Eredivisie
07/01/2021

Hoge pre-odds bij Rotterdamse stadsderby Sparta - Feyenoord

Hoge pre-odds bij Rotterdamse stadsderby Sparta - Feyenoord
Het nieuwe jaar begint met voortreffelijke Eredivisie-duels en daar is de wedstrijd Sparta tegen Feyenoord er één van. Beide teams wonnen hun laatste duel voor de jaarwisseling en beide ploegen zullen de tweede seizoenshelft ook graag zo willen starten. De Rotterdamse derby krijgt hoge odds mee van de bookmakers. Profiteer jij daarvan mee door de juiste voorspelling achter te laten via voetbalgokken.nl? Wacht niet langer dan nodig is en speel mee!

Henk Fraser: “Knokken om Feyenoord te verslaan”

Sparta Rotterdam begint de tweede seizoenshelft vanop een negende plek met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Sparta-trainer Henk Fraser wordt daar niet anders van. “Feyenoord is voor ons een pittige tegenstander, een goede ploeg. Maar we weten dat we een team zijn dat kan knokken als het nodig is, dat hebben we wel vaker laten zien. Dat zal nu ook weer meten”, aldus de trainer van Sparta in zijn voorbeschouwing op RTV Rijnmond.

“Begin wordt voor ons superzwaar”

Feyenoord is niet de enige sterke tegenstander die Sparta in de maand januari treft. Ook PSV wordt deze maand op Het Kasteel verwacht en er volgen nog zware uitwedstrijden. Het aanstaande speelschema voor Sparta baart opzien bij trainer Fraser. “Ik moet zeggen, wanneer ik naar het schema kijk denk ik: hoe kan je zo'n schema creëren? Aan het begin superzwaar. We beginnen de volgende periode weer met PSV-thuis en Feyenoord-thuis. Ik vind het knap, maar we gaan gewoon weer de strijd aan”, aldus de trainer van Sparta ten slotte.

Dick Advocaat: “Met goed gevoel naar Sparta”

Feyenoord kon zich voor de jaarwisseling aansluiten bij de top drie van de Eredivisie. De laatste wedstrijd van 2020 werd gewonnen van SC Heerenveen (3-0) en dat is volgens Feyenoord-trainer van groot belang voor de stadsderby tegen Sparta. “We moesten het goed afsluiten, want als je de winterstop ingaat zonder goed resultaat neem je dat mee naar het begin van de tweede seizoenshelft. Nu gaan we met een goed gevoel op pad naar Sparta”, zegt Advocaat in eerste reactie

“Bij de bovenste ploegen te blijven”

Feyenoord heeft zich versterkt met de Argentijnse aanvaller Lucas David Pratto. De ervaren 32-jarige spits komt voor de rest van dit seizoen op huurbasis over van de Argentijnse topclub River Plate. De kans is groot dat trainer Advocaat tegen Sparta al beroep gaat doen op de nieuwe aanwinst van Feyenoord. “We zijn een groep die voor prijzen wil spelen en dan heb je concurrentie nodig. In de competitie proberen we bij de bovenste ploegen te blijven”, besluit Advocaat zijn voorbeschouwing op de Rotterdamse stadsderby.

Statistieken

Feyenoord staat op de derde plek van de Eredivisie. De ploeg van trainer Advocaat raapte 29 punten bij elkaar. Ook Vitesse Arnhem heeft 29 punten, maar staat om een iets minder doelsaldo op de vierde plek.Sparta Rotterdam staat keurig negende met 18 punten en houdt FC Utrecht dat 17 punten heeft net achter zich.

Head 2 Head

Het is al even geleden dat Feyenoord naar Het Kasteel afreisde. Vorig jaar is het seizoen om bekende reden niet uitgespeeld en is de wedstrijd bij Sparta niet gespeeld. Daarvoor acteerde de Spartanen op een lager niveau, waardoor de stadsderby’s niet gespeeld werden.De laatste ontmoeting dateert al vanaf eind 2017. Veel Feyenoorders en Spartanen zullen zich die wedstrijd nog goed herinneren. Het werd namelijk 0-7 voor Feyenoord. Een seizoen eerder won Sparta met 1-0.

Huidige vorm Sparta Rotterdam

Sparta speelde in de maand december vier duels waarvan er één verloren ging. FC Groningen won op Het Kasteel met 2-3 van de Kasteelheren. Van FC Emmen werd in Rotterdam gewonnen met 2-1 en ook de uitwedstrijd tegen Willem II 1-3 leverde Sparta drie punten op. De laatste wedstrijd van het jaar was uit bij FC Twente. In de Grolsch Veste te Enschede werd het 0-2 voor de ploeg van trainer Fraser.

Huidige vorm Feyenoord

Net als Sparta won ook Feyenoord de laatste wedstrijd van 2020. Van SC Heerenveen werd met 3-0 gewonnen. In de maand december werd de uitwedstrijd bij VVV Venlo ook nog gewonnen (0-3), maar ging de wedstrijd bij Vitesse (1-0) verloren en werd er in De Kuip gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo 0-0.

Lappenmand

Sparta Rotterdam heeft met Tim Coremans een doelman minder ter beschikking. Coremans heeft al al vanaf de zomer last van een gescheurde knieband, maar wordt begin maart weer terugverwacht. Verdediger Mica Pinto heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan en nog een prent betekent een duel brommen.De medische staf van Feyenoord heeft de handen vol aan geblesseerde spelers. Zo is het nog niet bekend wanneer João Carlos Teixeira (kuitbeenbreuk), Justin Bijlow (blessure), Christian Conteh (blessure) en Robert Bozenik (voetblessure) weer terug kunnen keren binnen de selectie van trainer Advocaat.

Prognose

We verwachten dat Feyenoord deze wedstrijd op Het Kasteel wel naar zich toe zal trekken. Een 0-7 zoals de laatste keer zal er niet snel weer in zitten, maar onze wedtip is wel 1-3 voor Feyenoord.Heb jij een andere voorspelling in gedachten of ga jij ook voor deze uitslag? Via VoetbalGokken.nl kun je altijd een mooie deal maken, dus ga snel naar onze bookmakerspagina en scoor!

Quoteringen Sparta Rotterdam – Feyenoord

De quotering voor een gelijkspel op Het Kasteel wordt in het 1X2 spelsysteem het hoogst ingedeeld. Gemiddeld kun je x 3.75 keer de inleg terug verwachten als de punten worden gedeeld.Wint Sparta de derby tegen Feyenoord, dan wordt jouw inleg x 3.60 keer zoveel waard. Een overwinning van het team van trainer Advocaat staat op x 1.86 keer de inleg ingedeeld.
De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 10 januari om 12:15 uur in het Sparta Stadion Het Kasteel te Rotterdam. Denk jij vooraf te weten hoe de wedstrijd verloopt en welk team de derby wint? Laat je dan niet tegenhouden en ga via VoetbalGokken voor de hoogst mogelijke quotering die past bij jouw voorspelling.

De beste Online Bookmakers