Eredivisie
18/08/2014

Eerste topper in Eredivisie: Ajax – PSV

Eerste topper in Eredivisie: Ajax – PSV
Ajax en PSV zijn net als ieder jaar de twee voornaamste titelkandidaten. Ook dit jaar weer en beide teams gingen voortvarend van start. PSV won afgelopen weekend afgetekend met 6-1 van NAC en Ajax rekende af met AZ in Alkmaar. Wie kan in de derde speelronde zijn visitekaartje afgeven?

Ajax zet AZ te kijk

De zware competitiestart heeft Ajax geen windeieren gelegd. In de eerste wedstrijd won Ajax thuis ietwat fortuinlijk van Vitesse, maar in de lastige uitwedstrijd rekenden de Amsterdammers redelijk eenvoudig af met AZ (1-3). Opvallend was de goal van jeugdspeler en supersub El Ghazi, die met een bekeken schot de AZ doelman Esteban te kijk zette. De andere goals kwamen van Schone en Klaassen, die de verdedigende fouten van de AZ-defensie pijnlijk blootlegden.

PSV heeft geen kind aan NAC

PSV won overtuigend van NAC Breda. Waar in het verleden NAC PSV nog weleens pijn deed, waren de rollen zondag overduidelijk omgedraaid. Met uitblinkers Depay en Wijnaldum liep PSV uit naar 6-1. Zondag zal het duo het ook tegen Ajax moeten laten zien.Nog altijd is er veel buitenlandse interesse voor zowel Depay als Wijnaldum, maar concreet is geen enkele club. Daarnaast heeft Wijnaldum aangegeven graag te willen verlengen bij de Eindhovenaren. De verwachting is nu dat beide spelers dit seizoen het shirt van PSV zullen blijven dragen. Wat niet onbelangrijk is met het oog op de strijd voor de titel.

PSV wacht al jaren op kampioenschap

Afgelopen seizoenen kon PSV geen vuist maken tegen Ajax om de strijd om het kampioenschap. Hoewel PSV overtuigend vorig seizoen won in eigen stadion, verspeelde het eigenhandig veel punten na de winterstop in voornamelijk kleine wedstrijden. Dit brak de Eindhovenaren op aan het eind van het seizoen, waardoor de vierde titel in vier jaar voor Ajax een feit was.Heb jij een idee over de uitslag en speel je graag mee voor de winst? Gok dan nu op jouw favoriet voor de winst en wie weet sla jij je eerste grote slag van het seizoen!Β 

De beste Online Bookmakers