EFL Cup
22/04/20212 reacties

Wie wint de EFL Cup finale 2021: Manchester City – Tottenham Hotspur

Wie wint de EFL Cup finale 2021: Manchester City – Tottenham Hotspur
Aanstaande zondag wordt de finale van de EFL Cup gehouden. De finalisten zijn Manchester City en Tottenham Hotspur. De finale wordt op neutraal terrein het Wembley Stadion te Londen gehouden. Er mogen een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn die hun favoriete ploeg mogen aanmoedigen. Speel jij via VoetbalGokken.nl ook mee voor de hoogste pre-odds op jouw favoriet van de EFL Cup finale 2021?  

Josep Guardiola: “We hebben veel vertrouwen”

Manchester City liet deze maand punten liggen in de Premier League en ook de halve finale van de FA Cup ging verloren. Toch heeft Manchester City-trainer Josep Guardiola alle vertrouwen in een goede afloop zondag in de finale tegen Tottenham. “Ik ken mijn spelers. Ze hebben alles erin gestopt. In de Premier League hebben we getoond dat we flexibel zijn. We hebben dan ook veel vertrouwen voor de League Cup van zondag”, zegt Guardiola aan het begin van zijn vooruitblik.

“Steffen gaat finale spelen”

Doelman Zack Steffen stond onder de lat in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea. Hakim Ziyech schoot de bal in zijn doel waardoor City uitgeschakeld is in de FA Cup. Toch doet trainer Guardiola zondag weer een beroep op de Amerikaanse doelman. “Ja, hij gaat zeker de finale van League Cup spelen”, zegt de Spaanse trainer vastberaden aan het slot van zijn beschouwingen.

Interim-trainer Ryan Mason: “Zondag wacht ons een grote wedstrijd”

Bij Tottenham Hotspur neemt interim-trainer Ryan Mason het stokje over van de ontslagen José Mourinho. Tottenham wil het seizoen met Mason als hoofdtrainer afmaken en zal de 29-jarige voormalig voetballer zondag op de bank zitten tijdens de finale tegen Manchester City. “Zondag is een grote wedstrijd voor ons. Ik ben erg trots op de groep hoe ze met de situatie omgaan. Aan onze inzet zal het niet liggen”, zegt de interim-trainer van The Spurs.

“Harry doet er alles aan om fit te worden”

Interim-trainer Ryan Mason hoopt dat Harry Kane tijdig fit zal zijn voor de Carabao Cup finale op zondag. Kane miste woensdag de 2-1 overwinning tegen Southampton door een enkelblessure dat de spits opgelopen had in de Premier Leaguewedstrijd tegen Everton. De interim-trainer zegt dat Kane alles zal doen wat hij kan om zondag fit te zijn voor de finale. “Met Harry moeten we het van dag tot dag bekijken. We weten dat hij er absoluut alles aan doet om zondag weer op het voetbalveld te staan”, aldus interim-trainer Mason tot besluit.

Statistieken

Manchester City moest het in de halve finale opnemen tegen stadsgenoot Manchester United. De ploeg van trainer Guardiola won met 0-2 van United. Met diezelfde cijfers werd in de kwartfinale ook Everton verslagen.Tottenham Hotspur moest het in de achtste finales al opnemen tegen stadsgenoot Chelsea. De ploeg uit Londen wist met 2-1 te winnen en trof Stoke City in de achtste finale. Weer wisten The Spurs te winnen, maar dit keer werd het 1-3. In de halve eindstrijd was Brentford de tegenstander. Die ploeg werd met 2-0 verslagen door Tottenham, dat daarmee het finaleticket in handen kreeg.

Head 2 Head

Manchester City en Tottenham Hotspur ontmoette elkaar voor het laatst op 13 februari dit jaar. In het Emirates Stadion in Manchester won City de competitiewedstrijd met 3-0 van Tottenham. Vorig jaar november speelde de ploeg met trainer Mourinho voor het laatst tegen City in eigen stadion. In Londen werd het toen 2-0 voor The Spurs.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City verloor afgelopen zaterdag de halve finale van de FA Cup van Chelsea. Ex-Ajacied Hakim Ziyech scoorde voor The Blues uit Londen: 1-0. Afgelopen woensdag speelde de koploper in de Premier League tegen Aston Villa. Die uitwedstrijd werd met 1-2 nipt gewonnen.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

De laatste wedstrijd met trainer Mourinho aan het roer was voor Tottenham Hotspur de wedstrijd tegen Everton. Afgelopen weekend werd het 2-2 bij de ploeg uit Liverpool.Afgelopen woensdag werd er met interim-trainer Ryan Mason met 2-1 gewonnen van Southampton. Steven Bergwijn speelde de laatste acht minuten van de wedstrijd na een wissel met Gareth Bale. In de Premier League staat The Spurs op de zesde plek.

Lappenmand

Bij Manchester City zijn er geen geblesseerde spelers te melden, al lijkt Kevin de Bruyne onzeker. De Belg speelt een belangrijke rol bij City en zijn afhaken zou een fikse streep door de rekening zijn.Tottenham Hotspur kan in de EFL Cup finale misschien nog niet beschikken over hun topper: Harry Kane. De spits heeft in de wedstrijd tegen Everton een enkelblessure opgelopen. Ben Davies en Matt Doherty zijn er door blessureleed zeker niet bij.

Prognose

Onze wedtip is 2-1 voor The Cityzens die aan Tottenham Hotspur wel een taaie tegenstander zullen hebben. Verwacht jij andere cijfers te gaan zien op het scorebord? Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor deze Engelse bekerfinale.

Quoteringen Manchester City – Tottenham Hotspur

De hoogste pre-odds van de EFL Cup finale worden uitgekeerd als Tottenham Hotspur de prijs wint. Gemiddeld keert Koning TOTO x 5.55 keer je inleg uit als The Spurs winnen.Een gelijkspel is in het 1X2 spelsysteem met x 4.20 keer je inleg een flinke bonus waard. Denk jij dat The Cityzens winnen? Mocht jouw voorspelling op bekerwinst van City correct zijn, dan keren de bookmakers gemiddeld x 1.51 keer het ingelegde speelbedrag aan je uit.
De EFL Cup finale Manchester City – Tottenham Hotspur wordt gespeeld op zondag 25 april om 17:30 uur in het Wembley Stadion te Londen waar een beperkt aantal toeschouwers aanwezig mag zijn. Ga jij voor een zege van City of The Spurs? Via VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en de beste deals.

De beste Online Bookmakers