Eredivisie
13/05/20196 reacties

FC Groningen verdedigt plaats acht voor play-off plek

FC Groningen verdedigt plaats acht voor play-off plek
Bij TOTO wordt verwacht dat FC Groningen de laatste ploeg is die naar de Europa League play-off gaat. De noordelingen spelen woensdag tegen FC Emmen, dat dankzij een 2-3 overwinning op Willem II veilig is. En laat nou net datzelfde Willem II de grootste concurrent zijn voor dat EL-ticket van FC Groningen. De Tilburgers spelen woensdag tegen ADO Den Haag, dat alleen statistisch nog kans maakt om als achtste te eindigen.

Danny Buijs: “Nog één keer alles geven”

FC Groningen-trainer Danny Buijs kon afgelopen zondag zijn geluk niet op: zijn eigen ploeg won overtuigend met 3-0 van Fortuna Sittard, Willem II verloor zoals gezegd van FC Emmen en datzelfde Emmen is woensdag de tegenstander in het laatste competitieduel van dit voetbalseizoen: “Emmen is ook veilig gespeeld, dus daar is de druk ook vanaf. Nu moeten we nog één keer alles geven in die laatste wedstrijd, daar de punten pakken en dan kunnen we ons klaarmaken voor de play-offs”, vertelt hij tegen RTV Noord.

“Blij als we play-offs halen”

Het seizoen verliep totaal anders dan de groen-witte vooraf hadden gedacht. Ook trainer Buijs had zich iets anders voorgesteld zijn eerste jaargang: “We wilden graag op een bepaalde manier voetballen, maar na 33 wedstrijden kan ik simpelweg concluderen dat we niet het niveau hebben gehaald dat bij FC Groningen hoort. Daarin ben ik niet geslaagd als hoofdtrainer. Het was een zwaar jaar, ik heb zelf ook genoeg fouten gemaakt, maar ik zal heel blij zijn als we woensdag die play-offs halen. Dan hebben we met elkaar nog een geweldig toetje”, besluit Buijs bij de lokale tv-zender.

FC Emmen-coach: “Wedstrijd tegen Groningen doet er zeker nog toe”

Bij FC Emmen is de vlag al uit en heeft het bier ongetwijfeld al rijkelijk gevloeid. In ieder geval bij de supporters, want wat niemand voor mogelijk had gehouden, is gebeurd: Emmen handhaaft zich in de Eredivisie. De wedstrijd van woensdag tegen Groningen voelt voor de buitenwereld dan ook als een soort mosterd na de maaltijd, maar FC Emmen-coach Dick Lukkien ziet dat anders: “Nou die wedstrijd tegen Groningen doet er zeker wel toe, want ik wil zo hoog mogelijk eindigen. We kunnen de beste promovendus worden. Dat is ook een eer, zeker omdat iedereen ons zag als degradatiekandidaat nummer 1. We werden zelfs een keer campingelftal genoemd, maar daar wil ik niet meer op terugkomen. Hugo Borst, die dat in het begin van dit seizoen zei, heeft later ook gezegd dat we gegroeid zijn...en dat is ook zo”, besluit Lukkien trots.

Statistieken

Winnen in Emmen, dat is Groningen al sinds 2002 niet meer gelukt. Nou klinkt dat misschien lang, maar niet als je nagaat dat Emmen al die tijd niet de Eredivisie heeft gespeeld. De zege uit 2002 stamt uit het KNVB-bekertoernooi van dat seizoen en daarin werd Emmen met 0-1 verslagen. Beter vergelijkingsmateriaal is wellicht de onderlinge wedstrijd eerder dit seizoen in Euroborg. FC Groningen verloor op 16 december vorig jaar met 1-2 voor eigen publiek van de Drentse promovendus.Inmiddels draaien de Groningers een stuk beter dan voor de winterstop: in de laatste vijf wedstrijden boekte het twee zeges (Excelsior en Fortuna) en speelde het gelijk in de derby van het Noorden in en tegen Heerenveen (1-1).Emmen kan ongeveer dezelfde statistieken voorleggen. Het won van FC Utrecht en Willem II en pakte een punt bij NAC Breda. De overige twee wedstrijden gingen verloren.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Emmen - FC Groningen

Bij TOTO zijn ze lekker gul bij dit duel. Wint de thuisploeg? Dan keert de TOTO met de huidige odds x 3,65 het ingelegde speelbedrag uit aan iedereen die hier op inzet. Bij een gelijkspel wordt een gelijkwaardige quotering gehanteerd. Winst van Groningen betekent een verdubbeling van je inleg: x 1,95. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd FC Emmen – FC Groningen wordt gespeeld op woensdag 15 mei om 19:30 uur aan De Oude Meerdijk in Emmen. Wie pakt de laatste drie punten en mag Groningen zich na dit duel gaan opmaken voor de EL-play-off? Laat jouw voorspelling achter bij TOTO en doe mee bij deze seizoenafsluiter!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers