Eredivisie
20/04/20212 reacties

Gokken op Eredivisie inhaalduel: Ajax - FC Utrecht

Gokken op Eredivisie inhaalduel: Ajax - FC Utrecht
In de Johan Cruijff Arena te Amsterdam wordt donderdag het inhaalduel van Ajax tegen FC Utrecht gespeeld. De Amsterdammers wonnen afgelopen weekend de KNVB beker en zullen gebrand zijn om het kampioenschap ook te mogen vieren. Werken de bezoekers daar aan mee? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en sla je slag bij dit inhaalduel uit de Nederlandse Eredivisie!

Erik ten Hag: “Wedstrijd tegen Utrecht naar ons toetrekken”

De ontmoeting met FC Utrecht zou eigenlijk in februari al zijn, maar doordat er toen door hevige sneeuwval niet gespeeld kon worden, staat de wedstrijd voor aanstaande donderdag gepland. Ajax gaat de wedstrijd als bekerwinnaar van start, maar trainer Erik ten Hag wil dat zijn team er weer honderd procent voor gaat. “Als Ajax hebben we maar een doelstelling en dat is winnen. We moeten goed voorbereid zijn en 95 minuten vol gas geven om ook de wedstrijd tegen Utrecht naar ons toe te trekken.”

“FC Utrecht vol in gevechtsmodus”

De wedstrijd tegen de Domstedelingen staat garant voor een pittige strijd weet ook Ten Hag. “Voor FC Utrecht is dit de uitwedstrijd van het jaar. De rivaliteit is vanuit Utrecht gezien vergelijkbaar met Ajax - Feyenoord. Die gevoelens van rivaliteit leven heel sterk. Ze zullen vol in de gevechtsmodus staan. Ze zullen alles, maar dan ook echt alles doen om van Ajax te winnen. We moeten goed kijken hoe we hun zwaktes kunnen uitbuiten en hun sterktes kunnen neutraliseren,” stelt Ten Hag vast.

René Hake: “Ajax-uit is altijd een uitdagende wedstrijd”

FC Utrecht kwam door de finale van de KNVB Beker dit weekend niet in actie. Trainer René Hake en zijn team konden zich daardoor langer voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Ajax. De trainer kijkt vol vertrouwen naar de uitwedstrijd van donderdag. “Dat is weer een zeer uitdagende wedstrijd, maar een wedstrijd op zich”, zegt Hake.

“Vertrouwen houden”

De laatste wedstrijd die FC Utrecht speelde, was tegen Feyenoord en die werd met 1-2 verloren in de Galgenwaard. Trainer Hake ziet verbeterpunten voor de uitwedstrijd tegen Ajax. “Ons rendement is te laag. Maar we kunnen er alleen maar vertrouwen in houden. Het gaan steeds beter en vaker dingen terugzien waar we op trainen. Het is het belangrijkst dat we dat nu blijven omzetten in goede resultaten”, aldus Hake.

Statistieken

Ajax Amsterdam staat met 72 punten op de eerste plek. Als de Ajacieden winnen van FC Utrecht kunnen zij dit weekend tegen AZ Alkmaar al kampioen worden. PSV (tweede) en AZ (derde) hebben beide 61 punten.FC Utrecht is de nummer zeven in het rijtje. De Domstedelingen hebben 43 punten bij elkaar gevoetbald. Deze plek geeft FC Utrecht de kans om play-offs te spelen voor de Conference League.

Head 2 Head

Op 16 december vorig jaar werden er maar liefst negen doelpunten gemaakt in de bekerwedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. Vijf daarvan waren van Ajax en vier keer scoorde FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena.De laatste keer dat Ajax thuis speelde in de Eredivisie tegen FC Utrecht was op 10 november 2019. De Ajacieden wonnen toen overtuigend met 4-0 van de ploeg uit Utrecht.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

AFC Ajax werd afgelopen donderdag uit de Europa League geknikkerd door AS Roma. De ploeg van trainer Ten Hag speelde nog knap gelijk 1-1 tegen de Romeinse ploeg, maar dat was niet genoeg om de heenwedstrijd (1-2) goed te maken.De Amsterdammers wisten zich snel te herstellen en wonen afgelopen zondag de bekerfinale tegen Vitesse. In de Kuip te Rotterdam werd met 2-1 gewonnen van de Arnhemse ploeg. In dit duel viel de winnende treffer (Neres) pas in de blessuretijd.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht verloor de laatst gespeelde speelronde van Feyenoord met 1-2 in de Galgenwaard. Een week eerder werd er nog met 1-4 gewonnen van ADO Den Haag en werd er uit ook gewonnen van Fortuna Sittard 0-1. Midden maart bleek Vitesse met 1-3 een maatje te groot te zijn voor de ploeg van trainer Hake, maar werd er uit wel gewonnen met 1-2 van RKC in Waalwijk.

Lappenmand

Ajax heeft met Daley Blind een sterkhouder die zeker niet kan aantreden tegen Utrecht. Blind heeft een gescheurde enkelband. Het meespelen van Zakaria Labyad is onzeker. Afgelopen zondag liep hij wel warm in de bekerfinale, maar tot spelen kwam hij nog niet. Het is nog maar net terug van een (lange) blessureperiode.FC Utrecht-trainer Hake kan niet beschikken over Justin Hoogma (enkelblessure), Bart Ramselaar (hersenschudding) en Mimoun Mahi (hanstringblessure). Tommy St. Jago zou door gezondheidsklachten ook niet meereizen naar Amsterdam.

Prognose

Wij verwachten dat Ajax niet meer te houden is. De beker is binnen en nu het kampioenschap nog. Onze wedtip is 2-0 voor de Ajacieden. Voorspel jij de wedstrijd via VoetbalGokken.nl? In onderstaand odds-overzicht vind je alvast de hoogste odds die de bookmakers hanteren.

Quoteringen AFC Ajax – FC Utrecht

De hoogste quotering in het 1X2 spelsysteem voor de thuiswedstrijd van Ajax staat genoteerd voor een zege van de Utrechtenaren. Gemiddeld ontvang je bij de TOTO x 6.10 keer de inleg terug als FC Utrecht wint.Een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena is goed voor een hoge quotering van x 4.85 keer je inleg. Winst van de Ajacieden staat genoteerd op x 1.41 keer je ingelegde euro’s.
De Eredivisie inhaalwedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht wordt gespeeld op donderdag 22 april om 18:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wil je profiteren van de hoogste odds? Speel dan mee via VoetbalGokken.nl en scoor bij het Nederlandse Eredivisie duel AFC Ajax – FC Utrecht!

De beste Online Bookmakers