Eredivisie
11/05/20212 reacties

Eredivisie ADO Den Haag vs. Willem II welke ploeg degradeert?

Eredivisie ADO Den Haag vs. Willem II welke ploeg degradeert?
De spanning is om te snijden bij de onderste vier ploegen op de ranglijst van de Eredivisie. Aanstaande donderdag gaan de nummer laatst ADO Den Haag en nummer vijftien Willem II onderling uitvechten welke ploeg kans maakt ook komend seizoen op het hoogste Nederlandse niveau te mogen spelen. Het is erop of eronder voor de Hagenezen en de Tilburgers. Welke ploeg vindt redding en welk team is veroordeeld tot Keuken Kampioendivisie? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

Ruud Brood: “Ik geloof dat we het gaan redden”

ADO Den Haag speelt donderdag thuis tegen Willem II en sluit het seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Twente. In deze twee duels kan ADO zijn plek in de Eredivisie gehouden. De Hagenezen hebben dat niet zelf in de hand, maar trainer Ruud Brood denkt dat het mogelijk is. “Ik geloof erin dat we het gaan redden. We zijn weer helemaal aangesloten”, constateert Brood bij ESPN. “Tegelijkertijd weten we dat we nog zware wedstrijden te gaan hebben”, aldus Brood.

“Door blijven gaan”

De overwinningen van de laatste twee weken heeft de ploeg van trainer Brood flink doen opleven. “We waren dood en begraven, maar nu sluiten we aan. We moeten gewoon door blijven gaan richting de wedstrijd van donderdag tegen Willem II”, aldus trainer Brood.

Zeljko Petrovic: “Bij ADO is er meer stress dan bij ons”

Willem II is met de vijftiende plek veilig voor degradatie en nacompetitie, maar met drie punten uit Den Haag is de ploeg van Zeljiko Petrovic wel een stuk zekerder. De trainer van de Tilburgse ploeg zegt met vol vertrouwen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag tegemoet te gaan. “Wij hebben meer opties om erin te blijven, zij moeten winnen. Dus bij ADO is er meer stress dan bij ons, denk ik”, zo beoordeelt de trainer van Willem II de situatie in de Eredivisie.

“Alles aan doen om te handhaven”

Mocht de nummer zestien FC Emmen dit weekend van SC Heerenveen winnen dan kan de Drentse ploeg over Willem II wippen en komt nacompetitie spelen heel dichtbij. “Wij gaan er alles aan doen om ons in de laatste twee wedstrijden rechtstreeks te handhaven in de Eredivisie”, zegt trainer Petrovic die de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Fortuna Sittard speelt.

Statistieken

ADO Den Haag staat met 22 punten op de achttiende plek van de Eredivisie. VVV Venlo staat op de zeventiende plaatst met 23 punten en speelt dit weekend uit bij Ajax in Amsterdam. FC Emmen is de nummer zestien in het rijtje en heeft 24 punten. De zestiende plek betekent nacompetitie en dus een extra kans om ook komend seizoen in de Eredivisie uit te mogen komen. Willem II staat op de vijftiende plek met 25 punten en is dus ook nog niet zeker van Eredivisie-handhaving.

Head 2 Head

ADO Den Haag speelden op 23 november 2019 voor het laatst tegen Willem II in het Cars jeans Stadion. Het duel werd toen met 3-3 afgerond. Een ontmoeting eerder werd het nog 6-2 voor de Hagenezen. Willem II won voor het laatst eind 2008 nog eens een wedstrijd in Den Haag van ADO. Dat is inmiddels al bijna dertien jaar geleden.

Huidige vorm ADO Den Haag

ADO Den Haag won de laatste twee speelronden van de Eredivisie. De ploeg van trainer Brood won van Feyenoord met 3-2 en wist een week later ook PEC Zwolle te verslaan met 0-1. De laatst verloren wedstrijd was tegen Fortuna Sittard 0-3, maar het lijkt dat de zege op de Rotterdamse ploeg de Hagenezen heel wat meer zelfvertrouwen heeft gegeven.

Huidige vorm Willem II

Terwijl ADO de laatste twee weken won, verloor Willem II twee duels. Afgelopen weekend bleek PSV in Tilburg met 0-2 een maatje te groot te zijn. Ook bij FC Utrecht viel er niet te halen voor de ploeg van trainer Petrovic: 3-2. De laatste wedstrijd van april werd met 1-0 gewonnen van RKC Waalwijk.

Lappenmand

ADO Den Haag mist zes spelers door blessuren en gezondheidsredenen. Daryl Janmaat keerde afgelopen weekend al terug op het veld. Voor collega Youness Mokhtar komt de wedstrijd tegen Willem II nog te vroeg.Willem II mist nog altijd doelman Robbin Ruiter door een bovenbeenblessure. Miquel Nelom wordt volgende maand weer terugverwacht van een lange hersteltijd door een knieoperatie.

Prognose

Wij verwachten dat deze wedstrijd in het Cars Jeans Stadion gelijkgespeeld gaat worden. Onze wedtip is 2-2 in Den Haag. De bookmakers belonen deze voorspelling torenhoog als dit ook echt uitkomt. Bekijk de gemiddelde pre-odds in onderstaand overzicht.

Quoteringen ADO Den Haag – Willem II

De hoogste odd van deze wedstrijd wordt uitgekeerd als ADO Den Haag en Willem II gelijkspelen op deze Hemelvaartsdag. Gemiddeld ontvang je x 3.60 keer je inleg terug als de punten worden gedeeld.Weet ADO Den Haag de broodnodige punten in huis te houden? Dan wordt jouw inleg hierop met x 3.40 keer je speelbedrag ruim drie keer meer waard. In het 1X2 spelsysteem van de bookmakers wordt een overwinning van Willem II op gemiddeld x 1.96 keer je speelbedrag ingedeeld.
De Eredivisie wedstrijd ADO Den Haag – Willem II wordt gespeeld op donderdag (Hemelvaartsdag) 13 mei om 14:30 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Krabbelt ADO van de laatste Eredivisieplaats door thuis te winnen van Willem II? Of winnen de Tilburgers volgens jou? Laat je voorspelling op tijd achter via VoetbalGokken.nl voor de beste online voetbalgokdeals.

De beste Online Bookmakers