Eredivisie
20/11/2020

Ajax treft Heracles in speelronde 9 van de Eredivisie

Ajax treft Heracles in speelronde 9 van de Eredivisie
Aanstaande zondag speelt Ajax Amsterdam in de Johan Cruijff Arena tegen Heracles Almelo. De Ajacieden staan eerste in de Eredivisie , Heracles is tiende. Koning TOTO heeft hoge quoteringen  klaarstaan voor de spelers die via VoetbalGokken.nl een weddenschap willen sluiten met deze Nederlandse bookmaker. Voorspel jij een zege van Ajax of slaat Heracles toe na de interlandbreak van Oranje? Speel mee en win met Ajax tegen Heracles.

Erik ten Hag: “Alleen Heracles telt nu”

Nu de UEFA Nations League-groepsfaseweek achter de rug is, wacht Ajax-trainer Erik ten Hag op de terugkomst van zijn internationals. Zondag speelt Ajax een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en amper drie dagen later volgt de Champions League wedstrijd tegen het Deense Midtjylland, maar daar wil Ten Hag zich nu nog niet mee bezighouden. “Voor ons telt op dit moment alleen Heracles”, aldus de trainer van Ajax in zijn voorbeschouwing op de Eredivisiewedstrijd van zondag.

“Heracles is een fitte ploeg”

Het is nog afwachten hoe fit enkele Ajax-spelers terugkomen van de interlands, maar Ten Hag verwacht weer maximale inzet van de spelers die fit genoeg zijn. “We kunnen nergens punten laten liggen dus we kiezen zondag voor de sterkste opstelling”, zegt Ten Hag verwacht ook een sterk Heracles aan te treffen. “Het is ook een fitte ploeg, die negentig minuten kan blijven gaan. Daar hebben ze al veel succes mee behaald”, aldus de Ajax-trainer aan het slot van zijn analyse.

Frank Wormuth: “Wij kunnen van teams als Ajax winnen”

Voor Heracles Almelo is een uitwedstrijd bij Ajax een loodzware opgave, maar Heracles-trainer Frank Wormuth ziet kansen voor zijn ploeg. “Wij kunnen van teams als Ajax en Feyenoord winnen en hebben in de Arena al vaker resultaten geboekt”, zegt de trainer vastberaden.

“We zijn zeker geen angstgegner voor Ajax”

Volgens Wormuth moet er dan wel keihard gewerkt worden in de Amsterdamse Arena. “Ajax zit in een flow, ze doen het overal zo verschrikkelijk goed. We moeten iets bijzonders doen om dat te doorbreken. Ze hebben nog maar weinig goals tegen gekregen en ze zullen gemotiveerd zijn. Maar dat zijn we ook, al durf ik niet te stellen dat wij een angstgegner zijn voor Ajax”, aldus Wormuth over de aankomende uitwedstrijd in de hoofdstad.

Statistieken

In de Eredivisie gaan Ajax en Vitesse Arnhem aan kop. Beide teams hebben 21 punten, maar de Ajacieden staan eerste omdat hun doelsaldo vele malen hoger is. Dat komt onder andere door de wedstrijd tegen VVV Venlo waarin de Ajacieden dertien keer scoorden. Heracles staat tiende met acht punten uit acht duels en zoekt nog naar haar topvorm.

Head 2 Head

Ajax heeft het de laatste jaren altijd moeilijk gehad als het in het Erve Asito Stadion moet aantreden tegen de Heraclieden. Maar in de eigen Arena heeft Ajax weinig moeite met de ploeg uit Almelo. De laatste keer won Ajax met 4-1 van Heracles. Ook in seizoen 2017/2018 (1-0) en 2016/2017 (4-1) wist Ajax te winnen. De laatste keer dat het een gelijkspel werd was in augustus 2018. De Ajacieden begonnen het nieuwe voetbalseizoen toen met een 1-1 gelijkspel tegen Heracles uit Almelo.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax ging de interlandbreak van Oranje in met een overwinning op FC Utrecht. In de Galgenwaard werd het begin november 0-3 voor de ploeg van trainer Ten Hag. Een week eerder werd er al overtuigend gewonnen van Fortuna Sittard met 5-2 in de Johan Cruijff Arena. De laatste keer dat de Ajacieden in de Eredivisie verloren, is nog altijd de uitwedstrijd tegen FC Groningen waarin het verrassend met 1-0 onderuit ging.

Huidige vorm Heracles Almelo

Heracles Almelo wist de laatste wedstrijd voordat Oranje in actie kwam niet te winnen. De Heraclieden verloren met 3-2 van VVV in Venlo. Een week eerder werd FC Utrecht nog verslagen in het Erve Asito Stadion met 4-1. Eind oktober begon voor Heracles ook de eerste speelronde in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Wormuth versloeg Telstar met 3-0.

Lappenmand

Trainer Ten Hag kan zondag niet beschikken over Mohammed Kudus. De 20-jarige middenvelder heeft last van een meniscusblessure. Ook rechtsbuitenspeler Antony zal er door een spierprobleem niet bij zijn.Heracles Almelo komt zonder Navajo Bakboord naar de Johan Cruijff Arena. De verdediger van de Heraclieden heeft last van een gescheurde kruisband. Centrumspits Adrián Szőke is geschorst en mag de wedstrijd tegen Ajax niet meedoen.

Prognose

Wij voorspellen een 3-0 zege voor de Ajacieden in eigen Arena. Weet jij het beter? Ga dan direct naar Koning TOTO en voorspel de wedstrijd vandaag alvast. Onderstaand odd-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor Ajax – Heracles.

Quoteringen Ajax – Heracles

De hoogste bonus wordt uitgekeerd als Heracles wint. Jouw inleg wordt x 15.50 keer meer waard als de ploeg van trainer Wormuth weet te stunten in de Johan Cruijff Arena. Dit is dan ook meteen de hoogste odd van dit duel.Een gelijkspel krijgt met x 8.75 keer je speelbedrag ook een torenhoge odd mee! Denk jij dat de Ajacieden ook dit duel weer over de streep trekken? Voor winst van Ajax staat er een quotering van x 1.11 keer je inleg gereed. Check de overige speltypes bij Koning TOTO om meer uit je voorspelling voor Amsterdamse winst te kunnen halen.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Heracles Almelo wordt gespeeld op zondag 22 november om 12:15 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Walst Ajax ook over Heracles heen of remmen de Almeloërs trainer Ten Hag en zijn mannen af door zelf te winnen in Amsterdam? Laat de TOTO weten wat jij voorspelt en win leuke prijzen bij deze Nederlandse bookmaker.

De beste Online Bookmakers