Eredivisie
31/03/20213 reacties

Eredivisie subtopper FC Twente vs. Vitesse zorgt voor hoge bookmakersbonus

Eredivisie subtopper FC Twente vs. Vitesse zorgt voor hoge bookmakersbonus
Nu het Nederlands elftal de eerste drie WK Kwalificatieduels achter de rug heeft, wordt dit weekend de Eredivisie weer herstart. FC Twente komt zaterdag in eigen Grolsch Veste uit tegen Vitesse. Voorspel dit duel bij VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds bij de bookmakers.

Ron Jans: “Tegen Vitesse moeten er weer staan”

FC Twente-trainer Jon Jans kan nog Europees voetbal halen voor komend seizoen. De eerste zeven van de Eredivisie krijgen die kans en de ploeg van Jans staat achtste. De trainer wil zich alleen bezig houden met de volgende wedstrijd dat tegen Vitesse zal zijn. “We blijven van wedstrijd naar wedstrijd leven. Zaterdag krijgen we Vitesse op bezoek, dan moeten we er weer staan”, zegt de trainer van FC Twente.

“Vanuit eigen speelwijze voetballen”

De laatste ontmoeting met de Arnhemse ploeg was een groot succes voor FC Twente dat met 0-2 won in de Gelredome. “Wij spelen op een andere manier dan Vitesse. Ik ga er vanuit dat zij weer met vier verdedigers gaan spelen. Wij hebben ook een alternatief, wij kunnen ons ook aanpassen, als zij dat gaan doen”, doelt de trainer op de tactiek van de vorige wedstrijd. “Ik verwacht eigenlijk dat beide ploegen vanuit hun eigen speelwijze voetballen”, aldus Jans.

Thomas Letsch: “Twente heeft zeer goede aanvallers”

Een maand geleden verloor Vitesse in eigen huis van FC Twente (0-2) dus trainer Thomas Letsch is extra op zijn hoede voor de uitwedstrijd tegen de Tukkers. “Twente heeft met Danilo, Menig en Narsingh drie kwalitatief zeer goede aanvallers. Zij zijn in de omschakeling heel gevaarlijk. Maar we moeten natuurlijk nu de drie punten pakken”, zegt Letsch vastberaden.

“Tijd dat we drie punten pakken”

De laatste wedstrijd voor Vitesse was tegen Willem II en die thuiswedstrijd werd niet gewonnen (0-0). Tijd voor omschakeling vindt Letsch. “Wanneer je namelijk een wedstrijd wint, helpt dat bij ons zelfvertrouwen”, legt Letsch uit op de website van Omroep Gelderland. “Dan werk je iets makkelijker naar de volgende wedstrijd toe. Het wordt wel tijd dat we weer drie punten gaan pakken, dat moet”, benadrukt de Vitesse-trainer.

Statistieken

FC Twente staat op de achtste plek van de Eredivisie. De Tukkers hebben 37 punten bij elkaar geveegd. Vitesse is de nummer vier in het rijtje met 52 punten. De ploeg van trainer Letsch heeft drie punten minder dan de PSV en AZ, de nummer twee en drie van de competitie.

Head 2 Head

De laatste keer dat de Arnhemse ploeg naar Enschede reisde voor een duel tegen FC Twente was op 14 december 2019. Vitesse won met 0-3 van de ploeg uit Enschede. Een seizoen eerder werd het nog 1-1 tussen Twente en Vitesse. De Tukkers wonnen voor het laatst op 25 september 2016 van de Arnhemmers. Het werd toen 2-1.

Huidige vorm FC Twente

Voordat het Nederlands elftal de WK kwalificaties speelde, ging FC Twente op pad naar SC Heerenveen. De ploeg van trainer Jans wist niet te scoren in het Abe Lenstra Stadion, maar ook SC Heerenveen maakte geen doelpunt: 0-0. Een week eerder werd er met 4-1 verloren van AZ in Alkmaar. De laatste wedstrijd die Twente won, was de uitwedstrijd bij Vitesse: 0-2.

Huidige vorm Vitesse

Na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente speelde Vitesse een week later uit bij PSV. In Eindhoven werd er met verloren met 3-1 van de huidige nummer twee in de competitie. De vier wedstrijden die daarop volgden, won Vitesse. Tot de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. Thuis tegen Willem II werd met 0-0 gelijkgespeeld.

Lappenmand

FC Twente-trainer Jans kan zaterdag niet beschikken over Julio Pleguezuelo (knieblessure), Mees Hilgers (heupblessure), Max Bruns (blessure) en Vaclav Cerny (knieblessure).Vitesse-trainer Letsch hoeft geen rekening te houden met blessureleed binnen zijn selectie.

Prognose

Onze voorspelling is dat Vitesse deze wedstrijd wint. Onze wedtip is 1-2 voor de Arnhemse ploeg. Wil jij ook meespelen en je eigen weddenschap invullen? In onderstaand odd-overzicht vind je de gemiddelde quoteringen voor deze wedstrijd.

Quoteringen FC Twente – Vitesse

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn voor deze wedstrijd hoog ingeschaald. De hoogste odd wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Grolsch Veste. Gemiddeld ontvang je x 3.40 keer je inleg terug als Twente en Vitesse de punten delen.De quoteringen voor winst van Twente of Vitesse zijn gelijkwaardig ingeschaald. Een zege van Vitesse levert je x 2.42 keer de inleg op. Een overwinning van Twente wordt met x 2.65 keer je speelbedrag nog iets hoger ingeschaald.
De Eredivisiewedstrijd FC Twente – Vitesse wordt gespeeld op zaterdag 3 april om 20:00 uur in de Grolsch Veste te Enschede. Voorspel deze competitiewedstrijd via VoetbalGokken.nl om de hoogste odds te scoren bij de online bookmakers!

De beste Online Bookmakers