DFB Pokal
01/07/2020

Speel mee met de Duitse Bekerfinale: Bayer Leverkusen vs. Bayern Munchen!

Speel mee met de Duitse Bekerfinale: Bayer Leverkusen vs. Bayern Munchen!
Het Olympiastadion in Berlijn is zaterdag het decor voor de Duitse bekerfinale 2019 - 2020. Onze landgenoten Peter Bosz en Daley Sinkgraven treffen met Bayer 04 Leverkusen de kersverse landskampioen Bayern München – waar Joshua Zirkzee weleens speeltijd zou kunnen krijgen - in de finale van de DFB Pokal. Koning TOTO heeft goede hoop voor de Nederlanders bij Leverkusen en schalen de odds hoog in. Wie verwacht jij zaterdagavond met de DFB Pokal in de hand te zien?

Peter Bosz: “We zijn in staat Bayern te verslaan”

Met succestrainer Peter Bosz aan het roer hoopt Bayer Leverkusen eindelijk haar eerste bekersucces te kunnen vieren. De opgave is echter niet eenvoudig, want om dat te bewerkstelligen moet Bayern München verslagen, maar volgens Bosz maakt zijn team wel degelijk een kans. “Wij moeten in staat zijn om Bayern te verslaan. We hebben al eerder laten zien dat het mogelijk is, maar ik geloof niet dat je Bayern maar zo verslaat. Toch heb ik het idee dat we ze kunnen verslaan”, aldus Bosz.

“Wil niet nog een finale verliezen”

Het zal voor Bosz zelf ook de eerste keer worden dat het de bekerfinale wint met zijn ploeg. De trainer heeft meerdere finales verloren. “Ja, in de KNVB-beker met Heracles en in de Europa League met Ajax. Maar met Maccabi Tel Aviv heb ik ook de Israëlische bekerfinale gehaald. Ook daarin gingen we onderuit. Drie finales verloren dus. De ervaring van het verliezen van een finale neem je mee en je hoopt dat het niet nogmaals gebeurt. Dat is mij niet gelukt”, lacht Bosz in gesprek bij De Telegraaf.

Hans-Dieter Flick: “We gaan vol voor de dubbel”

De laatste weken walst Bayern München over elke ploeg heen alsof het niets is. De geoliede machine van trainer Hans-Dieter Flick lijkt niet te stoppen. Als Bayern München zaterdagavond de beker wint, dan is dat voor de twintigste keer in het clubbestaan.Vorig seizoen verloor Bayern al in de halve finale. RB Leipzig was met 3-0 te sterk. Bayern-trainer Hans-Dieter Flick heeft vertrouwen in zijn team en ziet dan ook kansen om de dubbel (titel + bekerwinst te realiseren. “De manier waarop we spelen is goed. We hebben honger naar doelpunten en prijzen. We gaan vol voor de dubbel”, zegt Flick in de Duitse media.

“Het team is erg gefocust”

Die uitspraak betekent overigens niet dat Flick de tegenstander onderschat, integendeel: “Bayer Leverkusen heeft zeer snelle spelers en is een heel gevaarlijk team. Maar wij zijn actief en willen een zekere dynamiek in ons spel hebben, zowel met als zonder de bal. Het team is erg gefocust op het winnen van de beker”, besluit Flick zijn voorbeschouwing op de bekerfinale.

Statistieken

Bayer Leverkusen trof in de eerste ronde van het bekertoernooi nietige Alemannia Aachen. Die ploeg werd dan ook zonder moeite met 4-1 verslagen. De wedstrijden tegen Paderborn: 1-0, Stuttgart: 2-1 en Union Berlin: 3-1 koste duidelijk meer moeite. In de halve finale kreeg Bayer weer een makkelijkere tegenstander: FC Saarbrucken, dat uitkomt in de Regionalliga Südwest, moest er ook aan geloven en droop met 0-3 kansloos af.Bayern München moest in dit bekertoernooi in de eerste wedstrijd spelen tegen Energie Cottbus; een team uit de ‎Regionalliga Nordost. Het duel werd met gemak gewonnen door de ploeg uit München: 1-3. Vervolgens werden Bochem met 1-2 en Hoffenhiem met 4-3 uit het bekertoernooi geknikkerd.De kwartfinale tegen Schalke 04 ging maar net goed. Bayern won met een magere 0-1 zege van Schalke. De halve finale tegen Eintracht Frankfurt, de ploeg die in 2018 de beker won, werd met 2-1 gewonnen.

Head 2 Head

In 2018 speelden Bayer Leverkusen en Bayern München de halve bekerfinale tegen elkaar, maar toen was Die Rekordmeister veel te sterk voor het team van trainer Bosz. Bayern won met 2-6 in de BayArena te Leverkusen. Afgelopen juni speelden beide teams ook tegen elkaar. In die Bundesliga wedstrijd wist de landskampioen met 2-4 te winnen. Zoals Bosz al even terugblikte was dat eind vorig jaar nog wel anders. Toen versloeg Leverkusen met 1-2 Bayern in München.

Huidige vorm Bayer Leverkusen

Bosz is met zijn team in de Bundesliga geëindigd op de vijfde plek die recht geeft op kwalificatie van de Europa League groepsfase. Als Leverkusen bekerwinnaar kan het nog doorstromen naar de Champions League. De laatst keer dat zijn team in actie kwam was tegen Mainz en die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen.

Huidige vorm Bayern München

Bayern München is al acht keer op een rij landskampioen geworden. We moeten erg ver terugkijken voordat we een verloren wedstrijd van Bayern München kunnen vinden. De laatste keer dateert van 7 december 2019 toen Mönchengladbach van Bayern won. In de Bundesliga werd het 2-1 voor de thuisploeg. Die nederlaag kwam precies een week nadat Bayern München in eigen Allianz Arena van  Bayer Leverkusen verloor: 1-2. Daarna werden er vrijwel alleen maar overwinningen geboekt door het team van trainer Flick.

Lappenmand

De lappenmand van Leverkusen is zo goed als leeg. Het is alleen nog een vraagteken of  Karim Bellarabi op tijd hersteld zal zijn voor deze finale. De middenvelder kampt met een spierblessure die hem al enkele weken aan de kant houdt.De kans is klein dat Bayern München zaterdag weer kan beschikken over Niklas Süle. Hij heeft een forse trainingsachterstand. Of Thiago Alcantara (liesblessure) en Corentin Tolisso (enkelblessure) weer (volledig) mee kunnen spelen, zal zaterdag ook nog blijken. Spitsen Joshua Zirkzee en Robert Lewandowski zitten beide gewoon in de selectie.

Prognose

Volgens ons komt Peter Bosz zaterdag niet af van zijn ‘finalevloek’. Bayern München wint volgens ons ook de Duitse beker en pakt daarmee de dubbel. Wij spelen op een 1-2 zege voor trainer Flick en zijn mannen. Uiteraard is dit slechts onze mening en weten ook wij niet wat het zaterdagavond gaat worden. Dat maakt het meespelen ook zo spannend, dus kijk alvast naar onderstaand odds-overzicht en doe ook mee door jou voorspelling bij ons te posten!

Quoteringen Bayer 04 Leverkusen – Bayern München

De hoogste odd van de Duitse bekerfinale wordt door Koning TOTO uitgekeerd als trainer Bosz en verdediger Sinkgraven met Leverkusen wint van Bayern Munchen: x 8.28 keer de inleg.Een gelijkspel betekent verlenging, maar niet voor jou, want jouw inleg wordt met x 5.61 keer de inleg rijkelijk beloond als jij vooraf hebt gespeeld op een gelijkspel. In het 1X2 spelsysteem staat de quotering voor een zege van Bayern München op x 1.33 keer de inleg.
De DFB Pokal finale Bayer 04 Leverkusen – Bayern München wordt gespeeld op zaterdag 4 juli om 20:00 uur op neutraal terrein en zonder publiek in het Olympiastadion te Berlijn. Winnen Bosz en Sinkgraven de Duitse beker of gaat Bayern München er ook met deze prijs vandoor? De TOTO verwelkomt je graag, dus laat nu de juiste voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en wordt een winnaar!

De beste Online Bookmakers