Eredivisie
11/03/2021

AZ Alkmaar ontvangt FC Twente in AFAS Stadion

AZ Alkmaar ontvangt FC Twente in AFAS Stadion
In de Eredivisie speelt AZ Alkmaar aanstaande zaterdag in het AFAS Stadion tegen FC Twente. De ploeg uit Alkmaar liet vorige week dure punten liggen bij Vitesse in Arnhem en wil die nare nasmaak snel wegspoelen. Ook FC Twente kan een overwinning goed gebruiken om in de top zeven te raken. De hoogste odds voor deze wedstrijd scoor je bij VoetbalGokken.nl!

Pascal Jansen: “FC Twente is een enorme uitdaging”

Afgelopen weekend had het moeten gebeuren. AZ kon met een zege op Vitesse mee met de top twee van de Eredivisie. De ploeg van trainer Pascal Jansen verloor met 2-1 van de Arnhemmers waardoor AZ nog een tandje hoger moet opschakelen om nummer PSV niet uit het oog te verliezen. Thuis tegen FC Twente moet het gebeuren stelt Jansen vast. “'Ik kijk er naar uit. FC Twente is een goede ploeg, met mooie spelers. Het is een enorme uitdaging om te laten zien dat de afgelopen wedstrijd AZ-onwaardig is geweest”, zegt Jansen.

“FC Twente met nul punten naar huis”

AZ kan dit weekend met winst op FC Twente iets dichterbij PSV komen. Dat zal gunstig zijn voor de Alkmaarders, want volgende week komen de Eindhovenaren op bezoek. “PSV is de eerstvolgende die we willen pakken, maar komende week hebben we een mooie wedstrijd tegen FC Twente. Hopelijk verlaten zij ons stadion met nul punten”, zo besluit Jansen zijn vooruitblik op zondag.

Ron Jans: “AZ is onberekenbaar”

In de laatste weken heeft AZ meer duels gewonnen dan FC Twente, maar dat schrikt trainer Ron Jans niet af nu zijn ploeg zaterdag naar Alkmaar reist. “Het zegt niets over ons of de wedstrijd van zaterdag”, zegt de trainer van FC Twente. “AZ is onberekenbaar, wij moeten daarom alleen naar onszelf kijken”, aldus Jans in zijn analyse van AZ.

“We gaan er vol op vliegen”

AZ kan zich in eigen huis herstellen van de verloren uitwedstrijd bij Vitesse en daarmee de jacht op de top twee van de Eredivisie voortzetten. Trainer Jans wil daar met zijn team graag een stokje voor steken. “Wij moeten ervoor zorgen dat dat niet gaat gebeuren aanstaande zaterdag”, zegt Jans die met zijn ploeg de punten ook erg hard nodig heeft. “We moeten er zaterdag weer vol op vliegen”, besluit Jans zijn voorbeschouwing op deze subtopper in de Nederlandse Eredivisie.

Statistieken

AZ Alkmaar is met 49 punten de nummer drie op het lijstje van de Eredivisie. PSV staat tweede met 54 punten en de nummer vier Vitesse heeft 48 punten.FC Twente staat op de achtste plek dat net geen toegang geeft tot de kwalificaties van de Europa League play-offs. De zevende plek doet dat wel en daar staat nu FC Utrecht met 37 punten. De Domstedelingen spelen dit weekend tegen Vitesse.

Head 2 Head

De laatste ontmoeting tussen AZ en FC Twente in het AFAS Stadion was op 2 november 2019. De Alkmaarders bewaren goede herinneringen aan deze wedstrijd die met 3-0 werd gewonnen. Op 7 december 2013 won FC Twente haar laatste wedstrijd in de Kaasstad. Die competitiewedstrijd werd met 1-2 gewonnen door de Tukkers.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ verloor afgelopen zondag met 2-1 van Vitesse. De Arnhemmers doorbraken daarmee een reeks van vier gewonnen wedstrijden op een rij. Die reeks bestaat uit zeges als 4-2 tegen Feyenoord, 1-4 tegen VVV Venlo, 3-1 tegen SC Heerenveen en 0-1 tegen FC Emmen. De laatste verloren wedstrijd van AZ was de derby van Noord-Holland tegen Ajax 0-3.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente speelde afgelopen weekend thuis tegen Willem II. De ploeg van trainer Jans wist niet te winnen van de huidige nummer zestien van de tabel. In de Grolsch Veste werd met 1-1 gelijkgespeeld. Dat gebeurde ook al in de Twentse derby tegen en bij Heracles Almelo 2-2 en thuis tegen Feyenoord 2-2.

Lappenmand

AZ kan ook zaterdag nog niet beschikken over Jeremy Helmer die nog altijd last heeft van een beenblessure.FC Twente reist zonder Julio Pleguezuelo (knieblessure), Kik Pierie (gezondheidsklachten), Mees Hilgers (heupblessure) en Vaclav Cerny (knieblessure) af naar Alkmaar.

Prognose

Gezien de ranglijst en het thuisvoordeel verwachten wij dat AZ wint van FC Twente. Onze wedtip is 2-0 voor de Alkmaarse formatie. Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen bij de wedkantoren zoals TOTO die in Nederland hanteert voor deze competitiewedstrijd.

Quoteringen AZ Alkmaar – FC Twente

De pre-odds zijn hoog ingeschaald voor de thuiswedstrijd van AZ tegen de Tukkers. De hoogste odd van dit duel vind je bij een zege van FC Twente. De TOTO keert x 6.65 keer je inleg uit als de ploeg van trainer Jans wint in de Kaasstad.Nog meer hoge odds in het 1X2 spelsysteem staat genoteerd bij een gelijkspel. Delen AZ en FC Twente de punten dan wordt jouw inleg x 4.70 keer meer waard. Een overwinning van de ploeg uit Alkmaar staat genoteerd op een quotering van x 1.39 keer jouw ingelegde speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – FC Twente wordt gespeeld op zaterdag 13 maart om 20:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Speel jij vandaag alvast mee voor de hoogste odds door een voorspelling achter te laten via VoetbalGokken.nl? Scoor de winnende weddenschap en win fraaie bonussen via onze bookmakerspagina!

De beste Online Bookmakers