Eredivisie
12/10/2017

Goed presenterend VVV Venlo op examen tegen PSV

Goed presenterend VVV Venlo op examen tegen PSV
Komende zondag wordt het elftal van VVV Venlo wederom op de proef gesteld. De huidige nummer zeven van de Eredivisie wordt alom geprezen vanwege het frisse spel en de goede uitslagen, maar hoe houden de Limburgers zich als de Brabantse topploeg PSV langs komt? De bookmakers zijn er al uit: PSV neemt zondag in stadion De Koel de punten mee naar huis! Wat verwacht jij?

Cocu: “We willen voorsprong op Feyenoord vasthouden”

PSV overstijgt tot nu toe alle verwachtingen. Na zeven speelronden staan de Eindhovenaren fier aan kop. Met een thuiszege op Feyenoord en een fantastische 1-7 uitoverwinning op FC Utrecht liegen de uitslagen er ook niet om. Zelfs de 4-0 tegen Willem II was weer goed voor het doelsaldo. Toch was trainer Philippe Cocu verrassend kritisch op zijn elftal: “We hebben die wedstrijd uitgebreid geëvalueerd. Aanvallend was het niet slecht, maar het tempo lag veel te laag. Dat mag de komende wedstrijden en dus ook tegen VVV Venlo niet meer gebeuren. We willen graag onze voorsprong op Feyenoord vasthouden.”

Fikse aderlating PSV: Lozano geblesseerd en onzeker voor zondag

Tel daar het mogelijk missen van Eredivisie-revelatie Hirving Lozano bij op en het lijkt alsnog een pittige uitwedstrijd te gaan worden. Lozano liep bij het Mexicaanse elftal een elleboogblessure op. Het is daardoor hoogst onzeker of de topscoorder van de Eredivisie zondag wel aan de aftrap kan verschijnen. De interland Mexico – Honduras moest de jongeling al aan zich voorbij laten gaan. Op dit moment wordt Lozano door de medische staf van PSV onderzocht en klaargestoomd voor de reis naar Venlo. “Ik hoop natuurlijk dat hij op tijd fit is”, aldus een bezorgde Cocu tegenover PSV-TV.

VVV-trainer Maurice Steijn: “Vertrouwen in dat het nu ook gaat lukken”

Voor VVV wordt het zondag opnieuw een serieuze test. Tegen PEC Zwolle hielden de Venlonaren goed stand door 1-1 te spelen. Ook Vitesse en FC Groningen werden met dezelfde eindstand punten afgesnoept. Tegen Ajax werd dan weer verloren (0-2), maar de andere drie competitiewedstrijden werden knap in winst omgezet.

Laagste budget

Toch moet ook hier een aantekening worden gemaakt: de zeges waren stuk voor stuk op mede-degradatiekandidaten. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Sparta, FC Twente en Excelsior. VVV-trainer Maurice Steijn maakt zich voor de wedstrijd tegen PSV dan ook geen illusies: “Wij hebben het laagste budget in de Eredivisie. Dat weten we nu al. Dus dan zal je creatief moeten zijn. Soms is dat wel lastig”, aldus Steijn tegenover Soccernews.

Creatief

Dat probleem uit zich zeker als je tegen topteams als PSV moet spelen, waarvan de oefenmeester weet dat de mogelijkheden daar veel groter zijn: “Maar we hebben vorig jaar ook laten zien dat we met de tiende begroting kampioen zijn geworden van de Jupiler League. Dus we in staat zijn om daar creatief mee om te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat nu ook gaat lukken.”

Wedstrijdoverzicht

De huidige vorm van beide teams hoeven we niet meer te bespreken: beide elftallen presteren boven verwachting. Maar hoe zit het met de onderlinge resultaten? Nou, ook dat is duidelijk: PSV wint bijna altijd in Venlo en dan ook nog meestal met groot verschil. De enige keer dat de Eindhovenaren zich in de recente geschiedenis verslikte in De Koel was in 2011. Toen eindigde het duel in 3-3. Ook in 2008 werd er gelijkgespeeld toen werd het 1-1, maar dat is inmiddels al bijna tien jaar geleden.Vanwege de degradatie van VVV Venlo naar de Jupiler League is het duel – in competitieverband - al enkele jaren niet gespeeld. De laatste keer dat PSV naar Venlo afreisde was in het seizoen 2012/2013. Toen keerden de Brabander met een 0-6 overwinning terug bij het Philips Stadion.

Pre-wedstrijdquoteringen voor VVV Venlo - PSV

Uitslagen van vijf seizoen geleden tellen natuurlijk nu niet meer: we spreken over totaal andere selecties en trainers. Toch is dit de enige houvast voor de bookies, die natuurlijk ook de huidige stand in de Eredivisie meenemen in het analyses. Voor een overwinning van VVV komen de bookmakers in het 1x2-spelsysteem met een serieuze topquotering. Zeker gezien het feit dat VVV zevende staat, is de odd spectaculair hoog te noemen: x 6,00 keer je inleg als de thuisploeg PSV verslaat.Krijgt het duel – net als in 2011 en 2008 – geen winnaar? Dan betalen de wedkantoren x 4,50 keer het ingelegde speelbedrag uit aan gokkers op een gelijkspel. Pakt favoriet PSV de zegekrans? Dan wordt er x 1,50 uitgekeerd aan iedereen die hierin vooraf op ingezet heeft.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De competitiewedstrijd VVV Venlo – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 15 oktober 14:30 uur in Stadion De Koel tegen Venlo. Wat wordt het deze keer? Gaat VVV de goede lijn doorzetten of zorgt PSV ervoor dat de Limburgers weer met beide benen op de grond komen? De Eindhovenaren scoren veel en makkelijk, maar moet topscoorder Lozano waarschijnlijk missen. Op wie zet jij je geld?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers