Eredivisie
06/12/2019

Bookmakers storten zich massaal op subtopper FC Groningen – FC Utrecht

Bookmakers storten zich massaal op subtopper FC Groningen – FC Utrecht
Nu de rangorde in de Eredivisie langzaam maar zeker vaste vormen begint aan te nemen, gaan veel spelers op zoek naar uitdagingen in wedstrijden uit de subtop. Deze week is FC Groningen – FC Utrecht dan ook een absolute topper bij de TOTO. Veel spelers zetten in op winst van de thuisploeg, maar een bijna even groot deel gelooft nog steeds in de kansen voor FC Utrecht. VoetbalGokken.nl laat zijn licht schijnen over dit Eredivisie duel en zet alle statistieken op een rij, zodat iedereen weloverwogen beslissingen kan maken voordat hij of zij inzet. Maar we beginnen zoals altijd met de analyses van beide hoofdtrainers.

Danny Buijs: “We kunnen het Utrecht lastig maken”

FC Groningen wil niets liever dan de verloren wedstrijd afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard (1-1) snel wegpoetsen. Trainer Danny Buijs gaat dan ook niet bij de pakken neerzitten en kijkt met een goed gevoel naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. “We kunnen het elke ploeg erg lastig maken als we goed spelen, zoals tegen Vitesse en Willem II”, blikt de trainer even terug op de laatste wedstrijden die gewonnen zijn. Buijs vervolgt: “We zijn kwetsbaar als we dat niet doen. Dat hebben we bijvoorbeeld uit bij Fortuna gezien”, zo analyseert de trainer op de clubwebsite.

“Utrecht wordt weer een mooie uitdaging”

De ploegen staan op gelijke hoogte in de Eredivisie, maar Buijs kijkt niet naar de standen op de ranglijst. In de buitenwereld zal Utrecht misschien als favoriet worden gezien en voor ons is het een mooie uitdaging om te laten zien of we bij het niveau kunnen aanhaken en een positief resultaat kunnen neerzetten”, aldus Buijs.

John van den Brom: “Geen tijd om ziek te zijn”

FC Utrecht zit even in de hoek waar de klappen vallen, maar trainer John van den Brom is inmiddels gepokt en gemazeld. Hij is dan ook niet snel van zijn stuk te brengen en focust zich al geruime tijd weer op de volgende wedstrijd: het uitduel bij Groningen. “Je hebt eigenlijk geen tijd om teleurgesteld te zijn. Het is nu aan ons als staf om al die koppies, die nu omlaag staan, omhoog te pushen. Zodat we er zondag weer staan voor hopelijk een heel mooie uitwedstrijd tegen FC Groningen”, zo staat te lezen op de clubwebsite.

“Praten alleen nog over Groningen-uit”

Op het clubkanaal staat te lezen dat er goed getraind is en dat Van den Brom het gelukt is om weer vooruit te kijken en de voorgaande wedstrijden los te laten: “We moeten nu de knop omzetten. Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik ben er ook ziek van, maar net aan tafel ging het alleen nog maar over Groningen-uit.”

Statistieken

Zondagmiddag is stadion Euroborg het decor voor de ontmoeting tussen de nummers acht en tien uit de Eredivisie. Groningen is de gastheer en staat tiende. De bezoekers bivakkeren momenteel op een achtste plek, nadat er de afgelopen weken veel punten werden verspeeld is het elftal van trainer Van den Brom iets weggezakt op de ranglijst.

Head 2 Head

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat FC Utrecht nog is kwam winnen in de meest noordelijke provinciehoofdstad van Nederland. Op 25 februari 2017 werd het 2-3 in het voordeel van de Domstedelingen. In het seizoen 2017 – 2018 hield FC Groningen de punten thuis: 2-1 en vorig seizoen eindigden dit duel onbeslist: 1-1. De meest memorabele Groningen – Utrecht is de uitvoering van 2015 in het kader van de KNVB-beker. Na negentig minuten was het 3-3 en na de verlenging mocht Groningen doorbekeren dankzij twee treffers in die extra tijd: eindstand 5-3.

Huidige vorm FC Groningen

FC Groningen wist de laatste twee competitiewedstrijden niet tot een overwinning te komen. Afgelopen weekend ging het pijnlijk onderuit in Limburg. Tegen Fortuna Sittard werd het 1-0 en dat betekent een lange reis terug zonder ook maar één punt op zak. De speelronde ervoor hadden de Noordelingen nog knap stand gehouden tegen Feyenoord: 1 – 1. De laatste zege werd in Arnhem behaald. Op 8 november werd het in stadion Gelredome 1-2 voor FC Groningen.

Huidige vorm FC Utrecht

De ploeg van trainer Van de Brom lijkt even helemaal de weg kwijt, want na een zeer goede competitiestart is men in Utrecht nu het spoor even helemaal bijster. De laatste drie competitiewedstrijden gingen verloren en Utrecht wist ook drie keer achtereen niet tot scoren te komen. Het verval begon bij de wedstrijd in Amsterdam, tegen Ajax. Utrecht verloor dik: 4-0. Vervolgens kreeg de ploeg thuis klop van AZ Alkmaar: 0-3. Twee nederlagen die wellicht logisch lijken, maar toch hard aankwamen in Utrecht getuige de 0-1 nederlaag die afgelopen weekend werd geleden in de Galgenwaard. RKC Waalwijk ging er met de punten vandoor en Utrecht stond voor de derde maal op rij met lege handen.

Lappenmand

Groningen-trainer Buijs kan met een volledig fitte selectie toewerken naar het duel tegen FC Utrecht. Buijs moet ze dan nog wel goed door de laatste training loodsen, want daarin kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Bij Utrecht is Mark van der Maarel geblesseerd. Naast de 30-jarige verdediger kent trainer Van den Brom vooral voorin problemen. “Adrián Dalmau gaat dit jaar waarschijnlijk niet meer spelen”, laat trainer John van den Brom weten aan Voetbal International. “Adrián werkt er kei- en keihard aan om terug te keren. Dat zien we elke dag. Hij wil graag iets terugdoen voor de club die hem deze zomer heeft opgehaald. Tussen willen en kunnen zit echter wel een dingetje. Het is voor hemzelf, maar ook voor ons vervelend dat hij er niet bij is.”

Prognose

Wij voorspellen een prachtige 2-2 waarbij beide elftallen kansen krijgen op de winst, maar de punten uiteindelijk verdeeld zullen gaan worden. Verwacht jij dit ook? Check dan onderstaande odds voor een puntendelingen. Verwacht je juist dat één van beide ploegen de andere flink pijn gaat doen? Bekijk dan de gemiddelde odds die TOTO hanteert bij een overwinning die behoort bij jouw voorspelling voor dit duel!

Quoteringen FC Groningen – FC Utrecht

De quoteringen zijn voor deze wedstrijd gelijkwaardig ingedeeld door Koning TOTO. Dat is goed nieuws voor jou als speler van VoetbalGokken. Een inleg op de juiste voorspelling wordt hoe dan ook verdubbeld. De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem van dit duel staat genoteerd bij een gelijkspel: x 3.60 keer je speelbedrag keert de TOTO dan uit.Verwacht je dat er een team gaat winnen, dan zijn de quoteringen het ook nog meer dan waard om mee te spelen via deze Nederlandse bookmaker. Winst van thuisploeg Groningen wordt met x 2.75 keer de inleg goed beloond. Ook een overwinning van FC Utrecht is met x 2.37 een prima odd om te incasseren.
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 8 december om 14:30 uur in het Euroborg Stadion te Groningen. Welke ploeg denk jij dat komende zondag als winnaar van het veld stapt? Speel jij bij de TOTO op de Noordelingen of de Domstedelingen? Wat je voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers