Eredivisie
26/09/2019

PSV op bezoek in Eredivisie bij PEC Zwolle

PSV op bezoek in Eredivisie bij PEC Zwolle
Op het kunstgras van PEC Zwolle moet PSV Eindhoven zondagmiddag proberen de gedeelde koppositie vast te houden. Meestal hebben de Eindhovenaren weinig problemen in de Overijsselse hoofdstad, maar waar PSV topschutter Donyell Malen heeft, kan PEC uitpakken met Reza Ghoochannejhad. ‘Reza’ scoorden tegen RKC Waalwijk viermaal in twintig minuten en wordt zonder meer iemand om in de gaten te houden. De bookies verwachten echter dat de ‘cowboys’ van PSV dit varkentje wel even gaan wassen. Wat denk jij? Speel mee met de grootste en meest betrouwbare bookmaker van Nederland: TOTO.nl via VoetbalGokken.nl en pak die hoogste odd!

Mark van Bommel: “PEC is een goed georganiseerde ploeg”

PSV-trainer Mark van Bommel weet dat zondag op het kunstgras in Zwolle alle zeilen bijgezet moeten worden om de drie punten binnen te halen. Concurrent Ajax speelt thuis tegen FC Groningen, die ploeg die PSV woensdagavond met 3-1 overmeesterde. “PEC is een goed georganiseerde ploeg en ze doen er alles aan om te winnen.” PSV is er ook klaar voor. Van Bommel: “De ploeg staat er altijd goed voor. Ze zijn goed voorbereid.”

“Tegen PEC moeten we winnen”

Net als vorig seizoen komt de uitwedstrijd in Zwolle een week na de topper tegen Ajax. Afgelopen jaar verloor PSV in Amsterdam alvorens het naar het MAC3PARK-stadion afreisde. Dit keer eindigden de clash der titelkandidaten in Eindhoven in 1-1. “Zo’n wedstrijd als tegen Ajax blijft één of twee dagen hangen, maar daarna ga je verder. Eerst was daar Groningen en nu PEC Zwolle. We kijken niet verder dan de eerste wedstrijd en die proberen we altijd winnend af te sluiten. Zondag tegen PEC Zwolle moeten we dus winnen”, besluit hij nuchter.

John Stegeman: “Kop fris krijgen voor PSV”

In Zwolle hebben ze momenteel weinig te eisen, want de ploeg van trainer John Stegeman staat ver in het rechterrijtje met slechts één thuisoverwinning en één zege in een uitwedstrijd lijken de punten schaars. Afgelopen weekend werd er kansloos verloren van FC Groningen (2-0) en dan komt ook nog medekoploper PSV langs. Stegeman: “Als we een stabiele middenmoter in de eredivisie willen worden, en dat willen we, zullen we ook stabieler moeten spelen met elkaar”, vertelt Stegeman aan De Stentor. “We moeten nu uithuilen met elkaar, de kop helder en fris krijgen en tegen PSV meer en langer gaan beseffen waar het echt om gaat. Dat is waar we naar toe moeten werken, van wedstrijd tot wedstrijd.”

Statistieken

De cijfers liegen er ook in dit geval niet om: PSV is gedeeld eerste met 17 punten uit zeven wedstrijden, PEC Zwolle staat dertiende (ongeluksgetal) met zeven uit zeven. De doelcijfers zijn ook veelzeggend: PSV heeft 18 goals voor en 5 tegen, waar PEC Zwolle er al zestien om te oren kreeg en er dertien (alweer dat ongeluksgetal) wist te maken in de afgelopen speelronden.

Head 2 Head

Mocht er nog iemand twijfelen over de favorietenrol in dit duel, dan geven de H2H scores uitsluitsel. PEC won thuis in 2014 voor het laatste van de Eindhovense succesformatie. De Blauwvingers pakten op 13 september (alweer de dertiende) van dat jaar een 3-1 zege op PSV. Dat was ook direct de eerste en enige overwinning deze eeuw. Zwolle verloor de laatste vier thuisontmoetingen met de ploeg uit de lichtstad: 1-3 en 0-4 in 2016, 0-1 in 2017 en vorig seizoen werd in het extremis 1-2 toen PSV in de slotminuut scoorden. Een eigenschap die de ploeg van Mark van Bommel afgelopen seizoen bijna tot kunst wist te verheven.

Huidige vorm PEC Zwolle

De huidige vorm is volgens Stegeman heel, heel, heel matig: “Als ik de eerste zeven wedstrijden neem, is het in fases goed en in fases ook heel, heel, heel, heel matig.” De laatste drie duels tegen (mede)degradatiekandidaten leverden zijn ploeg de eerste zeven punten op, maar het spel was tegen FC Emmen, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk erg wisselvallig. Het duel tegen FC Groningen (2-0 verlies) bevestigde die wisselvalligheid nog maar eens: “Deze wedstrijd is denk ik kenmerkend voor het PEC Zwolle van nu.”

Huidige vorm PSV

Pablo Rosario scoorden woensdagavond tegen FC Groningen zijn eerste Eredivisiegoal en dat betekent voor trainer Mark van Bommel een fikse opluchting, want de door hem aangestelde aanvoerder speelde tot nu toe een ongelukkig seizoen. Gecombineerd met de vijf sterke voorhoedespelers, de terugkeer van Daniel Schwaab en een steeds beter voor de dag komende Jorrit Hendrix dat de ploeg langzaam maar zeker op stoom begint te komen. En PSV is een echte diesel: als die eenmaal op kruissnelheid zit, dan zijn de lastig af te remmen. Woensdag tegen Groningen sputtert de motor in de tweede helft nog even, maar afgelopen zondag tegen Ajax lieten de Eindhovenaren zien een echte titelkandidaat te zijn. Met de vorm zit het dus wel goed: “We spelen dominant voetbal en er zit veel beweging in het elftal, maar soms lijden we onnodig balverlies en lijkt het wel of we met zak aardappelen op de rug spelen.”

Lappenmand

De ziekenboeg van PEC Zwolle puilt uit, al weken. Stegeman verschuilt zich daar niet achter, benadrukt hij vrijwel wekelijks tijdens de praatjes met de pers. Des te blijer was de trainer dat hij nu eens goed nieuws kreeg van de medische staf. Met de terugkeer van Van Crooij heeft Stegeman in aanvallend opzicht weer wat te kiezen.Bij PSV ontbreekt Gutierrez nog steeds, maar daartegenover staat de terugkeer van Ryan Thomas en lijkt Ibi Afellay op het punt te staan van een comeback. Verder heeft Van Bommel op het oog weinig personele problemen voor de ontmoeting in en tegen Zwolle.

Prognose

Onze voorspelling is dat PEC Zwolle momenteel niet bij machte is om het soms wervelende PSV de das om te doen. De Eindhovenaren zijn ook niet in bloedvorm, maar de ploeg is wel bezig zich steeds sterker als team te profileren. Ook doelman Jeroen Zoet is weer balvast en met het scorend vermogen zit het ook wel goed. In Zwolle is de affaire Stegeman nog altijd niet voorbij en met de wisselvalligheid in het achterhoofd denken wij dat PSV met 1-4 gaat winnen in de Hanzestad.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PEC Zwolle – PSV Eindhoven

De bookmakers zijn het volledig eens met die stelling. De odds voor winst van PEC Zwolle lopen dan ook flink op: gemiddeld x 8,50 keer je inleg. Pakt PSV na vier thuiswedstrijden zondag drie punten in deze uitwedstrijd? Dan keren de bookmakers slechts x 1,32 keer het ingelegde speelbedrag uit. Een gelijkspel staat bij TOTO sportweddenschappen in het 1x2 spelsysteem op een zeer mooie pre-wedstrijdquotering van x 5,50.
De Eredivisie-wedstrijd PEC Zwolle – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 29 september en begint om 14:30uur in het MAC3PARK-stadion te Zwolle. Doe jij mee met dit duel? Zet dan nu in via voetbalgokken.nl en pak de hoogste speelodds die Koning TOTO voor je heeft klaargezet! Pak die kans en laat je voetbalkennis geld waard zijn door mee te spelen met PEC Zwolle – PSV.

De beste Online Bookmakers