Eredivisie
22/02/2020

Eredivisie-odds: veel winstkansen bij AZ – PEC Zwolle

Eredivisie-odds: veel winstkansen bij AZ – PEC Zwolle
Voor de Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar tegen PEC Zwolle zijn de winstkansen voor spelers van VoetbalGokken.nl bijzonder hoog! Niet alleen omdat de odds bij een stunt hoog liggen, ook de overige weddenschappen worden goed beloond door TOTO.nl! Wij helpen je een handje door statistieken en gemiddelde odds te geven. En we beginnen met een korte review van beide clubs!

AZ-trainer Arne Slot: “PEC voetbalt met veel risico”

Na de pittige Europa League wedstrijd tegen LASK Linz is de knop bij AZ direct omgegaan, want zondag wacht in het AFAS Stadion een nieuwe uitdaging: de Eredivisie wedstrijd tegen PEC Zwolle, de oude club van AZ-trainer Arne Slot: “Ik verwacht zondag tegen PEC een compleet andere wedstrijd dan tegen LAKS Linz, dat alleen wilde verdedigen en met hoge ballen ons spel ontregelen. PEC probeert echt te voetballen, met risico's in hun spel”, aldus de oefenmeester op AZ.nl.

“Winnen belangrijker dan leuke wedstrijd”

Slot speelde zelf ruim 250 wedstrijd voor de Zwolse formatie en weet dat die ploeg vaak met veel passie en overgave het veld opgaat: “Dat zal een leuke wedstrijd opleveren; compleet anders dan afgelopen donderdag. Maar goed, ik zit eigenlijk alleen op een overwinning te wachten. Dat is belangrijker dan een leuke wedstrijd.”

PEC Zwolle-trainer Stegeman: “Ook AZ kent haar zwaktes”

Afgelopen weekend oogstte PEC Zwolle (wederom) veel lof door het Feyenoord bijzonder moeilijk te maken. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Overijssel in eigen stadion met 3-4 van de Rotterdammers. Weer nul punten en dus een zorgwekkende zestiende plaats. PEC Zwolle-trainer John Stegeman gaat dan ook voor de drie punten in Alkmaar: “Waarom zou dat niet kunnen? Elke ploeg heeft haar zwaktes”, zei Stegeman tegenover De Stentor. “Ook AZ heeft zwakke punten.”

“AZ tegengas bieden”

“Tegen Feyenoord hebben we getoond dat we met goede arbeid ver kunnen komen, ook tegen PSV was het een half uur lang prima en in onze thuiswedstrijd tegen Ajax speelden we een periode goed mee. AZ heeft ook zijn zwakke punten en die moeten we bloot zien te leggen. We zijn er klaar voor om een goede ploeg als AZ tegengas te bieden.”

Statistieken

AZ is de nummer twee van de Eredivisie. Na 22 speelronden heeft de Alkmaarse formatie 47 punten verzameld: 15 overwinningen, 2 maal een gelijkspel en vijf keer een verliespartij.PEC Zwolle won dit seizoen pas zes keer, speelde vier keer gelijk en ging al dertienmaal onderuit. In totaal levert dat 22 punten op en een zestiende plaats.

Head 2 Head

AZ ontving PEC Zwolle in totaal achttien keer. Tien duels daarvan werden door de voetbalclub uit de kaasstad gewonnen. PEC Zwolle won drie keer in Alkmaar. Een simpele rekensom leert dat het duel tot nu toe vijf keer onbeslist eindigden.Eerder dit seizoen werd het in Zwolle 0-3 voor AZ. Indrissi was de grote man aan Alkmaarse zijde: hij scoorde tweemaal en gaf de voorzet bij de derde goal. Vorig seizoen werd het 2-2. AZ kwam tweemaal voor, maar de gelijkmaker van Flemming zorgden voor een puntendeling tussen AZ en PEC.

Huidige vorm AZ Alkmaar

De ploeg van trainer Slot verloor drie van haar laatste vijf competitieduels. De 1-1 tegen LASK is op zich geen slecht resultaat, dus ondanks het feit dat er niet gewonnen werd zal het de ploeg uit Alkmaar toch het nodige vertrouwen opleveren.

Huidige vorm PEC Zwolle

De Zwolse formatie is thuis duidelijk sterker dan uit. Afgelopen zondag werd Feyenoord het vuur aan de schenen gelegd, maar een week eerder kwam het op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk niet verder dan 0-0.

Lappenmand

De ziekenboeg dijt langzaam uit bij AZ. Gudmundsson en Hapzidiakos zijn inmiddels vaste klanten van de lappenmand, maar ook Ron Vlaar is weer terug in de ziekenboeg. De routinier kampt sinds vorige week met een blessure aan de tweekoppige dijbeenspier.Tot slot de Belg Stijn Wuytens. De 30-jarige centrale verdediger van AZ heeft een hamstringblessure en is voorlopig niet inzetbaar.Bij PEC Zwolle is de medische staf het hele seizoen al overuren aan het draaien. Maar op dit moment is het vrij rustig in de Zwolse lappenmand. Mustafa Saymak liep begin deze maand een kuitblessure op en is het grootste zorgenkind bij PEC. Rechtsbuiten Jarno Westerman is geen vaste basisspeler, maar behoort wel tot het eerste elftal. De 17-jarige Zwollenaar liep begin 2020 een gebroken middenvoetsbeentje op en kan voorlopig niet voetballen.Rick Dekker staat met vier gele kaarten op scherp. Een vijfde gele kaart betekent automatisch een schorsing voor de 25-jarige defensieve middenvelder van PEC Zwolle.

Prognose

AZ heeft een pittige pot achter de rug tegen LASK en dat zullen ze zondag nog wel voelen. Zeker als PEC Zwolle net zo fris en aanvallend voetbalt als afgelopen week tegen Feyenoord. Echter PEC uit of PEC thuis blijkt dit seizoen een wereld van verschil. Omdat de topvorm bij AZ er ook niet echt is: het verloor onlangs nog van FC Twente in de Eredivisie, spelen wij op 1-1.Verwacht jij dit ook of speel jij liever op een andere uitslag? Check dan onderstaand odds overzicht van TOTO.nl en laat jouw voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl!

Quoteringen AZ Alkmaar – PEC Zwolle

De TOTO heeft de quoteringen voor de thuiswedstrijd van AZ als volgt ingedeeld. In het 1X2 spelsysteem wordt een zege van de Alkmaarders x 1.29 keer je inleg beloond.Een hogere quotering  wordt gehanteerd als het een gelijkspel wordt: x 5.30 keer het speelbedrag. De hoogste odd van dit duel keert Koning TOTO uit als PEC Zwolle weet te winnen in het AFAS Stadion.Je wordt x 8.85 keer de inleg rijker als de Zwollenaren weer eens een uitwedstrijd naar hun hand weten te zetten.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – PEC Zwolle wordt gespeeld op zondag 23 februari om 14:30 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Ga jij voor een stunt van PEC of slaat AZ extra hard toe nadat zij donderdag verloren van LASK Linz? Speel zelf ook mee met Koning TOTO en ga voor die hoogst mogelijke quotering via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers