Eredivisie
23/04/20213 reacties

Kampioenswedstrijd Eredivisie bij kraker Ajax - AZ Alkmaar

Kampioenswedstrijd Eredivisie bij kraker Ajax - AZ Alkmaar
Dit weekend staat er met Ajax Amsterdam tegen AZ Alkmaar een kraker gepland in de dertigste ronde van de Eredivisie. Als PSV zaterdag tegen FC Groningen punten verspeeld is Ajax bij winst op AZ kampioen van Nederland. Welk team slaagt er zondag in om drie broodnodige punten te pakken? Ga via VoetbalGokken.nl op jacht naar de hoogste odd en scoor de beste deals bij deze kampioenswedstrijd tussen Ajax en AZ.

Erik ten Hag: “Het zal voor 100% moeten tegen AZ”

Het kan zondag de kampioenswedstrijd worden, maar de 1-1 tegen FC Utrecht zorgt ervoor dat Ajax afhankelijk is van de uitslag bij PSV – FC Groningen. Ajax-trainer Erik ten Hag focust zich zoveel mogelijk op AZ. Ten Hag. “Het gaat niet op 99 procent, het zal tegen AZ op 100 procent moeten. We moeten dit duel winnen door geconcentreerd te voetballen”, zo stelt Ten Hag vast in zijn persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ.

“AZ is goede tegenstander”

Als Ajax wint van AZ en de nummer twee PSV verliest punten in Eindhoven tegen FC Groningen dan kunnen de Ajacieden alsnog hun kampioensfeest gaan vieren. Alles moet dan wel meezitten en dat Ajax wint ook niet zomaar even van AZ, weet Ten Hag. “AZ is gewoon een heel goede tegenstander. En als wij niet goed zijn, schieten we onszelf in de voet. Dus als we er een mooie week van willen maken, moeten we winnen”, aldus de trainer van Ajax tot slot van zijn vooruitblik.

Pascal Jansen: “Onze eigen redenen om van Ajax te winnen”

Bij AZ zijn ze niet van plan mee te werken aan het kampioenschap van de Ajacieden. AZ-trainer Pascal Jansen: “Wij hebben zo onze eigen redenen om van Ajax te willen winnen. We hebben dit jaar al twee keer van ze verloren en hebben het een en ander recht te zetten", vertelt trainer Jansen aan AZ TV.

“Ajax in sterke reeks meenemen”

De trainer vindt dat de Alkmaarse ploeg aan een sterke fase van het seizoen bezig is en heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg ook kan winnen in de Johan Cruijff Arena. “We zijn beter en comfortabeler aan de bal en hebben natuurlijk een hele sterke reeks achter de rug. Dat nemen we als vertrouwen mee, dus ik denk dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om ook Ajax in die reeks mee te nemen”, zo besluit trainer Jansen vol zelfvertrouwen.

Statistieken

Met nog vijf speelronden te gaan, loopt dit Eredivisie seizoen langzaam maar zeker op zijn eind. Ajax heeft als koploper 73 punten. AZ Alkmaar en PSV Eindhoven hebben beide 61 punten. De Eindhovense ploeg speelt zaterdag thuis tegen FC Groningen dat weer kan beschikken over good-old Arjen Robben. Als de nummer twee en drie van de competitie dit weekend punten verspelen is Ajax landskampioen 2020-2021. Wat betreft AZ heeft Ajax dat zelf in de hand, als het gaat om PSV niet.

Head 2 Head

Ajax bewaart geen goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met AZ in de Johan Cruijff Arena. De Alkmaarders wonnen vorig jaar op 1 maart met 0-2 van de Ajacieden. Dit jaar speelde Ajax alleen nog maar in Alkmaar en niet in de eigen Arena. Ajax won in januari in Alkmaar de achtste finale van de TOTO KNVB Beker met 0-1 en de Eredivisie wonnen de Ajacieden de competitiewedstrijd tegen AZ met 0-3.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Nadat AS Roma in de Europa League wist te winnen met 1-2 in de Johan Cruijff Arena, lijkt Ajax wat uit balans. In Rome speelde de ploeg van trainer Ten Hag een gelijkspel (1-1) tegen AS Roma dat niet genoeg was om door te gaan naar de finale. De KNVB Bekerfinale werd met veel geluk gewonnen van Vitesse 2-1 en afgelopen donderdag was het FC Utrecht die Ajax van drie punten af wist te houden. Het werd 1-1 in Amsterdam.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ-trainer Jansen gaf het al aan, de Alkmaarders werken aan een ongeslagen reeks. Begin maart verloren de Alkmaarders nog met 2-1 van Vitesse, maar inmiddels zijn er vier duels op rij gewonnen. Achter elkaar waren dat FC Twente 4-1, PSV 2-0, Willem II 0-1 en Sparta Rotterdam 2-0.

Lappenmand

Bij Ajax wordt verdediger Daley Blind aanstaande zondag nog gemist. De 31-jarige Blind heeft een gescheurde enkelband die hem in de lappenmand houdt. Nicolás Tagliafico heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan.AZ komt zonder Pantelis Chatzidiakos en Jeremy Helmer naar Amsterdam toe. Chatzidiakos heeft een knieblessure en Helmer blijft achter in Alkmaar door een beenblessure. Voor Owen Wijndal en Dani de Wit is het oppassen voor een gele kaart dat een schorsing zal betekenen.

Prognose

De druk bij Ajax en AZ zal behoorlijk oplopen als zondag alle ogen gericht zijn op een eventuele kampioenswedstrijd. Daarom houden wij het bij een gelijkspel in Amsterdam. Onze wedtip is 2-2 en dat zal een hele mooie beloning kunnen worden als het aan de bookies ligt. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde pre-odds in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

De hoogste odd die wordt uitgekeerd in het 1X2 spelsysteem kun je verwachten bij een overwinning van AZ. Zo keert Koning TOTO al x 5.15 keer je inleg uit als de Alkmaarders het kampioensfeest van Ajax komen verstoren.Een gelijkspel is ook niet genoeg voor Ajax om zondag kampioen te spelen. De pre-odds voor een gelijkspel zijn met x 4.45 keer je inleg wel heel aantrekkelijk ingedeeld. Een overwinning van Ajax staat op x 1.51 keer je inleg ingeschaald.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 25 april om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena. Heeft Ajax zondag alles mee en winnen de Ajacieden van de Alkmaarders? Maak jouw winnende Eredivisie deal via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers