Eredivisie
20/08/2015

Titanenstrijd tussen gepromoveerde clubs: Roda JC - De Graafschap

Titanenstrijd tussen gepromoveerde clubs: Roda JC - De Graafschap
In Kerkrade staat komend weekend een heuse degradatietopper op het programma: Roda JC tegen De Graafschap. Beide teams speelde afgelopen seizoen nog in de Jupiler League en mogen - nadat promotie werd afgedwongen - het nu tegen elkaar opnemen in de Eredivisie.

Statistieken in voordeel Roda JC

De thuisploeg lijkt in het voordeel, als we de statistieken moeten geloven. In de afgelopen vier ontmoetingen tussen de Limburgers en de ploeg uit Doetinchem wonnen de Achterhoekers geen één keer. Tweemaal eindigde het duel onbeslist: op 16 mei 2013 werd het 1-1 en op 8 maart dit jaar stond na 90 minuten opnieuw 1-1 op het scorebord. De laatste overwinning van Roda op De Graafschap dateert van 28 november 2014. Toen was het in Stadion De Vijverberg de thuisploeg te slim af en won met 1-2. De laatste thuiszege van de ploeg uit Kerkrade was gelijk de grootste uitslag: 6-1 winst. Malki was destijds met drie treffers de gevierde man bij de geel-zwarte formatie.

Koempeltje

Roda JC begon het seizoen goed en won direct zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. De 3-1 winst op Heracles was echter ook direct het afscheid van hun vaste mascotte: Lucky. Koempeltje is vanaf dat moment de nieuwe mascotte van Roda JC. Er is gekozen voor koepeltje omdat het een voetbalclub is met een mijnverleden. Er is voor Koempeltje gekozen om aan te sluiten bij de Koempelgedachte. Zo wordt op de koempelidentiteit verder door geborduurd. Omdat Koempeltje voor de supporters staat, krijgt hij nummer 12 op het shirt.

Jan & Jan

De ‘Superboeren’ hebben als doel handhaven en daarom is winst tegen Roda JC cruciaal. De Kerkraarders worden, evenals De Graafschap, gezien als degradatiekandidaat en daartegen tellen de punten dubbel. Het team van Jan & Jan, zoals de supporters hun club liefkozend noemen, zal er dan ook alles aan doen om de punten mee terug te nemen naar de Achterhoek.Jan & Jan komt overigens voort uit de voornamen van beide trainers: Jan Vreman (hoofdtrainer) en Jan Oosterhuis (assistent-trainer). In tegenstelling tot Roda begon De graafschap met een nederlaag. Tegen Heerenveen ging van alles mis. In het duel tegen PEC Zwolle ging dat al beter, maar tegen Roda JC zijn fouten helemaal niet meer toegestaan, zo legt Jan Vreman uit: “"Natuurlijk geven we van tevoren aan dat individuele fouten in de Eredivisie sneller afgestraft worden. Maar je kan van tevoren fouten natuurlijk niet bespreken. De uitvoering moet dan kloppen", vervolgde de oefenmeester. "Maar na een fout moet je het weer oppakken en doorgaan. Het mag niet, maar niemand wil het. Dat weet je als speler van De Graafschap. Je moet blijven knokken tot het eind.”

Wat voorspellen de bookmakers

Voor de wedkantoren zijn degradatieduels altijd mooie momenten om eens extreme quoteringen uit te proberen op bepaalde uitslagen. Het is dan ook zaak om alle aanbieders vooraf goed te bestuderen, want er zitten regelmatig verrassende hoge odds tussen. VoetbalGokken.nl heeft een overzicht samengesteld van verschillende betrouwbare online bookmakers, waarbij veilig gegokt kan worden. Zie het overzicht op onze bookmaker-pagina.Check voor de beste wedden strategieën en het veilig gokken op voetbalwedstrijden ook eens onze info-pagina. Hierop staan o.a. tientallen tips, een handleiding voor beginners en een gratis e-book. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Roda JC - De Graafschap in de Nederlandse Eredivisie wordt gespeeld op22 augustus 2015 om 18:30 uur in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Verzilver je voetbalkennis en win door de uitslag van deze wedstrijd goed te voorspellen.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers