Eredivisie
09/05/20197 reacties

Ajax moet zichzelf herpakken voor thuiswedstrijd tegen Utrecht

Ajax moet zichzelf herpakken voor thuiswedstrijd tegen Utrecht
Het was wonden aflikken en uithuilen afgelopen woensdag. Ajax verspeelde in de slotseconde van de halve eindstrijd een finaleplaats in het Champions League-toernooi, maar moet toch direct zien om te schakelen naar de wedstrijd van zondag in de Eredivisie. Want dan wacht het duel tegen FC Utrecht, wellicht een cruciale ontmoeting als het gaat om het kampioenschap van Nederland. Gemakkelijk zal het echter niet worden, want de dreun van de verloren halve finale kwam keihard aan in Amsterdam. Trainer Dick Advocaat (Utrecht) wilde woensdag nog niet aan de wedstrijd tegen Ajax denken, maar stiekem zal ook hij hopen op een stunt.

Erik ten Hag: “Niet te lang bij stil blijven staan”

Aangeslagen en verbijsterend. Dat was heel Ajax, Amsterdam en misschien wel heel Nederland na de 2-3 van Lucas Moura (Tottenham Hotspur) in de 95e minuut. Die treffer betekende uitschakeling en het einde van een Champions Leaguesprookje, dat tot dan toe niet mooier had kunnen verlopen. Een riante 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven en daarmee hielp Ajax The Spurs weer in het zadel. De genadeklap volgde in de blessuretijd: “We moeten hier niet te lang bij stil blijven staan, want zondag wacht FC Utrecht weer”, probeerde Ten Hag direct na afloop de knop om te zetten.

“Onszelf belonen met de landstitel”

Oké, de beker is binnen. Maar de echte hoofdprijs: de Champions League winnen is uit zicht verdwenen. En nu is het oppassen dat ook niet de landstitel verspeeld wordt, beseft ook routinier Daley Blind: “Dit doet pijn, maar zondag moeten we er weer staan. Eigenlijk wel fijn dat er meteen weer een wedstrijd op programma staat. We hebben een fantastische ploeg en het wordt tijd dat we onszelf belonen met een prijs. We moeten zondag tegen Utrecht weer ons best doen, hoe moeilijk dat ook gaat zijn.”

“Nog iets belangrijks te doen: kampioen worden”

Matthijs de Ligt leek samen met Hakim Ziyech de held te worden. Zijn prachtige 1-0 bracht Ajax schijnbaar in veilige haven. Niets bleek minder waar: Ajax ligt uit de Champions League en de klap kwam ook bij jongeling De Ligt hard aan: “Ongelooflijk”, omschreef de Ligt zijn gevoel kort en krachtig. “Maar we hebben nog iets belangrijks te doen en dat is kampioen worden. Het doet pijn, het is een nachtmerrie. Maar zondag moeten we er weer staan”, waarmee de aanvoerder tot dezelfde conclusie komt als ze teamgenoten.

Dick Advocaat: “Ajax is heel vervelende ploeg”

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat was analist bij het Champions Leagueduel van Ajax, maar probeerde zo weinig mogelijk woorden vuil te maken aan de op handen zijnde confrontatie van zijn ploeg tegen de Amsterdammers. Toch heeft de ervaren rot al aangegeven een plannetje te hebben. “Pas op hoor, dat kost ze het kampioenschap”, waarschuwde hij eerder deze week.

“Met zes man achterin liggen”

Het plan van Advocaat is duidelijk: het spel van Ajax ontregelen. “Ik ga met zes man achterin liggen. Het is hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen, wat zullen ze nerveus zijn. Ik gooi alles dicht. Dan weten ze dat vast”, zei hij vorige week met een kleine knipoog. Een uitspraak die misschien niet helemaal serieus genomen mag worden, maar die wel degelijk gebaseerd is op de angst die Utrecht heeft voor de ploeg uit de hoofdstad: “Zoals ze het op dit moment doen, is het een heel vervelende ploeg om tegen te spelen”, besloot hij zijn voorbeschouwing bij Veronica TV.

Statistieken

Afgelopen woensdag was natuurlijk een gigantische kraker die in geen enkele competitiewedstrijd overtroffen kan worden, maar de wedstrijden tussen Ajax en Utrecht zorgen wél altijd voor het nodige spektakel. Zo werd het in april 2016 een gelijkspel: 2-2 en wist Utrecht in 2017 in het hol van de leeuw zelfs te winnen: 1-2. Zeges van Ajax zijn in de laatste tien jaar op één te tellen. De Amsterdammers wonnen in eigen stadion alleen in 2016 (3-2), 2014 (3-1), 2013 (3-0) en 2010 (4-0). Utrecht wist tweemaal te winnen in de Arena en twee keer eindigden het duel onbeslist: 2-2 in 2016 en 1-1 in 2012.

Aangeschoten wild?

Als er komende zondag ook punten verspeeld worden door Ajax en PSV wint wél van AZ, dan zou het seizoen zomaar als een nachtkaars uit kunnen gaan. Het elftal oogstte veel lof in de voorbije maanden, maar ‘slechts’ als bekerwinnaar het seizoen afsluiten zal toch voelen als een mislukt seizoen. Het is dan ook extreem belangrijk voor de club om zondag wel met drie punten van het veld te lopen, maar Utrecht zal ongetwijfeld bloed ruiken tegen een Ajax dat of getergd of als aangeschoten wild het veld zal betreden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – FC Utrecht

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor deze een na laatste wedstrijd van de Eredivisie zeer hoog ingedeeld. Een overwinning van FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena wordt met x 13.25 keer je speelbedrag het hoogste beloond. Nog een hoge quoteringen staat er bij een gelijkspel x 7.65 keer je speelbedrag. Voor winst van de Ajacieden heeft Koning TOTO met x 1.15 keer de inleg nog prima odds ingecalculeerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 12 mei om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Mis niets van de laatste competitiewedstrijden van dit seizoen en speel mee door in te zetten op de thuiswedstrijd van Ajax tegen het altijd lastige FC Utrecht. Check de hoogste quoteringen bij TOTO en doe mee.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers