Eredivisie
07/05/20196 reacties

Eredivisie ontknoping: AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

Eredivisie ontknoping: AZ Alkmaar – PSV Eindhoven
Aankomend weekend wordt de Eredivisie weer hervat. Na een pauze voor de bekerfinale en het Champions League optreden van Ajax tegen Tottenham is het tijd voor de ontknoping van het Eredivisieseizoen 2018-2019. Ajax is koploper, maar PSV heeft evenveel punten als de Amsterdammers. De Eindhovenaren hebben een veel minder doelsaldo, dus moeten zij hopen op puntverlies van Ajax. PSV moet dan natuurlijk zelf wel de twee resterende duels winnen. Eén daarvan is zondag ‘om de hoek’ van de Johan Cruijff Arena, uit bij AZ in Alkmaar.

Mark van Bommel: “Geen invloed op wedstrijden van Ajax”

Bij PSV is de titel het enige dat telt. Afgelopen maanden verkeerde het elftal van trainer Mark van Bommel in een fase waarin maar moeizaam gewonnen werd. Wat de reden ook moge zijn, feit is dat ze nog steeds kans maken op het kampioenschap. De Brabanders hebben het echter niet meer in eigen hand. Van Bommel: “Ik kijk alleen naar de teams waar we tegen spelen en niet naar Ajax. Op AZ en de wedstrijd van volgende week woensdag tegen Heracles hebben we nog enige invloed, die moeten gewonnen worden”, kijkt hij vooruit.

“Drie punten allerbelangrijkste”

De trainer prees eerder dit seizoen AZ voor de spelwijze: “AZ heeft het tactisch gewoon erg goed voor elkaar en daardoor zijn wedstrijden tegen AZ altijd moeilijk voor ons. Maar als we één ding geleerd hebben dit seizoen is dat wanneer het voetballend niet loopt, je moet vechten. En dat zullen we zondag zeker gaan doen als dat nodig is. Het publiek wil liever spektakel zien, zoals in het begin van het seizoen, maar voor ons zijn de drie punten het allerbelangrijkste momenteel”, vertelt hij op de PSV-website.

Daniel Swaab: “We moeten blijven winnen”

Het is nog niet beslist, maar dat het erg moeilijk wordt om het sterk spelende Ajax nog van de troon te stoten moge duidelijk zijn. Verdediger Daniel Schwaab weigert vooralsnog de handdoek in de ring te gooien: “Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en wij moeten gewoon blijven winnen. Dan is er nog van alles mogelijk”, is hij duidelijk.

John van den Brom: “Gedisciplineerd spelen”

AZ-trainer John van den Brom verlaat aan het einde van dit seizoen de club om na de zomer als hoofdcoach bij FC Utrecht aan de slag te gaan. De wedstrijd tegen PSV zal zijn laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie worden en daarmee ook direct de laatste kans om met AZ van een topclub te winnen. De trainer zelf houdt hoop op een goed resultaat tegen de gedeelde koploper in de Eredivisie: “We zijn gewoon een heel goede ploeg”, vertelt hij op de website van de club.

“Geloof hebben in jezelf”

“Ik vind het belangrijk dat wij heel gedisciplineerd spelen. Ik wil zien dat de jongens echt als een collectief spelen. Samen dus. Dan komen onze kwaliteiten naar boven. Dat bewustzijn moet er zijn. Geloof in jezelf hebben ook als je tegen PSV speelt, dáár gaat het om”, benadrukt Van den Brom op de clubwebsite.

Statistieken

De huidige vorm van AZ is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Thuis tegen Heracles werd nog gewonnen met 2-1, maar dat waren de eerste punten in drie duels. Tegen respectievelijk ADO den Haag (thuis) en bij Feyenoord (uit) werd verloren. Vooral de 2-3 nederlaag tegen ADO deed zeer bij de Alkmaarders. Het verlies (2-1) tegen Feyenoord betekende dat de derde plek definitief uit zicht verdween en dat zorgt er weer voor dat de play-offs voor AZ nu eigenlijk al belangrijker zijn dan de nog resterende duels in de reguliere competitie.Dat kan in het voordeel van PSV spelen, dat zelf de laatste drie duels keurig in winst wist om te zetten. Thuis werden De Graafschap en ADO den Haag aan de zegekar gebonden en er werden drie punten meegenomen na de uitwedstrijd bij Willem II. Daarnaast kan PSV vertrouwen putten uit de onderlinge duels: de laatste tien confrontaties – uit en thuis – eindigden in winst voor de Eindhovenaren. De laatste zege van AZ dateert van 28 september 2013: 2-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – PSV Eindhoven

De pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in Alkmaar zijn als volgt voor je ingedeeld. Een overwinning van AZ in het AFAS-stadion staat bij Koning TOTO op x 3.80 keer je speelbedrag. Een iets hogere odd wordt uitgekeerd bij een gelijkspel x 4.00 keer het speelbedrag. Ook een zege van PSV levert in het 1X2 spelsysteem met x 1.77 keer de inleg nog een leuk bedrag op bij de bookmakers.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd AZ Alkmaar – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS-stadion te Alkmaar. Krijgt Van den Brom nu al een passend afscheid voor het eigen publiek of houdt PSV de titelrace open tot de laatste speeldag door voor de elfde keer op rij te winnen van AZ? Zet nu in bij VoetbalGokken en pak de hoogste odd voor deze topper in de Eredivisie!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers