Eredivisie
29/07/20197 reacties

Landskampioen Ajax start Eredivisie tegen Vitesse Arnhem

Landskampioen Ajax start Eredivisie tegen Vitesse Arnhem
Afgelopen weekend pakte Ajax al de eerste prijs van dit seizoen door PSV in de Johan Cruijff Schaal opzij te zetten: 2-0. De nieuwe competitie begint voor de Amsterdammers komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Kan Ajax de competitie ook direct goed aanvangen of gaat het net als vorig seizoen direct punten verspelen toen het begon met een gelijkspel tegen Heracles? Vitesse kende een prima voorbereiding en lijkt dus klaar voor de confrontatie met de Amsterdammers. De bookmakers denken dat Ten Hag zijn zaakjes op orde heeft en speculeren duidelijk op winst van de Champions League finalist van vorige seizoen. Welke uitslag verwacht jij?

Erik Ten Hag: “Vitesse is altijd een lastige tegenstander”

Aan het begin van elk seizoen is het lastig in te schatten hoe je er als ploeg voorstaat, maar ook hoe de tegenstander dit jaar uit de verf gaat komen. Voor Ajax-trainer Erik ten Hag wordt het een hele uitdaging om het verlies van toptalenten Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt op te vangen. Hij vertelt in zijn voorbeschouwing op Ajax.nl dat de uitwedstrijd tegen Vitesse dan ook direct een lastig karwei gaat worden. “Vitesse is altijd een lastige tegenstander. Iedere club heeft ploegen waar ze het altijd lastig tegen hebben. Bij ons zijn dat Vitesse, ADO Den Haag en FC Utrecht. We zullen vol aan de bak moeten zaterdagavond.”

”Acht duels nodig om ideaal team te smeden”

Toch is Vitesse momenteel niet de grootste zorg van de Ajax-trainer: “De transfermarkt blijft onvoorspelbaar, maar ik hoop dat er niets meer gebeurt. Onze selectie is groot en sterk genoeg. Hiermee kunnen we aan het werk gaan en de ploeg laten ontwikkelen op zoek naar het ideale elftal. Uit ervaring weet ik dat zoiets meestal na een wedstrijd of zeven á acht in elkaar valt. De kunst is om weer een team te vormen dat tot veel in staat is.”

Loenid Sloetski: “We maken kans tegen Ajax”

Vitesse-trainer Leonid Sloetski is altijd goed voor wat prikkelende uitspraken, zowel voor als na de wedstrijd. In BN De Stem blikt de Russische coach vooruit op het duel van zaterdag tegen Ajax en Sloetski heeft zowaar een tip voor de spelers bij voetbalgokken: “Wij maken kans tegen Ajax”, stelt hij zelfverzekerd vast. “Maar dan moeten we wel op de juiste manier spelen en het beste uit onszelf halen. Ajax wordt een echte test. Als we ons maximale niveau halen, dan liggen er zeker kansen.”

Statistieken

Vitesse is dus één van angstgegners van Ajax. Toch spreken de meest recente statistieken in het voordeel van de Amsterdammers. Vorig seizoen eindigden Ajax – Vitesse in 4-2 en in Arnhem wist Ajax zelfs met 0-4 te winnen. Voor een zege van Vitesse in de Arena hoeven we niet ver te zoeken. In het seizoen 2017 – 2018 werd het 1-2 voor de Arnhemmers. Matchwinner destijds was Milot Rashica, die tegenwoordig onder contract staat bij Werder Bremen. Rashica maakte in de eerste helft de 0-2, nadat Kashia Vitesse al op voorsprong had gezet. De late tegentreffer van Nick Viergever (nu PSV) veranderde verder weinig aan het resultaat.

Bryan Linssen

De laatste keer dat Vitesse in de Gelredome tot winst kwam is nog korter geleden: 4 maart 2018. Dat duel eindigde in 3-2 en was in veel opzichten spectaculair te noemen. Bryan Linssen was met twee goals de uitblinker aan Arnhemse kant. Cassierra en Siem de Jong deden pas wat terug toen Vitesse al 2-0 voorstond.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Vitesse Arnhem – Ajax Amsterdam

De bookmakers zien Ajax toch als duidelijk favoriet in dit Eredivisie-openingsduel. Een zege van de uitploeg staat op x 1,53 keer je inleg. Wint Vitesse in eigen stadion van Ajax? Dan keren de bookies x 5,50 keer het inlegde speelbedrag uit. Spelers die inzetten op een gelijkspel ontvangen x 4,35 hun inleg als het duel onbeslist eindigt.
De Eredivisie-wedstrijd Vitesse Arnhem – Ajax Amsterdam wordt op gespeeld in stadion de Gelredome opzaterdag 3 augustus en begint om 18:30 uur. Speel jij mee met dit duel? Zet dan vandaag nog in bij TOTO en pak de hoogste odd! Check de actuele quoteringen op onze bookmakerspagina. Zet in op jouwe favoriet en win dit eerste Eredivisieduel van het seizoen 2019 – 2020.

De beste Online Bookmakers