Eredivisie
30/08/20193 reacties

Sparta Rotterdam ontvang Ajax in het Kasteel

Sparta Rotterdam ontvang Ajax in het Kasteel
Zondag 1 september neemt Sparta Rotterdam het in het eigen Spartastadion Het Kasteel op tegen Ajax, dat een loodzware wedstrijd tegen Apoel Nicosia in de benen heeft. Het is voor Sparta de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen; voor Ajax is het de vierde wedstrijd aangezien het duel van vorige week werd uitgesteld vanwege de Europese campagne.

Ajax in Champions League-sferen

Voor Ajax is het zaak om zich weer te focussen op de Eredivisie. Voor de ploeg van Erik ten Hag stond de afgelopen week vooral in het teken van de Champions League, die Ajax wist te bereiken na een zwaarbevochten 2-0 zege op Apoel Nicosia. Ajax mag daar best even van genieten, maar moet zich weer snel focussen op de wedstrijd tegen Sparta en hen vooral niet onderschatten.

Tadic:  “Weer op kunstgras”

Dusan Tadic had daarbij overigens een duidelijke boodschap: “Zondag moeten we alweer naar Sparta. Weer op kunstgras, net als onze laatste competitiewedstrijd tegen VVV. Veel spelers van ons hadden na die wedstrijd dagen last van pijntjes. Nederland is een rijk land. Stop nu eens met dat kunstgras.”

Goede competitiestart Sparta

Voor het gepromoveerde Sparta is de competitie goed begonnen. De ploeg van trainer Henk Fraser pakte acht punten uit vier duels, waaronder een gelijkspel tegen stadsgenoot Feyenoord. Fraser waakt echter voor hoogmoed: “Het is nog een heel lange weg. Je hebt altijd een fase waarin het goed gaat en een fase waarin het ongetwijfeld heel moeilijk zal gaan. Dan hebben we nu alvast een buffertje opgebouwd.”

“Mooie uitdaging”

Fraser vervolgt: “We moeten blijven beseffen tussen welke plekken we kunnen spelen,” aldus de coach tegenover Fox Sports. De coach beseft overigens maar al te goed dat er altijd een ploeg is die verrast en wellicht zelfs tegen Ajax: “Dat is een mooie uitdaging.”

Strijd bovenin

Sparta is momenteel de nummer drie in de stand, Ajax staat vierde, met een wedstrijd minder gespeeld. De verschillen zijn, met slechts enkele wedstrijden gespeeld, natuurlijk klein. Sparta zit in een goede flow en is nog ongeslagen, en zal er daarom alles aan doen om Ajax een punt, of zelfs meer, af te snoepen. Ook Ajax is nog ongeslagen, maar het is nog maar de vraag in hoeverre de ploeg zich weet op te laden na de Champions League-kwalificatiewedstrijd van afgelopen woensdag.

Blessures

Hoewel het er in de wedstrijd tegen Apoel Nicosia af en toe hard aan toeging (zes gele kaarten voor Apoel), is Ajax de wedstrijd toch redelijk zonder kleerscheuren doorgekomen. Donny van de Beek was absent in de wedstrijd, en is voor de wedstrijd tegen Sparta nog een twijfelgeval. Ook de langdurig geblesseerde Carl Eiting is afwezig, evenals Dani de Wit. Donderdag werd bekend dat hij per direct de overstap maakt naar AZ. Sparta kan beschikken over een geheel fitte selectie.

Statistieken

Sparta en Ajax zijn dit seizoen beiden nog ongeslagen en wellicht is dat na deze wedstrijd nog steeds zo. Sparta won in 2009 voor het laatst van Ajax, en dat was tevens een fikse afstraffing: het werd 4-0. In de zes ontmoetingen daarna won Ajax er vijf; eenmaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Odds

De bookmakers zijn duidelijk met de pre-wedstrijdquoteringen en winkansen. Een overwinning voor Sparta Rotterdam levert een hoge quotering van x 7,70 op, terwijl winst voor Ajax x 1,28 oplevert. Ajax is hiermee duidelijk favoriet bij de bookies. Een gelijkspel wordt ook niet door de wedkantoren verwacht. De quotering voor een gelijkspel in Rotterdam is namelijk ook hoog ingeschaald op x 5,95.
De wedstrijd Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam wordt zondag om 14.30 uur gespeeld op het Kasteel in Rotterdam. Weet Sparta voor een stunt te zorgen of weet Ajax de ongeslagen status van de Rotterdammers te stoppen? Doe vandaag nog een voorspelling bij de TOTO!

De beste Online Bookmakers