Eredivisie
29/04/2021

Eredivisie: op wie zet jij je geld: ADO Den Haag of Feyenoord?

Eredivisie: op wie zet jij je geld: ADO Den Haag of Feyenoord?
Aanstaande zondag staat degradatieploeg ADO Den Haag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord te wachten. De ploeg uit Rotterdam heeft elke punt hard nodig om volgend seizoen in de Europa League te mogen voetballen. ADO vecht nog altijd tegen degradatie, maar moet dit duel dan wel echt gaan winnen. Gaan de Rotterdammers ‘gewoon’ winnen of stunt ADO Den Haag? Zet jouw voorspelling vandaag alvast op scherp via VoetbalGokken.nl!

Ruud Brood: “Het wordt zwaar voor ons”

In het slot van dit Eredivisieseizoen moet ADO Den Haag redden wat er nog te redden valt. De ploeg staat op de laatste plek en dat betekent rechtstreeks degradatie naar de Keuken Divisie. Geen fijn vooruitzicht voor de ploeg van trainer Ruud Brood. “Het is zwaar om de moed erin te houden”, reageert de ADO Den Haag-trainer op de penibele situatie voorafgaand aan het duel met Feyenoord.

“Alles blijven geven”

Bij de pakken neer gaan zitten is volgens de ADO-trainer ook geen optie, want zondag zal Feyenoord hoe dan ook op de deur van het Cars Jeans Stadion staan. “We moeten alles blijven geven. Hoe lastig het ook is en tegen welke ploeg we ook zullen spelen. We moeten wel realistisch zijn en de rug snel weer rechten richting de wedstrijd tegen Feyenoord en de wedstrijd die daarna nog volgen.”

Dick Advocaat: “Wij moeten winnen van ADO Den Haag”

Diezelfde instelling is er ook bij Feyenoord waar de ploeg van trainer Dick Advocaat voor elke punt vecht om volgend seizoen Europa League te mogen voetballen. Met de huidige vijfde plek grijpt de Rotterdamse ploeg de boot net mis. Advocaat beseft dat de wedstrijd tegen ADO wel eens fel aan toe kan gaan. “De situatie is niet alleen voor Feyenoord nijpend. Maar ook wij moeten een inhaalslag maken, dat is duidelijk. We moeten winnen. Het belangrijkste blijft dat we een ticket voor Europees voetbal pakken”, aldus de Hagenees die bij Feyenoord aan zijn laatste weken als Eredivisie trainer bezig is.

“Steven zijn we nu wel kwijt”

Voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag moet trainer Advocaat speler Steven Berghuis missen door een schorsing. De speler van Feyenoord kreeg in de wedstrijd tegen Vitesse rood wegens een onbesuisde tackle op de benen van Maximilian Wittek en moet een wedstrijd brommen. Advocaat had weinig kritiek op Berghuis. “Steven zei: ‘Ik was te laat, de frustratie kwam naar boven.’ Dat mag hem niet gebeuren, dat zegt hij zelf ook. Dat zal hij toch moeten leren, dat dit soort dingen niet kunnen”, reageerde Advocaat. “Hij weet zelf ook wel dat dat verkeerd was, maar wij zijn hem nu wel kwijt tegen ADO”, besluit trainer Advocaat die na de ploeg uit zijn geboortestad de Klassieker tegen Ajax op het programma heeft staan.

Statistieken

In de Eredivisie staat Feyenoord op de vijfde plek met 55 punten. Deze plek geeft recht op de play-offs van het gloednieuwe Conference League. De Rotterdammers kunnen de Europa League nog halen, maar dan moeten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden. Op plek drie die toegang geeft tot de Europa League staat nu AZ met 61 punten. ADO Den Haag staat op de achttiende plaats met zestien punten. Met nog vier speelronden te gaan, moeten de Hagenezen minstens zestiende worden. Op die plek staat nu FC Emmen met 24 punten. Dat wordt dus nog een lastige klus voor de ploeg van trainer Ruud Brood. Geluk bij ongeluk is wellicht dat FC Emmen het zondag tegen Ajax opneemt.

Head 2 Head

Feyenoord ging op 23 december 2018 voor de laatste keer naar ADO in Den Haag. Feyenoord stond op de moment derde en ADO op de negende plek van de competitie. Het duel in het Cars Jeans Stadion werd met 2-2 gelijkgespeeld. Nasser El Khayati scoorde tweemaal voor ADO en Steven Berghuis en Sam Larsson deden dat toen voor de Rotterdamse formatie.

Huidige vorm ADO Den Haag

De laatste keer dat ADO een wedstrijd won, was op 9 januari dit jaar. RKC Waalwijk moest het toen in eigen stadion bezuren tegen de Haagse ploeg: 0-1. Daarna volgenden vijftien competitiewedstrijden waarvan er negen verloren gingen en zes gelijkgespeeld werden. De laatste wedstrijd was thuis tegen Fortuna Sittard dat met 0-3 behoorlijk toesloeg in Den Haag.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord wist voor de bekerfinale die Vitesse tegen Ajax speelde niet te winnen van de ploeg uit Arnhem. Het werd met 0-0 zelfs een wedstrijd waarin niet werd gescoord; noch door Feyenoord noch door Vitesse. Een week voor zie zeperd werd wel FC Utrecht verslagen in de Galgenwaard werd het 1-2, maar daarna bleef succes dus uit voor de ploeg uit de Havenstad.

Lappenmand

Het lijstje met blessuren is bij ADO Den Haag behoorlijk lang. Spelers die er zondag tegen Feyenoord niet bij zullen zijn, zijn Bobby Adekanye, Jamal Amofa, Dario Del Fabro, Nasser El Khayati, Youness Mokhtar, Daryl Janmaat, Ilay Elmkies en Peet Bijen. Marko Vejinović is geschorst en moet een duel missen dat in dit geval tegen Feyenoord is. Bij de Rotterdammers blijft Steven Berghuis door een schorsing achter in Rotjeknor. Christian Conteh en Bart Nieuwkoop hebben beiden last van een hamstringblessure en doen dus ook niet mee tegen ADO.

Prognose

Onze wedtip is 0-2 voor Feyenoord. Voorspel jij ook een zege van de Rotterdamse ploeg? Of ga je voor een Haagse stunt? Check onderstaand odds-overzicht, daar vind je alle gemiddelde pre-wedstrijd quoteringen voor deze streekderby.

Quoteringen ADO Den Haag – Feyenoord

De pre-odds voor de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Feyenoord staan in het 1X2 spelsysteem als volgt ingedeeld. Een overwinning van ADO levert je de hoogste beloning op. Mochten de Hagenezen stunten tegen de Rotterdammers dan keren de bookmakers x 7.70 keer je inleg uit. Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 5.40 keer je speelbedrag. Als Feyenoord wint, dan staat daar een quotering van x 1.31 keer je inleg tegenover.
De Eredivisie wedstrijd ADO Den Haag – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 2 mei om 12:15 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Redt ADO zich nog uit de benauwde positie of is het gedaan met de Hagenezen en komt Feyenoord winnen in Den Haag? Speel via VoetbalGokken.nl mee en zet in op jouw favoriet in de wedstrijd ADO – Feyenoord.

De beste Online Bookmakers