Eredivisie
29/11/20193 reacties

FC Twente ontvangt Ajax in Grolsch Veste

FC Twente ontvangt Ajax in Grolsch Veste
In de Eredivisie gaat Ajax Amsterdam aanstaande zondag op bezoek bij FC Twente uit Enschede. In deze vijftiende speelronde treft de regerend landskampioen een ware angstgegner. De Amsterdammers hebben het de jongste jaren nooit gemakkelijk gehad tegen Twente. Zijn het uitgerekend de Tukkers die de koploper van de Eredivisie af weten te remmen of walst de ploeg van trainer Erik ten Hag ook over deze ploeg heen? Bij Koning TOTO stromen de voorspellingen voor dit duel al binnen en dat is niet zo gek, want de quoteringen zijn hoog ingeschaald!

Erik ten Hag: “Scherp zijn tegen Twente”

Ajax-trainer Erik ten Hag gaat zondag met zijn ploeg op pad naar het voor de Ajacieden altijd lastige  FC Twente. Ajax is nog altijd de koploper van de Eredivisie, maar kon de laatste jaren niet winnen in de Grolsch Veste. De trainer is dan ook op zijn hoede dat dat de lange ongeslagen reeks in Enschede niet door de Tukkers gebroken gaat worden. Ten Hag: “Dat is des te meer reden om scherp te zijn. We kunnen ons geen puntenverlies veroorloven.”

“Een strijdbaar FC Twente”

De trainer van de ploeg uit Amsterdam heeft zijn huiswerk gedaan en tussen al het Champions Leaguegeweld de Tukkers in de gaten weten te houden. “Ik heb hun wedstrijden gezien en telkens zag ik een strijdbaar FC Twente. We moeten het niet nog een keer laten gebeuren dat ze ons pijn doen”, zegt Ten Hag in Goal.

“Twente speelt om te overleven”

FC Twente is dit seizoen gepromoveerd en doet er alles aan om in de Eredivisie te mogen blijven spelen. Thuis winnen van Ajax zal groot feest betekenen in Enschede weet ook Ten Hag. “Twente speelt om te overleven, daar moeten we ons op instellen”, zegt Ten Hag op zijn persconferentie.

Perr Schuurs: “Hopelijk ook tegen Twente spelen”

Ajacied Perr Schuurs mocht afgelopen woensdag voor Ajax speelminuten maken in de wedstrijd tegen OSC Lille in de Champions League. De verdediger maakte goede indruk bij zijn trainer en hoopt zondag ook tegen Twente te mogen spelen. Het is echter niet zeker of Joël Veltman en Daley Blind weer beschikbaar zijn. “Het is aan de trainer. Het zit dicht bij elkaar, dat hebben meerdere spelers wel laten zien tegen Lille. Maar ik weet ook dat Joël het gewoon goed doet. De trainer moet voor de beste kiezen, maar dit smaakt wel naar meer. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken”, aldus Schuurs in VP.

Gonzalo García García: “Willen tegen Ajax ons meten”

FC Twente is niet bang voor het treffen met de koploper uit Amsterdam die maar zelden verliest dit seizoen. Twente-trainer Gonzalo García García ziet het zelfs als goed leermoment voor zijn ploeg. “Uiteraard willen we ons ook tegen Ajax meten en ik blijf erbij dat, als wij als team opereren, het iedereen lastig kunnen maken. Maar als wij bepaalde dingen niet meer doen, de focus verliezen en niet scherp zijn, zijn we kwetsbaar”, stelt de trainer van de Tukkers vast.

“We geven al niet veel weg”

Voor de coach was de wedstrijd tegen PEC Zwolle daar een goed voorbeeld van. “Dat zag je in de tweede helft tegen PEC Zwolle”, vervolgt García. “Dat was onze slechtste helft van het seizoen. Aan de andere kant is het niet zo dat we toen veel weg hebben gegeven en dat Jorn Brondeel de ene na de andere save heeft moeten verrichten. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen”, aldus de Spaanse trainer.

Statistieken

De winterstop is niet ver weg meer en het lijkt erop dat Ajax Amsterdam zich zo zoetjes aan winterkampioen mag noemen. De ploeg van Ten Hag staat bovenaan de lijst met 38 punten en houdt eerste achtervolger AZ Alkmaar, dat zes punten minder heeft, ver achter zich. FC Twente vinden we terug op de twaalfde plek met achttien punten. De Tukkers hebben een punt minder dan Sparta Rotterdam en lopen drie punten achter op Feyenoord, FC Groningen, Heracles Almelo en SC Heerenveen. Winnen van Ajax kan voor Twente dus heel belangrijk zijn. Van onderaf is de druk iets minder groot. Eerste achtervolger FC Emmen heeft veertien punten.

Head 2 Head

Ajax heeft het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad in De Grolsch Veste. Vorig seizoen speelden de Tukkers niet in de Eredivisie dus we moeten iets verder terug in de tijd willen we de laatste ontmoeting tussen Twente en Ajax vinden. Begin december 2017 speelden de ploeg tegen elkaar in Enschede en dat duel werd met een gelijkspel 3-3. Het jaar daarvoor wist FC Twente zelfs te winnen van de Ajacieden met 1-0. In september 2015 werd het ook al een gelijkspel (2-2) net als in 2014 (1-1). De laatste keer dat Ajax in Enschede won was begin maart 2013 al was deze overwinning met 0-1 geen vetpot voor de Amsterdammers.Een leuk feitje: Voor Hakim Ziyech, Quincy Promes, Dusan Tadic en Erik ten Hag is FC Twente een weerzien met hun oude club. De Tukkers ontvangen via Instagram de voormalig FC Twente-spelers met open armen. “Welcome back”, liet de club met een aantal oude videobeelden weten op Social media.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente zit in een flow van winnen en verliezen. Vorige week werd er in Venlo van VVV verloren met 2-1 en dat nadat de week ervoor de Tukkers thuis nog wisten te winnen van PEC Zwolle ook met diezelfde einstand 2-1. Van FC Emmen werd een goede maand geleden in de Grolsch Veste gewonnen met 4-1. Dit gebeurde nadat de Tukkers vier wedstrijden op een rij verloren hadden. Achtereenvolgend zijn dat: thuis tegen Heracles 2-3, uit tegen Feyenoord 5-1, uit tegen Sparta 2-1 en thuis tegen Willem II werd het 0-1.

Huidige vorm Ajax

Ajax walst over elke ploeg die zij tegenkomen. Zowel in de Champions League als de Eredivisie weten de Ajacieden punten te behouden. De laatste keer dat de Amsterdamse ploeg verloor was tegen Chelsea in de Johan Cruijff Arena (0-1). Ook de uitwedstrijd tegen Chelsea leverde met een gelijkspel 4-4 een punt op. Afgelopen woensdag wist de Franse ploeg Lille in eigen huis ook niet te winnen van de ploeg van Ten Hag (0-2). In de Eredivisie gaat het al niet anders. De een na de andere ploeg moet buigen voor de Ajacieden. Afgelopen zaterdag was het Heracles Almelo die met een 4-1 overwinning werd overmeesterd.

Lappenmand

In de wedstrijd van Ajax tegen Lille waren Zakaria Labyad en Hakim Ziyech uitgevallen door een blessure, maar voor de laatstgenoemde lijkt volgens Ten Hag op het eerste oog mee te vallen. “Zoals het er nu uitziet, valt het mee”, aldus de trainer in De Telegraaf. Ajax is Labyad waarschijnlijk wel voor langere tijd kwijt. Bij FC Twente is er een kleine kans dat verdediger Jose Matos weer aan de aftrap kan staan.

Prognose

Het is ruim zes jaar geleden dat Ajax won in de Grolsch Veste, maar gezien de huidige vorm van beide teams wordt er volgens ons aan die reeks zondag een einde gemaakt. De Amsterdammers barsten van het zelfvertrouwen dus een 0-3 overwinning van Ajax moet er volgens ons wel inzitten. Benieuwd naar de hoogste odds van Koning TOTO die bij jouw voorspelling passen?

Quoteringen FC Twente – Ajax Amsterdam

Het is vast geen verrassing dat ook voor Koning TOTO Ajax de favoriet van deze wedstrijd is. De quotering voor een zege van FC Twente schiet dan ook de pan uit. Winnen de Tukkers in De Grolsch Verste dan kan jij als speler hierop je inleg x 13.00 keer terug verwachten. Hiermee heb je dan ook de hoogste odd van dit duel te pakken.Een gelijkspel wordt met x 7.50 keer je speelbedrag ook hoog ingeschaald door de Nederlandse bookmaker. Voor een zege van Ajax wordt in het 1X2spelsysteem een odd van x 1.16 keer je inleg gehanteerd.
De Eredivisie wedstrijd FC Twente – Ajax Amsterdam wordt gespeeld opzondag 1 december om 12:15 uurin De Grolsch Veste te Enschede. Verwacht je dat de Amsterdammers opnieuw gaan winnen en de reeks ongeslagen wedstrijd voortrekt? Of wordt het juist FC Twente die Ajax weet af te remmen in de competitie? Sla je slag tijdens dit duel door slim mee te spelen via de Nederlandse TOTO.

De beste Online Bookmakers