Eredivisie
01/04/20212 reacties

Hoge odds bij uitwedstrijd van Ajax bij SC Heerenveen

Hoge odds bij uitwedstrijd van Ajax bij SC Heerenveen
Op Eerste Paasdag speelt Ajax Amsterdam uit bij SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. De Amsterdammers kunnen het kampioenschap al bijna ruiken, maar hebben nog wat punten nodig om dit te bewerkstellen. Gaan de Ajacieden drie punten rapen in het Friese Heerenveen of heeft de nummer tien van de Eredivisie een paasverrassing voor de Amsterdamse ploeg? Laat je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds.

Johnny Jansen: “Wordt hele klus tegen Ajax”

SC Heerenveen trainer Johnny Jansen krijgt met zijn team de koploper van de Eredivisie op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. De laatste weken speelt de Friese ploeg zeer wisselvallig, maar trainer Jansen gaat niet bij de pakken neerzitten nu de sterkste kandidaat van de Eredivisie op de stoep komt te staan. “Het wordt voor ons een hele klus tegen Ajax, maar we geloven erin. Dit is hét moment, dat we ongelofelijk goed moeten aanpakken”, zegt de trainer van Heerenveen.

“Gedisciplineerd verdedigen”

De trainer van Heerenveen blijft voor de wedstrijd van zondag vasthouden aan zijn eigen spelopvatting. “We moeten gedisciplineerd verdedigen en vanuit die opvatting counteren. Dat zijn de kwaliteiten van ons elftal, waar ik in geloof”, aldus de oefenmeester.

Erik ten Hag: “Zondag gaan we naar Heerenveen”

Ajax is nog altijd koploper van de Eredivisie als het zondag naar Heerenveen afreist. Ajax-trainer Erik ten Hag wil nog niet stellen dat de titel al zowat binnen is. “Wij moeten van wedstrijd tot wedstrijd blijven gaan, iedere keer weer. Dat is enige manier om de titel te pakken. Zondag hebben we een lastige wedstrijd in Heerenveen, dus daar ligt nu onze focus”, zo zegt Ten Hag in zijn vooruitblik.

“Iedereen hard nodig tegen Heerenveen”

Ten Hag en zijn team hebben tijdens de WK kwalificaties niet achterover gehangen in een luie stoel. “Er was geen tijd om tijdens de interlandperiode gas terug te nemen, want we gaan straks weer verder met het moordende schema. Superapril komt eraan, zorg dat je er klaar voor bent. Ook tegen Heerenveen zullen we iedereen nodig hebben”, zegt de trainer van Ajax die nog moet afwachten of Daley Blind mee kan reizen naar Heerenveen. De verdediger raakte geblesseerd aan zijn enkel in de derde WK kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Gibraltar.

Statistieken

Met 66 punten staat Ajax op de eerste plek van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ten Hag heeft elf punten meer dan de nummer twee PSV en nummer drie AZ dat beide 55 punten hebben.SC Heerenveen staat op de tiende plek met 34 punten. Daarmee heeft de Friese ploeg zes punten te weinig om mee te dingen met de ploegen die strijden voor Europees voetbal in het komende seizoen.

Head 2 Head

Begin vorige maand speelde SC Heerenveen tegen Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. Ajax won met 0-3 van de Friese ploeg. Ook de laatste Eredivisie wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion werd door Ajax gewonnen. Op 7 maart 2020 werd het 1-3 voor de Ajacieden. In 2008 won Heerenveen voor het laatst in de competitie van Ajax. Op 5 oktober van dat jaar wisten de Friesen met 5-2 af te rekenen van de Amsterdamse ploeg.

Huidige vorm SC Heerenveen

SC Heerenveen speelde voor de interlandweek thuis tegen FC Twente. Na negentig minuten speeltijd was het nog altijd 0-0 in Heerenveen en daar bleef het ook bij. Een week eerder verloor de ploeg van trainer Jansen met 3-1 van Willem II. Die week daarvoor werd er nog met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Nadat Ajax op 28 februari een punt raapte in Eindhoven tegen PSV 1-1 heeft de ploeg van trainer Ten Hag geen punt meer gemorst. Vlak voor het eerste WK kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal wist Ajax thuis met 5-0 te winnen van ADO Den Haag. Midweeks werd er gewonnen in de terugwedstrijd van de Europa League bij Young Boys 0-2 en moest Ook PEC Zwolle eraan geloven met 0-2 in de Overijsselse stad.

Lappenmand

SC Heerenveen mist voor het duel tegen Ajax rechtsbuiten speler Ulysses Llanez die al een tijdje last heeft van een blessure.Voor Ajax is het nog afwachten in hoeverre Daley Blind beschikbaar zal zijn. De verdediger heeft sinds de uitwedstrijd van Oranje in Gibraltar last van een enkelblessure, die op het oog ernstig leek. Ook Antony en Noussair Mazraoui kunnen er door blessureleed niet bij zijn in Heerenveen. Sebastien Haller en Jurries Timber hebben gezondheidsproblemen die beide spelers thuis houdt.

Prognose

Onze wedtip is 1-4 voor Ajax. Het scorend vermogen van Ajax is hoog, maar de Friese ploeg heeft heel wat vechtlust. De winstbonus is bij deze voetbalweddenschap niet heel hoog, maar de winstkansen liggen wel bijzonder hoog. In onderstaand odd-overzicht vind je alle pre-odds van dit duel.

Quoteringen SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

De pre-odds zijn in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers het hoogst ingeschaald voor een overwinning van SC Heerenveen. Zo keert de TOTO x 8.45 keer je inleg uit als de Friese ploeg thuis wint.Een gelijkspel kan ook een flinke duit opleveren op Eerste Paasdag. Gemiddeld staat er een quotering van x 5.90 keer de inleg tegenover een puntendeling in het Abe Lenstra Stadion. Verwacht je een zege van de Ajacieden? Mocht Ajax winnen, dan komen zij heel dicht in de buurt van kampioenschap en krijg jij x 1.26 keer je inleg terug.
De Eredivisie wedstrijd SC Heerenveen – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 4 april Eerste Paasdag om 16:45 uur in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Speel jij ook mee als deze Nederlandse Eredivisiewedstrijd wordt gespeeld? Zet nu in en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers