Eredivisie
13/08/2015

Herhaling van Supercupduel: PSV - FC Groningen

Herhaling van Supercupduel: PSV - FC Groningen
Amper twee weken na de 3-0 overwinning van PSV in de Johan Cruijff Schaal spelen de Eindhovenaren opnieuw tegen FC Groningen. De Noordelingen moeten opnieuw in de spelersbus stappen, want PSV speelt thuis. De wedstrijd in de Amsterdam Arena zal beide ploegen nog vers in het geheugen liggen, hetgeen kan zorgen voor een zeer interessante ontmoeting in het Philips Stadion.

Aanvoerdersband

In Eindhoven is niet dit duel tegen Groningen het gesprek van de dag, er wordt bij PSV de laatste dagen alleen maar gesproken over ‘de aanvoerdersband’. Trainer Phillip Cocu koos voor Luuk de Jong. De spits mag na het vertrek van Wijnaldum als aanvoerder het veld in: “In de voorbereiding heeft Luuk zich op alle fronten gemanifesteerd", legt Cocu uit aan het Eindhovens Dagblad."Hij heeft de band ook al een aantal keren gedragen en ik was tevreden over de manier waarop hij dat invulde. Het brengt een aantal belangrijke dingen met zich mee en we verwachten dat Luuk een voortrekkersrol kan blijven vervullen. Het aanvoerderschap onderstreept zijn rol.''Andrés Guardado is de nummer twee achter De Jong, die net als de Mexicaan pas een jaar in Eindhoven voetbalt. Het was al langer duidelijk dat Cocu een keuze moest maken tussen de middenvelder (28) en spits (24).Als tweede aanvoerder heb ik gekozen voor Andrés Guardado", legt Cocu uit in De Telegaaf. "Luuk en Andres weten wat ik van hen verwacht. Er komen extra verantwoordelijkheden kijken bij zo’n rol. Luuk heeft laten zien daar aan toe te zijn. In de voorbereiding heeft hij zich goed gemanifesteerd en zijn rol goed ingevuld."Cocu staat volledig achter zijn besluit om de ‘jongere’ De Jong als aanvoerder te bestempelen. "Guardado heeft van nature al leiderschapskwaliteiten, mede ook door zijn leeftijd. Maar wij denken dat ook Luuk hierin een belangrijke rol kan spelen", aldus Cocu die daarbij ook aangeeft dat de Mexicaan nog geen Nederlands spreekt.De spits van PSV reageert zelf als een volleert aanvoerder: kort en bondig. "Het is een eer om de aanvoerdersband te dragen, want ik vind dat een belangrijke taak. Ik draag hem met trots", aldus De Jong.

Groningen in rouw

Bij FC Groningen gaat het niet om de aanvoerdersband, maar om rouwbanden. Afgelopen week overleed clubicoon Piet Fransen op 79-jarige leeftijd. Bij de Trots van het Noorden werd eind vorige week op waardige wijze afscheid genomen. Honderden mensen passeerden in het bijzijn van de familie de kist van Fransen. Piet Fransen lag opgebaard in de Essent Lounge in Euroborg, bij een groot doek dat er al ter ere van zijn verdiensten voor de club hing. Naast het brengen van een laatste groet, kon een condoleanceregister worden getekend.

Bloemstukken

Diverse bloemstukken omringden de baar, onder anderen van Ronald en Bartina Koeman, Arjen Robben, de KNVB en Feyenoord, waarvoor Fransen ook twee seizoenen in de Eredivisie uitkwam. Naast de Raad van Commissarissen, directie en medewerkers van de club brachten onder anderen voormalige medespelers, teamgenoten van Old Stars en Oud FC Groningen en tal van andere mensen uit de voetballerij een laatste eerbetoon.Het leven gaat verder en dat geldt ook zeker in de voetballerij. Dus inmiddels zijn alle neuzen bij de Groen-witte richting het duel tegen de regerende landskampioen gezet. De opening van de nieuwe trainingsvelden passen heel goed in de ambities van de club, die in 2017 een volledig Topsportzorgcentrum gerealiseerd wil hebben. De bekerwinst en het Europese avontuur van dit seizoen moeten wat betreft de clubleiding geen eenmalige opleving zijn. “De wedstrijd tegen PSV is dan ook direct een serieuze graadmeter”, zo liet directeur Hans Nijland zich ontvallen bij TV Noord. Daarnaast kan worden gesteld dat de Groningers qua veldspel niet veel onder deden voor PSV tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Dit geeft de burgers in het Noorden vast en zeker moed.

Bookmakers

De bookmakers hebben ongetwijfeld meegekeken toen PSV zijn eerste prijs van deze voetbaljaargang pakte en Groningen met 3-0 versloeg, want ook voor dit duel zijn de Eindhovenaren zwaar favoriet. De wedkantoren keren slechts x 1,30 uit bij winst voor de thuisploeg. Wint Groningen dan wordt de inzet x 12,00 uitgekeerd. Deze torenhoge quotering wordt alleen gebruikt als de bookies totaal geen vertrouwen hebben in winst voor de uitploeg. In verhouding is de uitkering voor een gelijkspel dan ook relatief laag: x 4,75. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PSV Eindhoven – FC Groningen wordt gespeeld opzondag 16 augustus om 12:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Kan Groningen dit keer wel een vuist maken tegen PSV? Durf jij te gokken op een gelijkspel? Ga dan snel naar onze partners en scoor hoge bonussen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers