Eredivisie
06/05/2021

PSV strijdt om tweede plek Eredivisie tegen Willem II in Tilburg

PSV strijdt om tweede plek Eredivisie tegen Willem II in Tilburg
Aanstaande zondag staat voor PSV Eindhoven een uitwedstrijd op het programma bij Willem II. De ploeg uit Eindhoven reist naar Tilburg voor de broodnodige punten. PSV staat op de tweede plek. Om volgend seizoen kans te maken op Champions League voetbal moet het die plek vasthouden. Willem II staat net boven de degradatiezone, maar is nog niet veilig. De Tilburgers hebben dus ook een doel en dat resulteert zich in hoge pre-odds die je via VoetbalGokken.nl razendsnel kunt vinden.

Roger Schmidt: “Willem II één van de belangrijkste wedstrijden”

PSV-trainer Roger Schmidt blikt vooruit naar de laatste drie speelronden waarin gestreden moet worden om de tweede plek te behouden. “De komende wedstrijden tegen Willem II, PEC Zwolle en FC Utrecht gaan lastig worden. We hebben een week om ons goed voor te bereiden op de laatste drie duels. Dit worden voor ons de belangrijkste weken van dit seizoen”, geeft trainer Schmidt aan.

“Geen makkelijke weg naar tweede plek”

De laatste wedstrijd was tegen SC Heerenveen en werd in Eindhoven niet gewonnen. Reden genoeg vond trainer Schmidt om daar met zijn spelers een hartig woordje over te praten. “Iedereen die denkt dat het een makkelijke weg is voor ons naar die tweede plek, maar iedereen weet nu dat het gewoon hard werken blijft. Het is heel belangrijk voor de club om tweede te worden. Daar moeten we keihard voor werken”, zegt de Duitse trainer in de hoop volgend seizoen Champions League te mogen spelen met PSV.

Zeljko Petrovic: “Willem II in de Eredivisie houden”

Willem II-trainer Zeljko Petrovic onderging deze week een medische ingreep, maar zal zondag vermoedelijk toch op de bank zitten tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. “Als het allemaal volgens planning verloopt, kan ik vrijdag weer de training leiden en zondag op de bank zitten bij de wedstrijd tegen PSV”, zegt de trainer die aan een acute hernia geholpen wordt. Petrovic zal in de zomer nog een operatie moeten ondergaan. “Eerst moeten we er alles aan doen om Willem II in de Eredivisie te houden”, aldus de coach van de Tilburgse ploeg.

Derrick Köhn: “Tegen Ajax hebben we hier ook gelijkgespeeld”

Willem II-verdediger Derrick Köhn is klaar voor de degradatiestrijd dat zondag begint tegen PSV: “Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar ik heb gehoord dat Willem II het vaak goed doet in eigen stadion tegen PSV. Laten we die lijn maar doortrekken dan. Met onze kwaliteiten kunnen wij het elke tegenstander lastig maken. Tegen Ajax hebben we hier ook gelijkgespeeld”, aldus Köhn.

Statistieken

PSV heeft 65 punten, staat op de tweede plek en wordt achtervolgt door AZ. De Alkmaarders staan derde met 64 punten. Ajax pakte afgelopen weekend de titel door FC Emmen met 4-0 te verslaan. Voor Willem II wordt het nog hard werken om uit de gevarenzone te blijven. De Tilburgers hebben 25 punten en staan op plek vijftien. Op de zestiende plek, dat nacompetitie betekent, staat nu FC Emmen met 24 punten.

Head 2 Head

In de Eredivisie maakte PSV de laatste trip naar Willem II op 10 november 2019. De Tilburgse ploeg slaagde er toen in om met 2-1 te winnen van de Eindhovenaren. PSV won in april van dat jaar nog met 0-3 van de provinciegenoot. In 2018 werd het zelfs 5-0 in het Koning Willem II Stadion. De Tilburgers kunnen dus – op een goede dag - behoorlijk huishouden tegen de Eindhovense ploeg.

Huidige vorm Willem II

Het gaat Willem II de laatste weken niet gemakkelijk af. De ploeg van trainer Petrovic verloor afgelopen zaterdag met 3-2 van FC Utrecht. De laatste wedstrijd van april – tegen RKC Waalwijk - werd met 1-0 gewonnen. De twee duels daarvoor, Heracles Almelo (4-0) en AZ Alkmaar (0-1) gingen verloren.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De drie duels die PSV in april speelde werden allemaal gewonnen door de ploeg van trainer Schmidt. De thuiswedstrijd tegen Heracles werd 3-0, uit bij VVV Venlo 0-2 en thuis tegen FC Groningen 1-0. Afgelopen zondag lukte het niet om van SC Heerenveen te winnen. De ploeg uit Eindhoven speelden 2-2 tegen de ploeg uit Friesland.

Lappenmand

De lappenmand van Willem II is niet bepaald leeg te noemen. Met Jan-Arie van der Heijden, Freek Heerkens en Miquel Nelom zijn er al drie verdedigers die geblesseerd moeten toekijken zondag. Doelman Robbin Ruiters kan er door een bovenbeenblessure ook niet bij zijn. Elton Kakangu heeft een trainingsachterstand en Sebastian Holmen is geschorst voor de wedstrijd tegen PSV.Ook PSV heeft niet al haar spelers fit voor de korte reis naar Tilburg. Erick Gutierrez, Ryan Thomas, Mauro Junior, Richard Ledezma en Maximiliano Romero blijven door blessureleed achter in Eindhoven.

Prognose

Onze wedtip is een 0-2 uitzege van de Eindhovense ploeg. Denk jij er anders over of wil je meespelen via het 1X2 spelsysteem? In onderstaand odds-overzicht krijg je alvast een beeld van de gemiddelde pre-odds die voor deze wedstrijd worden gehanteerd.

Quoteringen Willem II – PSV Eindhoven

De hoogste odd van dit duel wordt uitgekeerd als Willem II thuis wint. Zo staat er bij de Nederlandse TOTO gemiddeld x 5.95 keer je inleg klaar als de Tilburgse ploeg zegeviert.In het 1X2 spelsysteem van de bookies wordt een gelijkspel in het Brabantse Tilburg je x 4.75 keer de inleg waard. Wint PSV? Dan kun je nog altijd op een quotering van gemiddeld x 1.43 keer je inleg rekenen.De Eredivisie wedstrijd Willem II – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag (Moederdag) 9 mei om 16:45 uurin het Koning Willem II Stadion te Tilburg. Winnen de Eindhovenaren of de Tilburgers in deze Brabantse derby? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste pre-odds of live quoteringen!

De beste Online Bookmakers