Eredivisie
27/05/20196 reacties

De Graafschap vecht voor lijfsbehoud, Go Ahead of RKC promoveert

De Graafschap vecht voor lijfsbehoud, Go Ahead of RKC promoveert
Komende dinsdag vallen de allerlaatste beslissingen van dit voetbalseizoen. Naast de EL-strijd tussen Vitesse en Utrecht is de enige vraag die nog openstaat: wie promoveert of degradeert er dit seizoen? Excelsior verloor in de halve eindstrijd waardoor de Rotterdammers degradeerde naar de Keukenkampioen divisie. De Graafschap won wel en moet nu in de finale afrekenen met Sparta Rotterdam.

Trainer De Graafschap: “Het wordt een enorme uitdaging”

Henk de Jong is nu nog trainer van De Graafschap, maar zal volgend jaar actief zijn in de Keukenkampioen divisie als coach van Cambuur. Juist deze ploeg werd door zijn elftal uitgeschakeld in de halve eindstrijd. Volgens De Jong was Cambuur ook nog niet toe aan promotie, maar bij De Graafschap is het Eredivisieschap wél van levensbelang en dus moet er dinsdag gewonnen worden van Sparta. “Het wordt een uitdaging om het goed voor elkaar te hebben tegen een lastige tegenstander.

“Kansen zijn fiftyfifty”

De Jong is onder de indruk van de prestaties van Sparta tegen TOP Oss in de halve finale, maar ziet mogelijkheden voor de ploeg uit Doetinchem. “We hebben gewoon een kans en daar gaan we voor”, zegt De Jong. “We hebben het hele seizoen ons best gedaan om juist nu het verschil te kunnen maken. Het is fiftyfifty, maar ik hoop dat wij in het voordeel zijn door de 34 wedstrijden die we in de Eredivisie gespeeld hebben.”

Sparta-trainer Fraser: “We zijn klaar om te promoveren”

Het roemruchte Sparta Rotterdam hoort volgens velen thuis in de Eredivisie, zo vindt ook Sparta-trainer Henk Fraser die vol vertrouwen toewerkt naar de finale tegen De Graafschap: “We hebben alles geanalyseerd en nagelopen. Onze doelstelling is om te promoveren en dus is deze wedstrijd heel belangrijk. We maken een behoorlijke kans. We zijn klaar om te promoveren”, zegt hij tegen FOX Sports.

Lastige tegenstander

Henk Fraser is op zijn hoede voor de return op de Vijverberg, want hij weet uit ervaring dat het daar behoorlijk kan spoken: “Zij worden gesteund door een heel mooi publiek en zijn fysiek behoorlijk in orde en ook qua lengte en individuele kwaliteiten.” Fraser is vooral beducht voor de vrije trappen van Youssef El Jebli, de snelheid van Delano Burgzorg en Furdjel Narsingh en zegt tegen de media gecharmeerd te zijn van Charlison Benschop.

“Grote kans op promotie”

Fraser analyseert verder: “De Graafschap is niet onze favoriete tegenstander. Het worden twee hele zware wedstrijden. Ik merk wel een hele goede sfeer in de ploeg. Dat heeft deels te maken met de resultaten, maar dat is er het hele seizoen ook al geweest. We hebben de kans om te promoveren en dat merk je. Het zou goed zijn voor de club, de ploeg en het individu.”

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk

Omdat Excelsior officieel gedegradeerd is, komt er in ieder geval één nieuwe ploeg in de Eredivisie volgende seizoen. Dat wordt of Go Ahead of RKC. Als het aan Eagles-trainer John Stegeman ligt, is dat zijn ploeg: “Het is en blijft fiftyfifty met deze stand (0-0, red.). Het is een redelijk resultaat. Maar we kunnen toeleven naar een spannend slot van het seizoen met een absolute finale.”

Trainer RKC Waalwijk: “Kom maar op met die finale”

Fred Grim, die in de belangstelling staat van PEC Zwolle, denkt als trainer van RKC Waalwijk dat er dinsdag nog wel wat te halen valt in Deventer. De promotie/degradatiestrijd heeft ervoor gezorgd dat het voetbal weer echt leeft in Waalwijk. Die positieve sfeer zorgt ervoor dat het vertrouwen ook na de 0-0 nog groot is. “Dit brengt iets teweeg, dat heb ik ook al gezien in de groep. Nu is het echt een finale, dan is er alles mogelijk. We gaan voor het allerhoogste. Dat is mogelijk, zeer zeker als we ons niveau halen. Kom maar op met die finale in de Adelaarshorst”, klinkt het bij VI.nl.

Pre-wedstrijdquoteringen voor nacompetitie

De odds bij De Graafschap – Sparta Rotterdam zorgen ervoor dat je als speler nog alle kanten op kan, want een juist uitslag zorgt voor een mooie uitkering als je de juiste voorspelling achterlaat bij TOTO. Winst van De Graafschap staat op x 2,41 een gelijkspel levert x 3,70 keer je inleg op en een zege van Sparta staat bij TOTO op x 4,71.Voor het duel bij Go Ahead Eagles tegen RKC Waalwijk gelden ook mooie odds. De bookies zien de kansen hierbij nog meer fiftyfifty: winst van Go Ahead Eagles staat op x 2,01 en winst van RKC levert via TOTO x 3,50 het ingelegde speelbedrag op. Een gelijkspel zorgt voor de hoogste pre-wedstrijdquotering bij dit duel: x 3,75.De promotie/degradatiewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 28 mei 2019. Bij Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk wordt in de Adelaarshorst al om 18:30 uur afgetrapt. In Doetinchem start het duel op de Vijverberg tussen De Graafschap - Sparta Rotterdam om 20:45 uur. Zet nu in en word ook winnaar van de nacompetitie 2018-2019!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling!

De beste Online Bookmakers