Eredivisie
20/04/2021

Eredivisie odds: wedden op PSV Eindhoven - FC Groningen

Eredivisie odds: wedden op PSV Eindhoven - FC Groningen
In speelronde dertig van de Eredivisie gaat PSV Eindhoven het in eigen Philips Stadion opnemen tegen FC Groningen. De ploeg van Roger Schmidt heeft de punten hard nodig om volgend seizoen kans te maken Champions League te mogen spelen. FC Groningen kan weer beschikken over Arjen Robben en gaat dat de PSV’ers dwarszitten? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds.

Roger Schmidt: “Zware thuiswedstrijd tegen Groningen”

PSV-trainer Roger Schmidt heeft weekje extra aan de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Afgelopen weekend werd de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse gespeeld. Schmidt verwacht geen gemakkelijk duel tegen de noordelingen. “Ik verwacht zaterdag een zware wedstrijd tegen FC Groningen, maar we zijn zeker goed voorbereid”, zegt de trainer van PSV.

“Doelsaldo kan beslissend zijn”

PSV concurreert met AZ om de tweede plek in de Eredivisie. Beide teams hebben evenveel punten en dat kan nog belangrijk worden. “We hebben het gehad over het doelsaldo, dat zou beslissend kunnen worden dit seizoen. Dus daar moeten we aan werken, maar het gaat nog steeds allereerst om winnen. Als er in een wedstrijd kansen zijn om aan het doelsaldo te werken, moeten we dat doen”, zegt de trainer.

Met publiek!

De Duitser zal zaterdag eindelijk weer een aantal toeschouwers mag verwelkomen in het Philips Stadion. “We hebben twee keer met publiek mogen spelen en tegen FC Emmen heb ik iets van de sfeer bij PSV geproefd toen er een goal viel, al was er toen maar plek voor 8.000 mensen”, aldus de trainer van PSV die hoopt op een extra thuisvoordeel.

Danny Buijs: “Wedstrijd tegen PSV wordt interessant”

FC Groningen heeft dit seizoen al eerder laten zien een vuist te kunnen maken tegen topploegen in de Eredivisie. Groningen-trainer Danny Buijs ziet ook kansen voor zijn team in Eindhoven. “We moeten er wel rekening mee houden dat we tegen PSV waarschijnlijk iets meer gaan verdedigen. Maar het ligt ook aan hoe we zelf aan de bal zijn, dus dat kan interessant worden”, zegt de trainer.

“PSV heeft zoveel kwaliteit”

De ploeg van trainer Buijs verloor twee weken geleden nog van SC Heerenveen met 0-2, maar buijs hoopt stappen te kunnen gaan zetten in Eindhoven. “Ik ben benieuwd of we in een uitwedstrijd tegen een topclub vooruitgang hebben gemaakt. Zeker tegen PSV met zoveel kwaliteit voorop, moet je wel goed verdedigen met elkaar, want anders wordt het sowieso een hele lastige avond”, zo besluit Buijs.

Statistieken

In de Eredivisie staat PSV op de tweede plek met 61 punten. De ploeg van trainer Schmidt heeft er daarmee net zoveel bij elkaar gevoetbald als AZ Alkmaar dat op de derde plek staat. FC Groningen vinden we terug op een zesde plek in het rijtje. De Noordelingen hebben 46 punten, acht minder dan Feyenoord die vijfde staat.

Head 2 Head  

De laatste keer dat PSV de Groningse ploeg op bezoek kreeg, was op 25 september 2019. De Eindhovense ploeg won toen met 3-1 van de bezoekers uit het noorden van het land. Een seizoen eerder werd het 2-1 in het Philips Stadion. In 2018 werd er gelijkgespeeld 0-0. De laatste keer dat de Groningers wonnen in Eindhoven was op 29 maart 2014. Het werd toen 2-3 in de lichtstad van Brabant.

Huidige vorm PSV Eindhoven

Een week voor de bekerfinale van Ajax tegen Vitesse speelde de ploeg van trainer Schmidt uit bij VVV Venlo. Het werd 0-2 voor de PSV’ers in Stadion De Koel. Cody Gakpo en Donyell Malen scoorden voor de Eindhovense formatie. Een week eerder werd er ook gewonnen van Heracles uit Almelo met 3-0. De uitwedstrijd bij AZ in Alkmaar ging eind maart met 2-0 verloren.

Huidige vorm FC Groningen

Op 11 april werd de derby van het noorden gespeeld in de Euroborg. De ploeg van trainer Buijs verloor met 0-2 van SC Heerenveen. In het duel maakte Arjen Robben na een lange blessuretijd zijn return voor de Groningse ploeg. Begin april speelde ook FC Groningen uit bij VVV Venlo en wist daar met 0-1 te winnen. De laatste wedstrijd van maart ging met 3-1 verloren bij RKC Waalwijk.

Lappenmand

PSV-trainer Schmidt kan tegen FC Groningen niet beschikken over Érick Gutiérrez (blessure), Ryan Thomas (enkelblessure), Mauro Júnior (knieblessure), Richard Ledezma (gescheurde kruisband) en Maximiliano Romero (knieblessure). Een schorsing dreigt voor Denzel Dumfries. De rechtervleugelverdediger heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan.FC Groningen-trainer Buijs kan weer een beroep doen op Arjen Robben als zijn team afreist naar Eindhoven. Jörgen Strand Larsen en Ramon Pascal Lundqvist blijven door een enkelblessure achter in Groningen. Alessio Da Cruz heeft vier gele kaarten achter zijn naam en moet dus oppassen voor nog een prent.

Prognose

Onze wedtip is 2-1 voor PSV. Het ene doelpunt van de Groningers zou maar zo van de voet van Robben kunnen komen. Of toch niet? Drop je voorspelling! Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een beeld van de pre-odds die de bookmakers hanteren voor PSV – Groningen.

Quoteringen PSV Eindhoven – FC Groningen

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de Nederlandse TOTO zijn het hoogst ingeschaald voor een zege van FC Groningen. Gemiddeld ontvang je x 8.30 keer je inleg terug als de noordelingen komen winnen in het Philips Stadion.Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 4.95 keer je inleg. Mocht PSV winnen, dan staat er met x 1.32 keer je speelbedrag nog een prima odd gereed om een weddenschap te sluiten via VoetbalGokken.nl.
De Eredivisie wedstrijd PSV – FC Groningen wordt gespeeld op zaterdag 24 april om 18:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Laat je voorspelling tijdig achter als je wilt spelen via het 1X2 spelsysteem. Check ook de overige odds voor de wedstrijd in Eindhoven en sluit via VoetbalGokken.nl de beste deal af!

De beste Online Bookmakers