Eredivisie
13/05/20197 reacties

Landskampioen Ajax verzilverd titel bij De Graafschap

Landskampioen Ajax verzilverd titel bij De Graafschap
Komende woensdag spelen alle Eredivisieploegen hun laatste duel van dit seizoen. Het kampioenschap van Ajax werd afgelopen zondag al flink gevierd in Amsterdam en donderdag staat de huldeging gepland. Woensdag spelen de mannen van trainer Erik ten Hag nog een uitwedstrijd tegen De Graafschap. De Doetinchemmers moeten nog keihard aan de bak, want zij staan nog aan de uitgang van degradatie.

Erik ten Hag: “Woensdag is dé kampioenswedstrijd”

Er werd zondag al flink gefeest nadat Ajax met 4-1 won van FC Utrecht. PSV verloor in Alkmaar met 1-0 van AZ en daardoor hebben de Amsterdammers nu drie punten meer. Op papier kan het kampioenschap nog verloren gaan, maar dan moet Ajax verliezen van De Graafschap en PSV met veertien doelpunten meer dan Ajax winnen van Heracles Almelo. Toch is Ten Hag bescheiden en wacht eerst woensdag af voordat het feest pas echt losbarst. “Ik voel me goed, het kan niet beter. Maar: woensdag is de kampioenswedstrijd. Dan moeten we het voltrekken en daar gaan we voor. We zijn officieel nog geen kampioen. Als het echt binnen is, dan vieren we het”, zegt Ten Hag voor de camera van de NOS.

“Dit mag gewoon niet verkeerd gaan en dit gaat ook niet verkeerd”

Ajax heeft maar weinig tijd gehad om de verloren Champions League te verwerken. Zondag moest Ajax tegen FC Utrecht en kwam na een paar minuten al achter te staan, maar de Ajacieden lieten het daar niet bij. “Wát een karakter zit er in de ploeg. We hebben natuurlijk de nodige tegenvallers gehad de afgelopen dagen. Met David Neres natuurlijk en Hakim Ziyech die de afgelopen dagen ziek was. Als je dan ziet wat ze op de mat kunnen brengen. Er zit een enorme weerbaarheid in deze ploeg”, looft de trainer zijn team. Ten Hag kan woensdag in zijn eerste volledige seizoen als Ajax-trainer naast de KNVB-beker ook de schaal veroveren. “Die kans is natuurlijk reuzegroot. Dit mag gewoon niet verkeerd gaan en dit gaat ook niet verkeerd”, is hij eigenlijk nog veel te voorzichtig.

Klaas-Jan Huntelaar: “Woensdag in stijl afsluiten”

Klaas-Jan Huntelaar is er zeker van dat Ajax het kampioenschap ook in theorie niet meer kan verspillen. “We zijn het gewoon. Veertien doelpunten is een veel te groot verschil. We zijn kampioen hoor!”, aldus de Ajax-spits in het AD. Voor Huntelaar is het zijn eerste echte landstitel bij de Ajacieden. De 36-jarige aanvaller won de schaal al eens  met PSV, maar kwam in het seizoen 2002/2003 slechts een kwartier in actie voor de club uit Eindhoven. Bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 is het nooit gelukt om landskampioen te worden. “Maar nu is hij binnen”, jubelt Huntelaar die trots is op zijn ploeg en supporters. “We hebben het dit seizoen met z'n allen gedaan. Ook met de supporters. Die stonden zondag alweer bij ons hotel toen we verzamelden. Dat gaf ons een enorme boost. Zij waren er altijd, ze verdienen deze titel en voor hen moeten we het woensdag ook in stijl gaan afsluiten.”

Matthijs de Ligt: “Fantastisch om de schaal op te tillen”

Het is de 34ste titel in zijn clubhistorie die Ajax woensdag gaat veroveren. Voor Matthijs de Ligt een emotioneel momenteel omdat Abdelhak Nouri met dit rugnummer speelminuten maakte voor Ajax. “Het is een fantastisch gevoel om woensdag de schaal op te kunnen tillen. Het is de 34ste en dat geeft nog extra lading, iedereen weet waarom. Dat is fantastisch!” zegt De Ligt op de clubsite met een duidelijk eerbetoon richting clubicoon Johan Cruijff.Lange tijd bleef Ajax in het spoor van PSV. Sterker nog: Ajax heeft de koppositie ook nog niet zo lang in handen, maar de hoop op kampioenschap is volgens De Ligt nooit verdwenen. “Je wilt altijd al kampioen worden. Je hebt bijna het hele seizoen geen eerste gestaan, maar toch pak je de laatste strohalm. Gelukkig komt het niet op de wedstrijd tegen de Graafschap aan en kunnen we nu al vieren. Dan ben je extra blij”, lacht De Ligt.

Henk de Jong: “Blij als we Ajax gehad hebben”

Bij De Graafschap gaat het er minder vrolijk aan toe. Het team van trainer Henk de Jong verloor zondag met 6-1 van Vitesse in Arnhem. De Superburen staan hierdoor zeventiende en heerst het gevaar op degradatie nog altijd. Alleen Excelsior is nog te passeren bij winst op Ajax, maar de nacompetitie moet hoe dan ook gespeeld worden. De trainer maakt zich eigenlijk al klaar voor de nacompetitie, want stunten tegen de kampioen ziet De Jong niet zitten. “Ik ben blij als het woensdag 21.15 uur is, dan hebben we Ajax gehad en kunnen we tegen de ploegen die meer van ons niveau zijn”, blikt De Jong op Omroep Gelderland vooruit op het duel tegen de aanstaande landskampioen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor De Graafschap – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO zijn hoog ingedeeld. Een overwinning van De Graafschap zal niet alleen de Doetinchemmers een groot plezier doen, maar ook de spelers van TOTO die hier vooraf op durfde in te zetten. Die odd staat namelijk op x 18.25 keer je inleg. Een gelijkspel belooft met een quotering van x 10.25 keer het speelbedrag al niet veel minder op te leveren. Voor winst van Ajax zal je het met een beloning van x 1.11 keer je inleg moeten doen.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De laatste Eredivisie-wedstrijden van het seizoen 2018-2019 worden allemaal op woensdag 15 mei om 19:30 uur gespeeld. De Graafschap – Ajax Amsterdam starten op dat tijdstip in De Vijverberg te Doetinchem. Weet Ajax ook deze laatste wedstrijd naar zijn hand te zetten of gaan de Superboeren met een goed gevoel richting promotie-degradatievoetbal door de kampioen te verslaan? Laat Koning TOTO weten wat je voorspelling is en speel mee via VoetbalGokken.nl!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers