Eredivisie
06/02/20202 reacties

Stormloop bij bookmakers voor Eredivisie topper AZ – Feyenoord

Stormloop bij bookmakers voor Eredivisie topper AZ – Feyenoord
Er wordt de hele week al volop ingezet op de komende topper in de Eredivisie. De odds voor deze kraker zijn dan ook zeer aantrekkelijk. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op dit duel en zet de hoogste odds per uitslag voor je op een rij. Uiteraard lees je hieronder ook alle wedstrijdfeiten en beginnen we met korte analyse van beide trainers: Slot en Advocaat.

Arne Slot: “We moeten winnen in ons eigen stadion”

AZ-trainer Arne Slot boekte eerder dit seizoen een knappe overwinning in de Rotterdamse Kuip. Slot denkt daar in de aanloop naar het thuisduel van zondagmiddag niet te veel aan terug, maar hoopt uiteraard wel op eenzelfde uitkomst: “Ik weet hoe goed wij kunnen zijn, zeker in ons eigen stadion. Ik vind dat we moeten winnen. Dat is ons doel.”

“Het gaat lastig duel worden”

Uiteraard probeert Slot wel de goede zaken uit dat duel in Rotterdam mee te nemen in de komende confrontatie met Feyenoord: “Dat was echt een hele goede wedstrijd van ons, maar ik verwacht een ander Feyenoord dan toen”, blikt Slot in gesprek met NH Nieuws vooruit op de topper in het AFAS Stadion. “Feyenoord is van trainer gewisseld en al tien wedstrijden ongeslagen. Het is een ander Feyenoord en het gaat zeker lastig worden.”

Dick Advocaat: “Borst natmaken”

In Rotterdam is men de hele week al in voorbereiding op de topper tegen AZ. Trainer Dick Advocaat was in het verleden ook in de Alkmaar werkzaam en kent de club dus goed: “We bekijken het per wedstrijd. We spelen nu een paar keer achter elkaar uit. Zondag in Alkmaar: we kunnen onze borst natmaken”, aldus de ervaren trainer in het AD.

“Fysiek blijven aanhaken”

Advocaat is blij dat het meeste blessureleed binnen zijn selectie achter de rug lijkt en hoopt met een fitte selectie AZ te kunnen verslaan: “Je ziet dat deze competitie niet zo makkelijk is: er moet veel gelopen worden. We moeten fysiek blijven aanhaken, anders krijgen we blessures en dan zijn we onze mooie positie op de ranglijst zo weer kwijt.”

Statistieken

De thuisploeg staat voorafgaand aan dit duel op een knappe tweede plaats. Met slechts drie punten achterstand op Ajax zijn de Alkmaarders nog volop in de strijd om de landstitel.Eerste achtervolger is Feyenoord. De ploeg uit Rotterdam-Zuid presteert uitstekend onder Advocaat en kan het gat van zeven punten op AZ verkleinen tot slechts vier punten als het zondag weet te winnen in het AFAS-stadion.

Head 2 Head

Het is niet veel ploegen gegeven om als bezoekende ploeg te winnen in Alkmaar, maar Feyenoord heeft daar de afgelopen jaren weinig moeite mee. Vorig seizoen werd het weliswaar 1-1, maar in hetzelfde jaar kwamen de Rotterdammers in de KNVB-beker wel eventjes met 0-3 winnen van AZ.Ook in de twee Eredivisie seizoenen voorafgaand aan afgelopen seizoen ging Feyenoord er met de volle winst vandoor: in 2016 werd het zelfs 0-4 en in 2017 werd die prestatie nog eventjes keurig overgedaan: opnieuw 0-4.De laatste keer dat AZ drie punten overhield aan een thuiswedstrijd tegen Feyenoord is daardoor al vier jaar geleden: op 24 januari 2016 werd het 4-2 in Alkmaar.

Huidige vorm AZ

Met de H2H in het achterhoofd heeft AZ een bijzonder goede vorm nodig om Feyenoord te kunnen verslaan zondag. Maar helaas voor de Noord-Hollanders is de vorm in 2020 nog niet zo goed als de vorm die AZ in een groot deel van 2019 tentoonspreidde. Het jaar begon immers met een 1-3 thuisnederlaag tegen Willem II.Daarna herstelde de ploeg van trainer Slot zich wel weer enigszins en is het alweer drie duels ongeslagen: Top Oss (0-2) werd verslagen in het KNVB-beker toernooi, om vervolgens SC Heerenveen (1-2) en RKC Waalwijk (4-0) in de Eredivisie puntloos achter te laten.

Huidige vorm Feyenoord

De vorm van Feyenoord is momenteel een stuk beter dan in het begin van dit seizoen. Die goede resultaten zorgen ervoor dat de Rotterdammers ook kansen worden toegedicht tegen AZ. De bookmakers hebben namelijk ook gezien dat trainer Advocaat dit kalenderjaar nog niet verloren heeft: SC Heerenveen (3-1), Heracles Almelo (2-3), Fortuna Sittard (1-2 n.v. in de beker) en FC Emmen (3-0) moesten reeds het onderspit delven tegen de formatie uit de havenstad.

Lappenmand

Bij AZ geen nieuwe blessuregevallen. Wel trainde Ron Vlaar deze week apart van de groep. Hij is dus nog een klein twijfelgeval. De aanwezigheid van Albert Gudmundsson (enkelblessure) en Pantelis Chatzidiakos (kruisband) in de ziekenboeg is allang geen nieuws meer. Beide AZ-spelers zitten al meerdere maanden in de lappenmand en worden voorlopig nog niet terugverwacht op het voetbalveld. Teun Koopmeiners staat met vier gele kaarten achter zijn naam wel op scherp en moet dus op zijn tellen passen zondag.Was er eind 2019 nog een ware blessuregolf bij Feyenoord, momenteel heeft de medische staf van de Rotterdammers ‘slechts’ twee selectiespelers onder behandeling: Sven van Beek is nog altijd herstellende van een enkelblessure en Ridgeciano Haps kampt sinds eind november met knieklachten. Leroy Fer moet net als zijn collega middenvelder Koopmeiners (AZ) oppassen voor een boeking door de scheids, want ook hij heeft al vier gele prenten achter zijn naam staan.

Prognose

Onze voorspelling is dat dit een herhaling wordt van het Eredivisie duel van vorig seizoen. Toen eindigden het in 1-1 en wij verwachten dit keer opnieuw een gelijkspel. Beide ploegen verliezen weinig. AZ is niet in topvorm, maar speelt thuis en die combinatie moet ervoor zorgen dat er uiteindelijk een puntendeling uit de bus gaat rollen zondag. Welke uitslag verwacht jij? Laat het weten via een voorspelling bij onze bookmakers en check onderstaand odds overzicht voor een indicatie van de quoteringen bij AZ – Feyenoord!

Quoteringen AZ Alkmaar – Feyenoord Rotterdam

De bookies zien AZ als favoriet en dat betekent dat een inzet op de thuisploeg gemiddeld x 1,77 keer je inleg oplevert in het 1x2 spelsysteem. Een gelijkspel, zoals wij verwachten, staat bij de TOTO momenteel op x 3,90 het inlegde speelbedrag. Koning TOTO hanteert dezelfde odds bij een zege van Feyenoord: x 3,90.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op zondag 9 februari om 14:30 uur in het dakloze AFAS Stadion in Alkmaar. Speel jij ook mee en pak jij zondag de hoogste odd met jouw correcte voorspelling? Stuur dan nu jouw stand(en) door via VoetbalGokken.nl en pak die hoofdprijs bij TOTO.nl!

De beste Online Bookmakers