Eredivisie
04/08/2015

Feyenoord - FC Utrecht: het legioen wacht gespannen af!

Feyenoord - FC Utrecht: het legioen wacht gespannen af!
Hoort Feyenoord nog bij de traditionele top 3 in Nederland? Dat vragen vele voetbalkenners zich af. De ploeg werd voor het laatst kampioen in 1999, terwijl de rivalen Ajax en PSV in de laatste jaren grossierden in titels. Incidentele successen als het winnen van de UEFA Cup (2002) en de Nederlandse beker (2008) worden door het immense Legioen nog steeds als pleister op de wonde gezien. Maar de supporters hopen voor de zoveelste keer op betere tijden. Onder de nieuwe trainer oer-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst en met de terugkeer van clubicoon Dirk Kuyt, de komst van Marco Vejnovic (die Jordy Clasie moet vervangen), het Zweedse talent Simon Gustafson en verdediger Arie-Jan v.d. Heyden moet het dit seizoen gebeuren.

Legioen

Feyenoord snakt naar de titel. Door het jarenlange financiële wanbeleid ontstond een jaar of 12 geleden een schuldenlast van ruim € 40 miljoen en omdat de sportieve prestaties hand in hand gingen met de financiële malaise, zag de toekomst er vrij troosteloos uit. Inmiddels is deze schuld weggewerkt en slaagde men er zelfs in een positief vermogen op te bouwen, maar nog steeds moet men bij Feyenoord elke Euro 6x omdraaien voor men hem uitgeeft. Het bijzondere is dat al deze ellende er niet toe leidde dat de supporters zich van de club afwendden. Integendeel, bij vrijwel elke thuiswedstrijd zit de Kuip stampvol. Het Legioen blijft de club altijd trouw, maar hoopt elk jaar vurig dat de grote ommekeer nu gaat komen. En dat is dit jaar niet anders.

Sterker

Feyenoord begint het seizoen zeker niet tegen de gemakkelijkste tegenstanders, zo die er überhaupt zijn. FC Utrecht komt naar de Kuip, en de Feyenoordfans zijn nog niet vergeten dat vorig jaar deze wedstrijd met 1-2 verloren ging en onderdeel was van de slechtste seizoenstart uit de geschiedenis. FC Utrecht eindigde vorig seizoen weliswaar als 11e, maar is voor Feyenoord altijd een moeilijke tegenstander. De ploeg kan vrijuit spelen en beschikt in elke linie over uitstekende spelers. Met name de van AJ Auxerre gehuurde spits Sebastian Haller bleek vorig seizoen een voltreffer. Veel wordt ook verwacht van de Duitsers Andreas Ludwig en Rico Strieder, die resp. van VfR Aalen en de jeugdploeg van Bayern München naar de Domstad kwamen.FC Utrecht lijkt sterker te zijn geworden en dat maakt deze wedstrijd heel pikant. Feyenoord kan zich niet opnieuw een slechte seizoenstart veroorloven en zal vol aan de bak moeten om zich FC Utrecht van het lijf te houden. Aan het Legioen zal het niet liggen. Bijna 50.000 man zullen als één man achter de ploeg staan. Maar of dat voldoende is? [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie wedstrijd tussen Feyenoord - FC Utrecht wordt gespeeld op zaterdag 8 augustus 2015 om 20:45 uur gespeeld. Denk jij te kunnen voorspellen wat de uitslag wordt in dit spannende duel? Toch hebben de bookmakers bij NetBet vertrouwen in een Rotterdamse overwinning![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers