Eredivisie
11/05/2021

Hoge pre-odds op Hemelvaartsdag bij FC Groningen vs AZ Alkmaar

Hoge pre-odds op Hemelvaartsdag bij FC Groningen vs AZ Alkmaar
Op Hemelvaartsdag spelen alle de Eredivisieteams de één na laatste speelronde van dit competitieseizoen. FC Groningen krijgt in deze 33ste speelronde bezoek van AZ Alkmaar. Zowel Groningen als AZ hebben de drie punten die donderdag verdiend kunnen worden nog hard nodig. Welke ploeg slaagt daar midweeks in? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds voor Groningen – AZ alvast voor je opgezocht. Speel jij mee?

Danny Buijs: “Wij kunnen winnen van AZ”

De wedstrijd van donderdag in de Euroborg is een duel tussen de nummer zeven FC Groningen en drie AZ Alkmaar. Groningen-trainer Danny Buijs weet dat de Alkmaarders op papier sterker zijn. “Op basis van de stand in de Eredivisie zie ik hen als favoriet, maar dat wil niet zeggen dat wij niet van AZ kunnen winnen. Ook de favoriet sneuvelt weleens”, blikt Buijs vooruit.

“Kwetsbaarheden van AZ blootleggen”

FC Groningen heeft nog een paar punten nodig om Europees voetbal te mogen spelen. Trainer Buijs kijkt daar naar uit. “Het geweldig dat we kunnen deelnemen aan het toetje van de Eredivisie. Het geeft toch weer een bepaalde nieuwe energie. We moeten ons niveau halen en de kwetsbaarheden van de tegenstander blootleggen”, aldus de trainer van FC Groningen.

Pascal Jansen: “FC Groningen lastige tegenstander”

AZ-trainer Pascal Jansen kan zijn ploeg deze week klaarstomen voor twee duels in de Eredivisie. Donderdag gaat trainer Jansen met zijn team naar Groningen om de Noordelingen te ontmoeten. Volgens de trainer is de wedstrijd tegen de nummer zeven van de Eredivisie nog niet gewonnen. “FC Groningen is een lastige tegenstander”, zegt de trainer van de Alkmaarse ploeg.

“De wonderen zijn de wereld nog niet uit”

AZ Alkmaar staat op plek drie van de Eredivisie, maar kan nog altijd tweede worden. De Alkmaarders hebben dat niet zelf in de hand. PSV staat nu op de tweede plek en heeft een punt meer dan AZ. Trainer Pascal Jansen blijft er in geloven. “De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wij willen tweede worden en zijn daarover in strijd met PSV”, bevestigt de trainer van de Alkmaarders die na de uitwedstrijd in Groningen zondag thuis speelt tegen Heracles Almelo.

Statistieken

FC Groningen staat op plek zeven van de Eredivisie. De Groningers hebben 49 punten, maar zijn nog niet zeker van Europees voetbal voor komend seizoen. Sparta Rotterdam en Heracles Almelo hebben beide 43 punten en kunnen ervoor zorgen dat FC Groningen de boot net zal missen.AZ Alkmaar strijdt met PSV Eindhoven om de tweede plek. Op dit moment heeft PSV de beste positie na de nummer Ă©Ă©n Ajax Amsterdam dat al kampioen is. De Eindhovenaren hebben 68 punten en de Alkmaarse ploeg heeft er 67.

Head 2 Head

FC Groningen ontmoette AZ voor het laatst in de Euroborg op 23 september 2018. De bezoekers uit Alkmaar wisten toen met 1-3 te winnen. Op 6 december vorig jaar speelden de teams voor het laatst tegen elkaar. In het AFAS Stadion van AZ won FC Groningen met 1-2.

Huidige vorm FC Groningen

De ploeg van trainer Buijs verloor drie competitiewedstrijden op rij, maar wist aan die verloren reeks afgelopen weekend een eind te maken. De derby tegen SC Heerenveen ging met 0-2 verloren, gevolgd door de uitwedstrijd bij PSV 1-0 en thuis tegen Sparta Rotterdam 1-2. Van FC Emmen werd met 0-4 gewonnen. Arjen Robben speelden 79 minuten van de wedstrijd mee en zorgde voor twee assists.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ won afgelopen zaterdag thuis van Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Jansen won met 1-0. Een week eerder werd er ook al gewonnen bij RKC Waalwijk 1-3. De uitwedstrijd eind april bij Ajax ging met 2-0 verloren en dat was na de wedstrijd op 7 maart in Arnhem tegen Vitesse 2-1 niet meer gebeurd.

Lappenmand

FC Groningen heeft met Gabriel Gudmundsson (enkelblessure) en Sam Schreck (blessure) sowieso twee spelers minder ter beschikking.AZ komt zonder Ramon Leeuwin naar Groningen. De centrale verdediger van AZ is geschorst en moet een wedstrijd brommen. Pantelis Chatzidiakos (knieblessure), Toon Koopmeinders (gezondheidsklachten) en Jeremy Helmer (beenblessure) komen ook niet mee naar de Euroborg.

Prognose

Wij verwachten een overwinning van AZ. De Alkmaarse ploeg laat de laatste tijd weinig punten liggen in de Eredivisie. Onze wedtip is 1-2 voor AZ. Verwacht jij dat de Groningers veel meer gaan scoren of wordt het volgens jou een gelijkspel? In onderstaand odds-overzicht vind je alvast een overzicht van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor deze Ă©Ă©n na laatste speelronde van de Eredivisie.

Quoteringen FC Groningen – AZ Alkmaar

De pre-odds zijn door de sportbookmakers hoog ingeschaald voor de thuiswedstrijd van FC Groningen. Voor een overwinning van trainer Buijs en zijn team staat de hoogste odd van deze wedstrijd x 5.30 keer je speelbedrag genoteerd.Ook een gelijkspel levert een hoge pre-odd op in het 1X2 spelsysteem. Gemiddeld wordt er x 4.00 keer je inleg uitgekeerd als de punten worden gedeeld in de Euroborg. Een overwinning van AZ staat op x 1.56 keer je speelbedrag ingedeeld en ook dat is nog altijd een goede quotering!
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 13 mei om 14:30 uur in het Euroborg Stadion te Groningen. Wint AZ en maakt het daarmee kans om de tweede plek van de competitie of verzekeren de Groningers zich op Hemelvaartsdag van Europees voetbal? Ga via VoetbalGokken.nl voor de beste online voetbaldeals!

De beste Online Bookmakers