Eredivisie
14/08/20195 reacties

Ajax schakelt door naar Eredivisie uitwedstrijd bij VVV Venlo

Ajax schakelt door naar Eredivisie uitwedstrijd bij VVV Venlo
Het wordt een totaal ander decor dan afgelopen dinsdag tegen het Griekse PAOK Saloniki als Ajax zaterdagavond aantreedt in stadion De Koel bij VVV in Venlo. De opdracht is echter hetzelfde: winnen. Op het eerste gezicht een simpele opdracht, maar VVV bereidt zich al de hele week voor op de komst van de regerend landkampioen, terwijl Ajax nog aan het uithijgen is van een intens duel. De bookmakers houden daar geen rekening en plaatsen Ajax op het gebruikelijk voetstuk. Ben jij het daar mee eens of durf je op een stunt te spelen? VoetbalGokken.nl helpt je een handje!

Robert Maaskant (VVV): “Kunnen het zelfs Ajax moeilijk maken”

In het Limburgse Venlo zwaait Robert Maaskant tegenwoordig de scepter. De trainer volgde Maurice Steijn op en zal hopen de harten van het publiek te kunnen veroveren door te stunten tegen Ajax, een ploeg die Maaskant maar al te goed kent. “Maurice heeft hier geweldig werk geleverd die het uitermate knap heeft gedaan de afgelopen jaren. Het is een hele klus om hem op te volgen. We gaan er volle bak voor met een nieuw jong en talentvol team dat het zelfs Ajax heel moeilijk kan maken.”

“Spektakel brengen in thuiswedstrijden”

Winnen is belangrijk, ook voor VVV maar Maaskant heeft samen met de club nog andere doelstellingen geformuleerd: “Wij willen spektakel brengen, met name in onze thuiswedstrijden. Het doel voor dit seizoen is om zo snel mogelijk veilig te spelen, daarbij gaan we door op de weg die is ingeslagen. We zullen dus niet heel anders spelen dan men van VVV gewend is geraakt.”

Erik ten Hag waakt voor onderschatting: “Hebben lesje wel geleerd”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft al meerdere keren mee moeten maken dat zijn elftal punten verspeelde rondom Europese wedstrijden en meestal tegen kleinere teams. Vorige week nog werd in de aanloop de heenwedstrijd tegen PAOK gelijkgespeeld tegen Vitesse (2-2). Ook nu na de slopende 3-2 thuiszege op PAOK moet zijn team de draad uit bij VVV weer zien op te pakken: “Ik denk dat wij vorige week onze waarschuwing wel hebben gehad tegen Vitesse. Iedereen zal de knop om moeten zetten. We weten allemaal wel dat de entourage anders is enzovoorts. Dat hoef ik jullie niet uit te leggen. We zullen weer klaar moeten zijn.’’

Blessuregevallen

Het lijkt erop dat Ajax ook fysiek de strijd met PAOK goed heeft overleefd. Alleen de langdurig geblesseerde Carel Eiting ontbreekt zaterdag tegen VVV, de overige spelers kunnen allemaal meespelen. Het is nu aan Ten Hag wie hij opneemt voor dit competitieduel. Dolberg ontbrak tegen PAOK nog in de wedstrijdselectie, maar keert waarschijnlijk tegen VVV weer terug bij de vaste kern.Voor VVV-spelers Danny Post is het een groot vraagteken of hij Ajax gaat halen. De aanvaller kampt met een spierblessure: “Ik bekijk het van dag tot dag en hoop er zaterdag tegen Ajax bij te kunnen zijn”, stelt de 30-jarige goaltjesdief vast in De Limburger.

Statistieken

De H2H-statistieken voor VVV – Ajax zijn bijzonder saai: bijna altijd wint Ajax, een enkele keer lukt het de ploeg uit Venlo om een puntje te pakken. Maar een gelijkspel is alweer acht jaar geleden. Saillant detail: ook toen werd de wedstrijd medio augustus afgewerkt. Op 21 augustus 2011 werd het 2-2. Ahmed Musa – momenteel uitkomend voor Al Nassr – sloeg bij de Amsterdammers het schrik om het hart door tweemaal te scoren: 2-0 voor VVV. Via Theo Janssen en Sigthorsson redde Ajax het vege lijf nog een beetje.

Opvallende feiten

Daarna louter zeges voor Ajax in Venlo. Opvallend is wel dat in Amsterdam nog weleens een zes- of zevenklapper uit de bus rolt (bijvoorbeeld vorig seizoen toen Ajax – VVV in 6-0 eindigde), maar in Venlo blijft de score de laatste jaren steken op maximaal drie treffers: 0-3 in 2013.

Pre-wedstrijdquoteringen voor VVV Venlo – Ajax Amsterdam

De bookies slingeren weer taaie odds in de ether. Een zege van Ajax kan rekenen op normale quoteringen van gemiddeld x 1,18 keer je inleg. Maar bij elke andere uitslag schieten de odds door het dak. Een gelijkspel levert al een exorbitante uitkering van x 7,00 het inlegde speelbedrag op, al verbleekt deze bij de pre-wedstrijdquoteringen die in het 1X2 spelsysteem wordt aangehouden mocht VVV onverhoopt winnen. Spelers die vooraf hierop durven inzetten krijgen in dat geval x 14,00 (!) hun inleg retour. Dat betekent bij vijf euro inleg op VVV, dat dat maar liefst zeventig euro krijgt uitbetaald!
De Eredivisie-wedstrijd VVV Venlo – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdagavond en wordt afgetrapt rond de klok van 19:45 uur. Wie wordt er spekkoper? Voorspel de juiste uitslag, de juiste winnaar of de goede ruststand en dan zou jij zomaar de grote winnaar van deze Eredivisiespeelronde kunnen worden! Zet nu in bij VoetbalGokken.nl en doe mee met Ajax en VVV!

De beste Online Bookmakers