Eredivisie
26/02/20214 reacties

Super Sunday: wedden op kraker PSV vs Ajax in Eindhoven

Super Sunday: wedden op kraker PSV vs Ajax in Eindhoven
Aankomende zondag staat er met PSV tegen Ajax een echte Eredivisie-kraker op het programma. Voor koploper Ajax is dit de kans om de Eindhovenaren van zich af te schudden in de run naar kampioenschap. Na de uitschakeling in de Europa League rest voor PSV alleen nog het kampioenschap. Kunnen de Eindhovenaren zich snel herstellen en winnen van het superieure Ajax? Speel mee via VoetbalGokken.nl en ga bij de TOTO voor de hoogste odds!

Roger Schmidt: “Zondag moeten we winnen van Ajax”

Er hangen donkere wolken boven het Philips Stadion in Eindhoven. De uitschakeling in de Europa League door het Griekse Olympiakos Piraeus kwam hard aan bij de ploeg van trainer Roger Schmidt. Als PSV nog iets van dit seizoen wil maken moet het zondagmiddag punten pakken in de Eredivisie. “We hebben al het mogelijke eraan gedaan. Het enige dat nu telt is zondag winnen van Ajax”, stelt de trainer vast.

“Op deze voet doorgaan”

Toch is de Duitse trainer tevreden op zijn ploeg en hoopt dat het zich snel hersteld als Ajax zondag op de stoep staat. “Nu zitten de spelers er even doorheen, want we hebben veel gegeven. Onze spirit en ons voetbal waren heel goed, dus we zullen zondag op die voet door moeten gaan”, aldus Schmidt.

Erik ten Hag: “Beter zijn dan PSV”

Bij Ajax is het precies omgekeerd. De Ajacieden wonnen tweemaal van Lille en gaan opnieuw de koker in voor de loting van de achtste finales van de Europa League. Trainer Erik ten Hag is zo trots als een pauw op zijn ploeg: “Het is een heel grote prestatie van Ajax om twee keer van de nummer één van Frankrijk te winnen. Dat is uitstekend. Zondag gaan we naar PSV. We willen ook daar laten zien dat we de beste zijn”, zegt Ten Hag.

“De nummer één tegen de nummer twee”

Ajax knikkerde vorige maand PSV al uit de KNVB Beker en de Ajacieden kunnen de Eindhovenaren zondag opnieuw pijn doen door de ploeg van het kampioenschap te houden. Trainer Ten Hag ziet dit als een hele belangrijke wedstrijd die weleens bepalend kan worden voor de rest van het seizoen. “Er is maar één ding belangrijk en dat is de wedstrijd van zondag. We spelen dan tegen PSV: de nummer één tegen de nummer twee”, besluit de trainer van Ajax standvastig.

Statistieken

Ajax is met 56 punten in de Eredivisie al aardig uitgelopen op PSV dat vijftig punten heeft. Bovendien hebben de Ajacieden nog een wedstrijd in te halen terwijl de Eindhovense ploeg al wel 23 speelronden heeft afgewerkt.Winnen is voor de PSV’ers van groot belang om de nummer drie AZ uit Alkmaar dat 46 punten heeft van zich af te kunnen blijven houden.

Head 2 Head

De laatste keer dat Ajax op pad ging naar PSV was op 22 september 2019. De ploegen wonnen geen van beide. Het duel werd met 1-1 een gelijkspel. Precies een jaar eerder wisten de Eindhovenaren met 3-0 te winnen van de Ajacieden. Ook in april 2018 was PSV met dezelfde cijfers te sterk voor de Amsterdamse ploeg. Ajax won voor het laatst op 20 maart 2016 van de Eindhovense ploeg. Het werd toen 0-2 in het Philips Stadion.

Huidige vorm PSV

Afgelopen donderdag speelde PSV thuis tegen Olympiakos Piraeus in de UEFA Europa League. De ploeg van trainer Schmidt won met 2-1, maar dat was niet genoeg om door te stoten naar de laatste zestien van de Europa League. In Piraeus verloor de ploeg uit Eindhoven namelijk met 4-2 en die schade wist PSV niet meer te herstellen. Vorig weekend werd er nog gewonnen van Vitesse met 3-1.

Huidige vorm Ajax

Ajax heeft inmiddels al een lange ongeslagen reeks opgebouwd. De laatste wedstrijd die de Amsterdammers verloren was de laatste Champions League wedstrijd van dit seizoen. Atalanta Bergamo kwam met 0-1 winnen in de Johan Cruijff Arena. Wel werden er nog twee duels gelijkgespeeld. De thuiswedstrijd tegen PSV op 10 januari werd 2-2 en bij Willem II eind december 1-1. Sindsdien werd er alleen nog maar gewonnen door de ploeg van trainer Ten Hag.

Lappenmand

PSV kan zondag niet aantreden met Noni Madueke (blessure), Richard Ledezma (gescheurde kruisband), Cody Gakpo (enkelblessure) en Maximiliano Romero (geopereerd aan zijn knie). Het is nog onzeker of Mohammed Ihattaren fit genoeg is om tegen Ajax aan te kunnen treden. Ibrahim Sangaré is geschorst en mag zondag ook niet meedoen in deze zeer belangrijke wedstrijd voor PSV.Trainer Ten Hag komst zonder Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico naar Eindhoven. Beide spelers zijn geblesseerd. Quincy Promes werd eerder deze week verkocht aan Spartak Moskou. Hij is er dus – net als de door de UEFA geschorste Andre Onana – niet bij.

Prognose

Gezien de omstandigheden van afgelopen week verwachten wij dat Ajax de beste papieren heeft om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Onze wedtip is 0-2 voor de Ajacieden. We pakken hiermee niet de hoogste odd van dit duel, maar nog altijd een winstgevende. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van wat de bookmakers verwachten en tonen je quoteringen die TOTO.nl hanteert voor PSV - Ajax.

Quoteringen voor PSV – Ajax

De hoogste odd voor deze kraker in de Eredivisie wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Philips Stadion. Jouw inleg wordt x 3.90 keer meer waard als PSV en Ajax de punten moeten delen.Een overwinning van PSV levert in het 1X2 spelsysteem van Koning TOTO niet veel minder op. Gemiddeld ontvang je x 3.25 keer het speelbedrag uit als de Eindhovenaren thuis winnen. Een zege van Ajax staat op x 1.94 keer je inleg ingedeeld. Ook dat is nog bijna een verdubbeling van je speelbedrag waard.
De Eredivisie-kraker PSV Eindhoven – AFC Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 28 februari om 14:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Denk jij dat Ajax de PSV’ers opnieuw pijn gaan doen, of neemt de ploeg uit Eindhoven wraak in eigen huis? Laat jouw voorspelling waardevol zijn door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers