Eredivisie
07/09/2020

FC Utrecht en AZ trappen nieuw Eredivisieseizoen af in Stadion Galgenwaard

FC Utrecht en AZ trappen nieuw Eredivisieseizoen af in Stadion Galgenwaard
Na lang wachten gaat dit weekend de Eredivisie weer van start met een nieuw seizoen! FC Utrecht tegen AZ spelen de eerste wedstrijd van dit kersverse seizoen. Aanstaande zaterdag worden de Alkmaarders verwacht in Stadion de Galgenwaard. Koning TOTO is klaar voor de start en zet de quoteringen voor het nieuwe Eredivisieseizoen direct hoog in!

John van den Brom: “Tegen AZ moeten we er direct staan”

Utrecht-trainer John van den Brom is deze week vollop in de voorbereiding om zijn team gereed te maken voor de wedstrijd tegen AZ. Het duel in de Galgenwaard is de eerste wedstrijd van dit seizoen en Van den Brom wil die goed van start gaan. “Zaterdag bij de start van de eredivisie moeten we er direct weer staan tegen AZ”, zegt Van den Brom.

“We hebben veel dingen nog niet goed gedaan”

De oefencampagne verliep wat moeizaam, maar daar maakt Van den Brom zich geen zorgen om. “We hebben veel dingen nog niet goed gedaan, maar ik ben daar blij mee, want hier leren we van. We zijn met iets bezig en hopelijk maken we een goede start tegen AZ”, aldus Van den Brom.

Arne Slot: “Geen zorgen om vorm van AZ”

Ook AZ heeft een wat wispelturige oefencampagne afgehandeld, maar ook AZ-trainer Arne Slot start het seizoen met opgeheven hoofd. “We zullen er zaterdag staan. Om de vorm van AZ hoef je je geen zorgen te maken”, zegt de trainer van de ploeg uit Alkmaar vol zelfvertrouwen op de clubwebsite.

“Tegen Utrecht weer tot het uiterste gaan”

Vorige week begon AZ al met een kwalificatiewedstrijd van de Champions League tegen Viktoria Plzen. Het team van Slot stootte pas na verlenging door naar de volgende speelronde. Slot is blij met het doorzettingsvermogen dat zijn team uitte en dat geeft de trainer hoop op een goede start van de Eredivisie. “Ze hebben de mentaliteit getoond om tot het uiterste te gaan. Als je dat komende zaterdag tegen Utrecht ook op kunt brengen, maak je altijd kans op een goed resultaat”, aldus Slot.

Statistieken

Het vorige seizoen werd abrupt onderbroken door de coronacrisis. Na zesentwintig speelronden werd de competitie niet meer herstart. FC Utrecht eindigden op de zesde plek en liep net Europees voetbal mis. Ook AZ moest pas op de plaatst nemen. Met 56 punten had de ploeg uit Alkmaar er net zoveel als koploper Ajax, maar moet het toch met de tweede plek doen. Die plaats geeft geen recht op rechtstreekse plaatsing in de groepsfase van de Champions League. De Alkmaarders moeten zich daarvoor nog kwalificeren.

Head 2 Head

AZ wist vorig seizoen met 0-3 winst af te rekenen van FC Utrecht in de Galgenwaard. Een jaar eerder was het Utregt die de punten binnen hield: 2-1. Begin 2018 werd het zelfs een gelijkspel. Net na de winterstop werd het 1-1 tussen Utrecht en AZ. Begin augustus speelden de teams nog vriendschappelijk tegen elkaar en daarin bleek Utrecht de sterkste ploeg te zijn: 1-0.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht heeft een zestal oefenwedstrijden achter de rug om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Eind vorige maand werd SC Heerenveen verslagen met een knappe overwinning van 4-1. Van Ajax in Amsterdam wist het team van trainer Van den Brom niet te winnen. De Amsterdammers wonnen met 5-1 van de Domstedelingen.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ heeft al een kwalificatie wedstrijd voor de Champions League gespeeld. Van het Tsjechische Viktoria Plzen wist AZ pas na extra tijd te overwinnen. Plzen kwam in de 78 minuut op voorsprong door een treffer van Limbersky: 0-1, en Koopmeinders wist dat in de blessuretijd op een 1-1 gelijkspel te brengen. In de verlenging schoot Gudmundsson met zijn twee treffers de ploeg uit Alkmaar door naar de volgende ronde. Hierna speelden AZ nog twee oefenduels. Tegen Go Ahead Eagles werd met 1-0 verloren en ook het Belgische KAA Gent werd met 1-1 gelijkspel niet om verslagen.

Lappenmand

Trainer Van den Brom kan bijna over een geheel fitte selectie beschikken. Verdediger Willem Janssen is de enige speler van Utrecht die door een knieblessure niet bij de aftrap van het nieuwe seizoen kan zijn.Bij AZ doen verdediger Pantelis Chatzidiakos (kruisbandblessure) en middenvelder Jeremy Helmer (beenblessure) komende zaterdag nog niet mee. Beide spelers verblijven sinds eind vorig jaar al in de lappenmand van AZ.

Quoteringen FC Utrecht – AZ Alkmaar

Koning TOTO schaalt de quoteringen voor deze wedstrijd in de Galgenwaard gelijkwaardig in. De hoogste odd van dit duel x 3.35 keer de inleg wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt.Een overwinning van AZ staat op x 2.40 keer je inleg ingeschaald. Een thuiszege van Utrecht wordt met x 2.65 keer je speelbedrag net ietsje hoger ingedeeld.
De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 12 september om 16:30 uurin de Galgenwaard. Ben jij er via de TOTO bij als het voetbalseizoen weer losbarst? Laat jouw voorspelling achter en trakteer jezelf bij een gewonnen weddenschap via VoetbalGokken.nl op een lekker, leuk of spannend cadeau!

De beste Online Bookmakers