Eredivisie
05/08/2015

AZ - Ajax in eerste speelronde Eredivisie

AZ - Ajax in eerste speelronde Eredivisie
Twee titelkandidaten kunnen meteen aan de bak. De nummers 2 en 3 van het vorige seizoen treffen elkaar al op de eerste speeldag van het nieuwe Eredivisie seizoen. Ajax likt nog altijd de wonden die haar door PSV werden toegebracht door met maar liefst 16 punten voorsprong de titel voor zich op te eisen. De Amsterdammers zijn vastbesloten opnieuw kampioen te worden en kunnen dit voornemen al direct kracht bijzetten. Dat zal niet meevallen, want men is het erover eens dat PSV en AZ in het vorige seizoen het beste voetbal lieten zien. Vooral de eindspurt van de ploeg van John v.d. Brom was indrukwekkend. Het spel van AZ stond in schril contrast met dat van Ajax, dat ondanks de 2e plaats een uiterst moeizaam seizoen kende. Van het bekende vloeiende combinatiespel was vrijwel nooit iets te zien en de supporters lieten meermaals blijken dat ze op de ploeg en vooral op coach Frank de Boer waren uitgekeken.

Hogerop

Bij AZ zijn enkele bekende spelers vertrokken, en niet de minste. Het feit dat Steven Berghuis zich ontwikkelde tot een zeer gevaarlijke aanvaller bleef ook in Engeland niet onopgemerkt en leidde tot een transfer naar het gepromoveerde Watford. Simon Poulsen, een van de meest constante spelers, vertrok naar PSV en middenveld regisseur Nemenja Gudelj gaat de gelederen van Ajax versterken. Hij kan dus meteen bewijzen dat Ajax verstandig heeft gehandeld door hem aan te trekken. De talentvolle verdediger Wesley Hoedt zocht het nog hogerop en verkaste naar Lazio Rome. De vervangers -Jop van der Linden (Go Ahead Eagles), Joris van Overeem (FC Dordrecht) en Vincent Jansen (topscorer van Almere City) lijken op het eerste gezicht de ploeg niet sterker te hebben gemaakt. Maar dat zal uiteraard nog moeten blijken en de wedstrijd tegen Ajax is daarvoor een prima graadmeter.

Spelpeil

Buiten de genoemde Gudelj trok Ajax nog enkele opvallende spelers aan. Amin Younes kwam van Borussia Mönchengladbach, de ex-Ajacieden John Heitinga en Mitchell Dijks verlieten resp. Hertha BSC en Willem II om de defensie te versterken en de plaats van de naar FC Nantes vetrokken aanvaller Kolbein Sigthórsson wordt dit seizoen ingenomen door de van FC Arsenal gehuurde Yaya Sanogo. Op papier lijkt Ajax er zeker niet op achteruit te zijn gegaan, maar ook hier geldt dat de toekomst het zal moeten uitwijzen. Duidelijk is dat het spelpeil in vergelijking tot vorig jaar beduidend verhoogd moet worden.Het wordt zondag dus een buitengewoon interessante krachtmeting tussen twee ploegen die ongetwijfeld ook dit seizoen een belangrijke rol gaan spelen.De Eredivisie topper AZ Alkmaar - Ajax wordt op zondag 9 augustus 2015 om 20:45 uur gespeeld. Zo liggen de quoteringen angstvallig dichtbij elkaar. Toch geeft de bookmaker Ajax 'lichtelijk' voordeel bij kans op de overwinning met een quotering vanx 2.40. Winst voor AZ Alkmaar is bij de bookmakerx 2.90waard. Een gelijkspel tussen de twee teams is het meeste waard:x 3.40! 

De beste Online Bookmakers