Eredivisie
25/02/20213 reacties

Super Sunday: hoge odds bij AZ Alkmaar tegen Feyenoord Rotterdam

Super Sunday: hoge odds bij AZ Alkmaar tegen Feyenoord Rotterdam
Aanstaande zondag staan er heel wat mooie wedstrijden gepland in de top vier van de Eredivisie. PSV speelt zondagmiddag tegen Ajax in het Philips Stadion te Eindhoven. Voor Feyenoord staat er een uitwedstrijd gepland bij AZ in Alkmaar. Winnen de Rotterdammers of haakt AZ aan bij de Top-3? Voorspel de uitkomst van deze topwedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

Pascal Jansen: “We willen thuis winnen van Feyenoord”

Vorige maand won AZ nog in de Kuip van Feyenoord met 2-3 en als het aan AZ-trainer Pascal Jansen ligt mag zich dat zondag in eigen huis herhalen. “Dat wordt een wedstrijd waar je altijd naar uit kan kijken en we hebben absoluut de intentie om te laten zien dat wij willen winnen en thuis de beste zijn”, zo zegt Jansen.

“Best of the rest”

AZ staat derde en een kampioenschap zit er niet echt in dit seizoen, maar een tweede plek is nog altijd mogelijk. De huidige nummer twee PSV heeft slecht vier punten meer dan de Alkmaarders. Jansen: “We hebben tegen elkaar uitgesproken dat we de best of the rest willen worden. Ajax is dit seizoen het stabielst gebleken, die zijn uit zicht. Wij gaan met PSV, Feyenoord en Vitesse uitmaken wie de nummer twee gaat worden”, zegt de ambitieuze trainer van AZ.

Dick Advocaat: “AZ wordt een interessante wedstrijd”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat gaat met Feyenoord op pad naar AZ Alkmaar voor de 24e speelronde van de Eredivisie. Volgend de coach van de Rotterdamse ploeg kan het zondagmiddag een hele mooie middag gaan worden. “Ik denk dat het een hele interessante wedstrijd kan worden. Dit zijn de wedstrijden waarin je het moet laten zien”, zegt Advocaat in zijn voorbeschouwing op de Eredivisie kraker.

“We kunnen winnen bij AZ”

De laatste wedstrijden liet Feyenoord punten liggen, maar trainer Advocaat ziet het duel in Alkmaar als een nieuwe kans. “Het elftal heeft vertrouwen. We kunnen winnen bij AZ”, aldus Advocaat die  nog niet veel conclusies wil verbinden aan de huidige plek in de Eredivisie waar Feyenoord nu staat. “Dat kan pas aan het einde van het seizoen. Dan kan je zeggen of je het goed hebt gedaan of niet. We kunnen nog steeds via de competitie Europees voetbal halen. Alles is nog open”, besluit de ervaren trainer van Feyenoord.

Statistieken

AZ Alkmaar staat met 46 punten op de derde plek van de Eredivisie. De Alkmaarders hebben daarmee tien punten minder dan koploper Ajax. PSV staat tussen de twee Noord-Hollandse club is op plek twee en heeft vijftig punten.Feyenoord is de nummer vier van de Nederlandse Eredivisie met 43 punten. De Rotterdammers worden op de hielen gezeten door Vitesse dat met 42 punten vijfde staat.

Head 2 Head

De laatste keer dat AZ de Rotterdamse ploeg op bezoek kreeg, was op 16 september 2018. Op die dag werd er met 1-1 gelijkgespeeld in het AFAS Stadion. Een seizoen eerder kwam Feyenoord winnen in de Kaasstad. Op 1 oktober 2017 werd het zelfs 0-4 voor de Rotterdamse ploeg. AZ won de laatste wedstrijd in eigen huis tegen Feyenoord op 24 januari 2016. Het werd toen 4-2.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Eind januari wist AZ tweemaal achter elkaar niet te winnen, maar inmiddels is de ploeg van trainer Jansen weer goed op weg. Afgelopen weekend werd VVV Venlo met 1-4 verslagen. Een week eerder viel er voor SC Heerenveen weinig eer te behalen in het AFAS Stadion: 3-1 en ook bij FC Emmen wist de ploeg uit Alkmaar te winnen. Al was dat wel met maar Ă©Ă©n doelpunt verschil: 0-1.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord speelde afgelopen woensdag nog een uitwedstrijd bij FC Groningen. Door de sneeuwval stond deze inhaalwedstrijd nog in de agenda van Feyenoord. De ploeg van trainer Advocaat wist niet te winnen in de Euroborg: 0-0. Afgelopen weekend werd het ook al 2-2 bij FC Twente. Een paar dagen eerder werden de Rotterdammers nog door SC Heerenveen uit het bekertoernooi van dit seizoen geknikkerd met 4-3.

Lappenmand

AZ heeft met Jonas Svensson (bovenbeenblessure), Calvin Stengs (gezondheidsproblemen) en Jeremy Helmer (beenblessure) drie spelers in de lappenmand. Owen Wijndal heeft al vier gele kaarten en moet oppassen voor nog een prent.Ook trainer Advocaat kan zondag niet over al zijn spelers beschikken. Justin Bijlow is nog niet hersteld van een knieblessure. Ook JoĂŁo Carlos Teixeira zal zondag niet in actie komen. De aanvallende middenvelder heeft last van een kuitblessure.Centraal verdediger Uros Spajic heeft vier gele kaarten achter zijn naam verzameld. Nog een kaart betekent een wedstrijd brommen.

Prognose

Beide teams willen Ajax niet verder uit het oog verliezen. Wij verwachten daarom een gelijkspel in het AFAS Stadion. Onze bookmaker wedtip is 2-2 en daarmee valt een flinke bonus te verdienen. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde odds bij Koning TOTO.

Quoteringen AZ Alkmaar – Feyenoord

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn als volgt ingedeeld. Een zege va Feyenoord in het AFAS Stadion levert je x 3.38 keer het speelbedrag op.Een gelijkspel is goed voor een pre-odd van x 3.70 keer je inleg. Dit is dan ook de hoogste quotering die de bookmakers voor deze wedstrijd hanteren.Verwacht jij een overwinning van AZ? Winnen de Alkmaarders dan wordt jouw speelbedrag in Ă©Ă©n klap x 1.96 keer meer waard.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 28 februari om 16:45 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Wil jij meespelen met deze kraker in de Eredivisie? Via VoetbalGokken vind je altijd de hoogste odds en de beste deals die passen bij jouw voorspelling!

De beste Online Bookmakers