Eredivisie
15/01/20202 reacties

Ajax hervat competitie met thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam

Ajax hervat competitie met thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam
Aanstaande zondag begint voor Ajax het tweede deel van de Eredivisie. De Amsterdammers beginnen dit deel als koploper, maar weten AZ op schootsafstand te houden. De provinciegenoten hebben slechts drie punten minder dan de regerend landskampioen. Kan Ajax tegen Sparta opnieuw drie punten bijschrijven of weten de Spartanen een stunt uit te halen in de Arena? VoetbalGokken.nl blikt vooruit en zet de odds, statistieken en coach-analyses op een rij.

Erik ten Hag: “Sparta speelt enthousiast vanuit een goed plan”

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden over de voorbereiding op deze wedstrijd, maar is de dip van december nog niet vergeten. Hij predikt vooraf dan ook voor maximale inzet en focus. “Sparta is een leuke ploeg met heel veel enthousiasme, gebaseerd op een goed plan. We hebben echt een uitdaging zondag, een goede test. Er zit een ongelooflijke drive in hun ploeg, ze spelen vaak op het randje. Daar zullen wij goed mee om moeten gaan.”

“Grenzen verleggen”

Vertrouwen is er wel en de sfeer zit er volgens Ten Hag ook goed in bij de Amsterdammers. “We hebben in de winterstop erop gehamerd dat we onze grenzen moeten verleggen. Dat is goed opgepakt door de groep. De spirit is eigenlijk altijd goed bij ons. De cohesie binnen de groep zie je ook terug op het veld. Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen richting de rest van het seizoen.”

Henk Fraser: “Ajax is een Europese topploeg”

Voor Sparta-trainer Henk Fraser staat er één ding als een paal boven water: “Je moet tegen Ajax niet gaan verdedigen, want vroeg of laat prikken ze er toch wel één in. We kiezen ervoor om in balbezit druk te zetten op het doel van Ajax. Ajax is een Europese topploeg en daartegen moet je als Sparta geen negentig minuten gaan verdedigen.”

“Mannelijk spelen in de onderlinge duels”

Fraser wil dus zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. “Wij weten waar we vandaan komen, vorig jaar nog Keukenkampioen divisie, dus moeten we onze wapens slim inzetten. We zullen dus mannelijk moeten spelen, niet over de grens, maar wel op het randje als we in duel gaan met Ajax.”

Statistieken

Ajax is met 44 punten uit achttien duels de trotse koploper van de Nederlandse Eredivisie. Om ook na deze speelronde verzekerd te zijn van die eerste positie moet er gewonnen worden van Sparta. De Rotterdamse formatie staat momenteel elfde en moet normaal gesproken een simpele horde vormen voor de Amsterdammers.

Head 2 Head

In de afgelopen twintig jaar wist Sparta geen enkele maal te winnen in Amsterdam. Alleen in 2009 had de ploeg uit de Rotterdamse wijk Kralingen iets in de melk te brokkelen. Op 23 augustus van dat jaar bleef het bij 0-0 in Amsterdam.De puntendeling volgde op een sensationele overwinning van Sparta op het Kasteel. Aan het einde van de competitie 2008 – 2009 wist Sparta met maar liefst 4-0 te winnen van Sparta. In 2006 werd het op ‘Spangen’ ook al 3-0 voor de Rotterdamse formatie, maar dit zijn tegelijkertijd ook de enige overwinningen van Sparta op Ajax in de afgelopen decennia. De Amsterdammers zijn vooral thuis heer en meester, daar wordt sowieso amper verloren.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

De regerend landskampioen staat natuurlijk niet voor niets eerste in de Eredivisie, de ploeg van trainer Ten Hag wint haar wedstrijden over het algemeen zeer gemakkelijk. Begin december was er echter even een flinke dip. Tegen Willem II werd verloren (0-2), waarna ook Valencia te sterk bleek in de Champions League: 0-1. De uitschakeling in het miljoenenbal werkte ook door toen de Amsterdammers op bezoek gingen bij AZ. De Alkmaarders spelen al het hele seizoen sterk en verschalkte ook Ajax: 1-0.De oefenwedstrijden in de aanloop naar deze competitiehervatting verliepen echter weer vlotjes. Ajax versloeg de Belgische clubs Eupen (2-0) en Club Brugge (1-3).

Huidige vorm Sparta Rotterdam

De Spartanen kende zeker voor Sparta begrippen een uitstekende seizoenstart waarbij de ploeg van trainer Fraser zelfs eventjes in de subtop kwam piepen. Inmiddels staan ze op het Kasteel ook weer met beide benen op de grond. Vlak voor de winterstop werd er nog wel eventjes afgerekend met AZ: 3-0. Een zeer knappe prestatie, maar ook eentje die wel even nodig was. Sparta verloor voor de thuiswedstrijd tegen de Alkmaarders drie duels en speelde er eentje gelijk. De winst op AZ zal echter wel vertrouwen geven voor de ontmoeting tegen Ajax.

Lappenmand

In de laatste oefenwedstrijd van Ajax ging het jeugdige talent Gravenbergh er geblesseerd af, maar hij stond in principe niet gepland voor een basisplaats. Dat geldt natuurlijk wel voor David Neres. De Braziliaanse vleugelaanvaller staat echter al sinds begin november buitenspel met een knieblessure.Ook Zakaria Labyad ontbreekt zondag. De aanvallende middenvelder heeft een kuitblessure. Klaas-Jan Huntelaar en Noa Lang ontbreken in de Amsterdamse aanvalslinie. Routinier Daley Blind speelt voorlopig niet vanwege hartproblemen. Wanneer Blind terugkeert in onzeker, de medische staf bekijkt het van week tot week.Bij Sparta geen hele grote personele problemen. Alleen Suently Alberto is nog afwezig. De centrale verdediger ontbreekt al in de wedstrijdselectie sinds april 2019. De 23-jarige Antiliaan kampt met een langdurige achillespeesblessure. Bryan Smeets was ook een tijd lang geblesseerd, maar is alweer een tijdje fit. Hij moet wel opletten tegen Ajax: een gele kaart betekent een wedstrijd schorsing. Smeets werd dit seizoen namelijk al vier keer op de bon geslingerd.

Prognose

De voorspellingen die voor dit duel binnenkomen bij VoetbalGokken.nl zijn vrijwel allemaal in het voordeel van Ajax. Ook wij verwachten een Amsterdamse zege: 3-0. Verwacht jij iets anders en durf je daarop geld te zetten? Dan ben je spekkoper als die voorspelling uitkomt! Check de onderstaande odds maar voor de gemiddelde uitkeringen bij de diverse uitslagen.

Quoteringen Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam

De odds bij de goksites worden torenhoog ingeschaald voor de ontmoeting met Ajax en Sparta in de Johan Cruijff Arena. Voor een stunt van Sparta keert Koning TOTO een gemiddelde quotering uit van x 21.00 keer de inleg. Ook een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 13.00 keer het speelbedrag rijkelijk beloond. Voor een overwinning van Ajax staat er met x 1.06 keer de inleg nog altijd een zeer aardige quotering voor jou als speler van de TOTO genoteerd.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam wordt gespeeld op zondag 19 januari om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Verwacht jij dat de Ajacieden na de winterbreak gewoon door blijven gaan met wedstrijden winnen of is het Sparta die na AZ ook Ajax weet af te remmen? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win.

De beste Online Bookmakers