Eredivisie
30/07/20196 reacties

Rotterdamse derby in Eredivisie: Feyenoord - Sparta

Rotterdamse derby in Eredivisie: Feyenoord - Sparta
Het Eredivisieseizoen start met een echte stadsderby als Feyenoord het in de Rotterdamse Kuip opneemt tegen Sparta Rotterdam. Feyenoord gaat dit jaar met de nieuwe trainer Jaap Stam opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap, terwijl het voor Sparta vooral een zaak zal worden om zich te handhaven in de Eredivisie. Beide clubs hebben dus belang bij een goede competitiestart. Er kunnen echter geen twee teams winnen als ze tegen elkaar spelen, dus iemand zal moeten buigen. Of ze zullen beide punten morsen in de competitieopener. Wat verwacht jij zondag te gaan zien? 

Henk Fraser: “Feyenoord is een mooie en pittige wedstrijd”

Het mooiste aan de promotie van Sparta is misschien wel het feit dat de derby tegen Feyenoord terugkeert op het programma. Als kers op de taart is die wedstrijd ook nog eens het openingsduel van dit nieuwe voetbalseizoen. Sparta-trainer Henk Fraser kijkt dan ook enorm uit naar deze derby. “Natuurlijk, het is een mooie wedstrijd. Je kan vervelender beginnen. Natuurlijk is het een lastige wedstrijd, maar dat worden ze alle 34 voor ons. Rotterdam tegen Rotterdam, dat is altijd iets moois. Beter kan je niet beginnen.”

“We gaan er keihard voor werken”

Daar in de Kuip, tegen zijn oude-club Feyenoord winnen. Ja, dat zou het allerbeste begin zijn natuurlijk. “Als je kampioen wilt worden, moet je daar ook winnen”, dolt Fraser de verslaggever van TV Rijnmond tijdens de voorbeschouwing op de derby. “We gaan keihard werken, dat past bij Rotterdam en dat past bij deze groep. Dat hebben we vorig jaar gedaan en gaan we dit jaar weer doen. Met de steun van onze trouwe supporters, gaan we zeer gemotiveerd het nieuwe seizoen in.”

Jaap Stam: “Zin in competitiestart”

Feyenoord wil dit jaar weer echt de concurrentieslag met Ajax en PSV aangaan. Het vertrek van trainer Giovanni van Bronckhorst moet zorgen voor een frisse wind in Rotterdam-Zuid. De belichaming van die frisse wind is Jaap Stam, die overkomt van PEC Zwolle. Zijn vuurdoop voor de topclub gaat direct veel Rotterdammers raken, want zondagmiddag is Sparta de eerste tegenstander van het nieuwe Feyenoord. Stam: “We hebben heel veel zin in de competitiestart. Als alles staat zoals het moet staan, de selectie compleet is en de voorbereiding is afgerond hoop je dat iedereen snapt wat de bedoeling is. De echte kans om dat te zien is tegen Sparta, dus dat wordt direct een mooie uitdaging”, aldus de oefenmeester in gesprek met dezelfde TV-zender als zijn collega Fraser.

“Aanvallend voetbal en resultaat boeken”

“Hopelijk gaan we direct zien wat eruit kan gaan komen dit seizoen. We willen graag aanvallend voetbal spelen en daarbij hoort een bepaald karakter en intensiteit die bij Feyenoord hoort. Dat past ook bij mijn manier van spelen: goed voetbal, combinatievoetbal, positiespel en strijd. Daarmee hopen we resultaat te gaan boeken, iedereen binnen de club ambieert dat en snakt naar overwinningen.”

Statistieken

De Rotterdamse stadsderby is in de Kuip eigenlijk altijd een prooi voor Feyenoord. De laatste keer dat Sparta zijn grote broer punten afsnoepte in een uitwedstrijd is al bijna twintig jaar geleden: op 26 maart 2000 won Sparta met 1-2 in de Kuip. De jongste editie werd gespeeld op 29 april 2018 en eindigde in 3-1 voor Feyenoord. Datzelfde seizoen werd Sparta overigens op Het Kasteel met 0-7 weggespeeld. De 6-1 overwinning in het seizoen 2016 – 2017 zal bij veel Rotterdammers ook nog wel vers in het geheugen zitten.Leuk om te vermelden is dat in de afgelopen twee decennia er geen enkele keer een gelijkspel uit de bus rolde. Ook handig om mee te nemen: Feyenoord wist in zijn laatste vier voorbereidingswedstrijd op de competitie geen één keer te winnen. Tegen Salzburg, Panathinaikos en Southampton werd verloren, het duel tegen Angers eindigen in 2-2.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – Sparta Rotterdam

De odds spreken boekdelen bij deze Rotterdamse derby: Feyenoord is huizenhoog favoriet. Een gokje bij de bookmakers op de thuisploeg levert dan ook slechts x 1,23 keer je inleg op. De uitkeringen van alle andere uitslagen lopen echter zeer snel op. Bij winst van Sparta zelfs naar x 9,50 keer het inlegde speelbedrag. Iedereen weet dat het moment dat een reeks doorbroken wordt dichterbij komt naarmate die langer duurt. Het feit dat er al heel lang geen gelijkspel meer is geweest in deze derby, zou er op kunnen wijzen dat het dit keer juist wel onbeslist gaat eindigen. Geloof jij in deze stelling? Zet dan in op een draw en ontvang x 7,00 je inleg als beide Rotterdamse ploegen de punten delen.
De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam vindt plaats op zondag 4 augustus om 14:30 uur met de Rotterdamse Kuip als decor voor deze seizoenopener. Wie pakt de eerste drie punten van dit seizoen: Feyenoord of Sparta? Of wordt het inderdaad na jaren weer eens een gelijkspel? Check de actuele odds op onze bookmakerpagina en win mooie uitkeringen bij TOTO!

De beste Online Bookmakers