overige duels werden gewonnen.

Huidige vorm Juventus

Juventus draait niet mee in de top van de Italiaanse competitie. De ploeg van trainer Pirlo staat op de vijfde plek van de Serie A en die plaats geeft geen toegang tot Champions League voetbal voor komend seizoen. Wel werden de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen. Het werd 3-2 tegen het Inter Milaan van Stefan de Vrij (dat toen al kampioen was) en 1-3 tegen laagvlieger Sassuolo. Vorige week wist AC Milan nog met 0-3 te winnen in Turijn.

Lappenmand

Bij Atalanta is het nog niet zeker of Viktor Kovalenko op tijd fit zal zijn. De middenvelder raakte afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Genoa geblesseerd.Juventus-trainer Pirlo heeft een luxe probleem en heeft de geheel basisselectie ter beschikking voor de finale tegen Atalanta.

Prognose

Wat ons betreft zijn Atalanta en Juventus beide in staat om de beker naar zich toe te halen. Onze wedtip is dan ook een gelijkspel: 2-2. De winnaar wordt volgens ons pas in de verlenging bepaald. Onderstaand odds-overzicht geeft je vast een beeld van de gemiddelde quoteringen bij bookmakers als de TOTO.

Quoteringen Atlanta Bergamo – Juventus

De hoogste pre-odd voor de Coppa Italia finale wordt uitgekeerd als het binnen negentig minuten speeltijd een gelijkspel is. Jouw inleg wordt x 3.30 keer je speelbedrag meer waard als het een verlenging wordt.Wint Atalanta Bergamo de finale? Dan wordt jouw speelbedrag x 2.46 keer beloond. Een overwinning van Juventus staat met x 2.70 keer je inleg weer iets hoger ingedeeld in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers.
De Italiaanse bekerfinale Atalanta Bergamo – Juventus FC wordt gespeeld op woensdag 19 mei om 21:00 uurin Stadion Mapei te Reggio Emilia. Wint De Ligt met Juventus de bekerfinale van Italië of gaan Hateboer, De Roon en Lammers met Atalanta deze prijs veroveren? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers