Eredivisie
21/12/20203 reacties

Hoge odd voor Eredivisiewedstrijd Willem II vs AFC Ajax

Hoge odd voor Eredivisiewedstrijd Willem II vs AFC Ajax
Willem II en Ajax komen de woensdag voor kerst nog tegen elkaar in actie in het Koning Willem II Stadion. De Ajacieden willen winterkampioen worden en krijgen woensdag de kans om een voorsprongetje op eerste achtervolger PSV te boeken. Willem II is al weken zoekende naar de juist vorm en wat is er dan mooier dan winnen van Ajax? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds die de bookmakers hanteren alvast voor je opgezocht.

Adrie Koster: “Ajax wordt natuurlijk niet gemakkelijk”

Er hangt een donkere wolk boven het Tilburgse Koning Willem II Stadion, want afgelopen weekend werd er voor de vierde keer op een rij niet gewonnen. Willem II-trainer Adrie Koster hoopt woensdag op een klein wondertje als Ajax op bezoek komt. “We staan op een positie waar we liever niet staan. Dat betekent: alle hens aan dek. Het zal woensdag ook niet gemakkelijk, maar waarom zouden wij geen punten kunnen halen tegen Ajax?” zegt Koster in zijn voorbeschouwing op de laatste competitiewedstrijd van 2020 voor zijn ploeg.

“Geen excuses”

Om dit soort wedstrijden te winnen, is de steun van de supporters erg belangrijk vindt Koster, maar woensdag zal er een resultaat behaald moeten worden in een leeg Koning Willem II Stadion. “Het enthousiasme bij onze thuiswedstrijden is gigantisch. Ik ben ervan overtuigd dat het van invloed is op de spelers. Het is doods. Daar hebben we allemaal mee te dealen, dus het mag geen excuses zijn”, aldus Koster tegenover de NOS.

Erik ten Hag: “Willem II heeft prima spelers”

Ajax speelden afgelopen weekend ook al tegen een ploeg dat onderin het rechter rijtje staat. Van ADO Den Haag werd gewonnen (2-4), maar Ajax-trainer Erik ten Hag zag de concentratie van zijn team verslappen. Iets wat woensdag tegen Willem II niet mag gebeuren vindt de trainer. “We speelden uitstekend voetbal, maar na de eerste helft was de concentratie weg en dan zie je wat er kan gebeuren. Laat dit een les voor woensdag zijn als we naar Willem II gaan. Een prima ploeg, met prima spelers”, zegt Ten Hag op het YouTube-kanaal van de Amsterdamse ploeg.

“Laatste opdracht van 2020 in Tilburg”

Het is aan trainer Te Hag om de spelers van Ajax voor dit jaar nog eenmaal fris aan de start te krijgen als er woensdag tegen Willem II gespeeld moet worden. “Je ziet ook wat er gebeurt als de concentratie en de energie verslapt. Dan speelt de tegenstanders eronderuit en dan krijg je het tegen elke ploeg lastig. De ploeg is daar ook geïrriteerd over, dus dat is goed. We gaan nu weer verder werken om er tegen Willem II voor een laatste maal dit jaar te staan ”, aldus de trainer van Ajax aan het slot van zijn voorschouwing.

Statistieken

In de Eredivisie is Ajax koploper met 33 punten. De kans is groot dat de Amsterdamse ploeg zich winterkampion mag gaan noemen, want eerste achtervolger is PSV Eindhoven dat dertig punten heeft. Bij winst op VVV Venlo kunnen de Eindhovenaren die positie niet veroveren, want dan nog is het doelsaldo van de Amsterdammers hoger.Thuisploeg Willem II uit Tilburg staat zestiende met acht punten en moet nog keihard werken om uit die gevarenzone te komen. De nummers zeventien Ă©n achttien degraderen dit seizoen en dat zijn momenteel ADO Den Haag en FC Emmen. Willem II heeft slechts Ă©Ă©n puntje meer dan ADO en drie meer dan Emmen.

Head 2 Head

Ajax laat soms punten liggen als Willem II in de Johan Cruijff Arena speelt, maar ik Tilburg verliezen de Ajacieden zelden. In 2008 gebeurde dit voor het laatst. Ruim twaalf jaar geleden werd het won Willem II in eigen stadion met 2-1 van de Ajacieden.Een gelijkspel kwam voor laatst voor in 2015: 1-1. De laatste keer dat de Amsterdammers tegen de Tilburgers speelden werd het overigens een reguliere 1-4 overwinning voor AFC Ajax.

Huidige vorm Willem II

Willem II heeft al vier wedstrijden op een rij verloren. Afgelopen zondag ging de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar met 5-3 verloren. De laatste overwinning is precies een maand geleden. Op 21 november won de ploeg van trainer Koster nog met 2-1 van VVV Venlo.

Huidige vorm Ajax

Ajax ging afgelopen zondag op pad naar ADO Den Haag en boekte daar een overwinning 2-4. Een weekend eerder werd er thuis ook gewonnen van PEC Zwolle 4-0. Daarmee is de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-2) begin december weer een beetje goedgemaakt.

Lappenmand

Willem II moet het woensdag zonder Jordens Peters stellen. De verdediger van de Tilburgse ploeg heeft een blessure. Middenvelder Görkem Saglam heeft vier gele kaarten en moet oppassen voor nog een prent.Trainer Ten Hag moet woensdag Jurrien Timber (gezondheidsklachten), Noussair Mazraoui (blessure), Lassina Traoré (blessure), David Neres (enkelblessure) en Mohammed Kudus (meniscusblessure) missen.

Prognose

Onze voorspelling is dat Ajax ook dit keer weer wint in het Tilburgse Willem II Stadion. Onze wedtip is 0-3 voor de Ajacieden die sowieso al gemakkelijk weten te scoren. Bekijk hoe hoog de gemiddelde quoteringen zijn bij de bookmakers.

Quoteringen Willem II – Ajax Amsterdam

De odds zijn torenhoog ingeschaald voor een overwinning van Willem II. In het 1X2 spelsysteem staat x 9.85 keer de inleg voor je gereed als de Tilburgse ploeg wint.Een gelijkspel is goed voor een hoge quotering van x 6.20 keer je speelbedrag. Wint Ajax dan kun je rekenen op een odd van x 1.22 keer de inleg.Speel ook eens mee via live-betting of schakel een handicap in om zodoende meer uit jouw speelbedrag te halen. Bekijk hierover alles in onze kennisbank en achtergrondartikelen!
De Eredivisie wedstrijd Willem II – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 23 december om 18:45 uur in het Koning Willem II Stadion te Tilburg. Denk jij dat de Ajacieden (gewoon) weer winnen of is de ploeg van trainer Koster niet van plan kerstcadeautjes uit te delen aan de Amsterdamse ploeg? Via VoetbalGokken.nl scoor je beste odds en deals! Scoren was nog nooit zo gemakkelijk! Weet jij het juiste doelwit te raken?

De beste Online Bookmakers