Eredivisie
06/02/20202 reacties

Topduel: FC Utrecht krijgt Ajax op bezoek

Topduel: FC Utrecht krijgt Ajax op bezoek
In Stadion Galgenwaard wordt zondagmiddag de Eredivisie topper tussen FC Utrecht en Ajax Amsterdam gespeeld. Voor de ploeg van trainer Erik ten Hag is een overwinning op Utrecht van groot belang, maar ook de Utrechtenaren willen in eigen huis geen punt morsen. De quoteringen van Koning TOTO lopen dan ook hoog op voor dit altijd beladen duel. VoetbalGokken.nl heeft de huidige vorm en statistieken van de ploegen voor je opgezocht en laat beide trainer aan het woord.

John van den Brom: “We weten waar Ajax toe in staat is”

FC Utrecht maakt zich paraat voor de komst van Ajax in hus Galgenwaard. Trainer John van den Brom weet dat dit geen gemakkelijke duels zijn en dat zijn ploeg tot het uiterste moet gaan om Ajax te breken. “Je speelt niet tegen Fortuna, maar tegen Ajax. De individuele kwaliteiten zijn bekend, we spelen nu thuis, maar we weten waar Ajax toe in staat is. Ik weet ook waar wij toe in staat zijn”, zegt de trainer van Utrecht vastberaden.

“Ook tegen Ajax krijgen we kansen”

Van den Brom heeft goede hoop dat zijn ploeg iets kan maken tegenover de Ajacieden die momenteel veel geblesseerde spelers heeft die niet mee naar Utrecht kunnen. “Als we iets willen, en dat willen we, dan zul je heel goed in je afspraken moeten spelen. Je weet dat je ook tegen Ajax kansen krijgt. Bovendien houdt Erik genoeg goede spelers over. Van mij mogen Blind en Ziyech nog wél een wedstrijd wegblijven”, grapt Van den Brom.

Erik ten Hag: “Ons wapenen tegen kracht van FC Utrecht”

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen PSV gewonnen, maar moest dat bezuren met veel blessureleed. Zondag staat FC Utrecht op het programma en het is algemeen bekent dat Ajax in de Galgenwaard het nooit gemakkelijk heeft. Ondanks dat er spelers thuisblijven ziet trainer Erik ten Hag deze wedstrijd als een goed leerproces voor zijn overige spelers. “Ik ben blij met de tegenstander FC Utrecht, omdat die uitdaagt. We moeten ons wapenen, want Utrecht is een buitengewoon goed team. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld. We moeten alle zeilen bijzetten en een hoog niveau halen om ze van ons af te houden. We weten waar we voor staan”, aldus de trainer van de Amsterdamse ploeg.

“Alle zeilen bijzetten”

De lange waslijst met blessuren komt volgens Ten Hag door de propvolle speelkalender die de Amsterdammers af te werken hebben. “Veel spelers hebben geen vakantie gehad. Van een overvol seizoen met Ajax moesten ze door met hun land voor een toernooi afgelopen zomer, om vervolgens direct weer aan te sluiten voor de voorronde van de Champions League”, bevestigt Ten Hag.

Statistieken

Ajax is nog altijd heer en meester in de Eredivisie, maar hoe lang houden de Ajacieden dat nog vol. AZ Alkmaar blijft in de voetsporen van de Amsterdammers. Ajax heeft vijftig punten uit 21 duels en AZ telt 47 punten. EĂ©n wedstrijd kan dus al bepalend zijn wie er bovenaan zal staan. Verder hebben zowel Ajax als AZ weinig druk van onderaf. Het Feyenoord van Dick Advocaat staat derde, maar heeft veertig punten net als Willem II dat vierde staat.FC Utrecht staat met 34 punten op de zevende plek en mocht de ploeg van trainer Van den Brom deze plek vasthouden tot aan het einde van het seizoen, dan betekent dit dat FC Utrecht de kwalificatie van play-offs van de Europa League mag spelen.

Head 2 Head

Voor Ajax is de uitwedstrijd bij FC Utrecht altijd een wedstrijd op zich. De Amsterdammers weten ook lang niet altijd met een overwinning in de Galgenwaard terug naar huis te keren. Vorig seizoen lukte dat wel. FC Utrecht had met 1-3 weinig te vertellen tegen het grote Ajax. Twee seizoenen geleden was dat wel anders. De Ajacieden verloren niet, maar met een 0-0 gelijkspel was het resultaat niet waar Ajax op had gehoopt. In december 2015 wist Utrecht voor het laatst te winnen van Ajax en dat was in de tijd dat Ten Hag trainer van de ploeg uit de Domstad was.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht heeft al vijf wedstrijden op een rij niet verloren. Afgelopen zondag werd het tegen VVV Venlo wel een gelijkspel 1-1. Van ADO Den Haag werd een week eerder gewonnen met 4-0. Ook in de KNVB Beker is de ploeg van trainer Van den Brom nog actief. Er was een verlenging van de wedstrijd nodig om FC Eindhoven uit te schakelen. In het Jan Louwers Stadion werd het 1-2 dankzij een doelpunt van Jean-Chrisophe Bahebeck voor Utrecht.

Huidige vorm Ajax

Ajax won afgelopen zondag de kraker tegen PSV Eindhoven met 1-0. Quincy Promes maakte voor Ajax in de 35ste minuut het verlossende doelpunt waar PSV de gehele wedstrijd niet op kon antwoorden. Voor de Ajacieden was deze wedstrijd een goedmaker van het verloren duel een week eerder tegen FC Groningen. De ploeg van Ten Hag was van zijn stuk gebracht toen de Noordelingen door een 2-1 zege de Euroborg op zijn kop gingen zetten.

Lappenmand

Beide teams hebben te maken met geblesseerde spelers die ook zondag nog niet fit zullen zijn. Bij FC Utrecht zijn dat Bart Ramselaar, Adam Maher, Maarten Paes, Willem Janssen en Joris van Overeem. Schorsing dreigt voor Issah Abass. Ook het blessurenlijstje van Ajax wordt steeds langer. Tegen PSV zag Ten Hag drie spelers in de lappenmand verdwijnen. Quincy Promes, Joël Veltman en Ryan Babel stapten geblesseerd van het veld. Het is nog niet duidelijk wanneer deze spelers terugverwacht worden, maar Babel kan waarschijnlijk wel weer tegen Utrecht spelen. Daarbij komt dat Hakim Ziyech, Daley Blind, Zakaria Labyad en Davis Neres al in de lappenmand zaten.

Prognose

Onze wedtip is een gelijkspel in de Galgenwaard. De ploeg van Ten Hag is volgens ons niet sterk genoeg om Utrecht in eigen stadion te verslaan. Wij voorspellen een 1-1 in de Domstad. Wil je meespelen en inzetten met je eigen voorspelling? Houd de quoteringen bij Koning TOTO dan goed in de gaten en maak op het juiste moment de beste deal met deze Nederlandse bookmaker!

Quoteringen FC Utrecht – Ajax

De gemiddelde quoteringen voor FC Utrecht tegen Ajax liggen behoorlijk hoog bij Koning TOTO. Een overwinning van FC Utrecht wordt met gemiddeld x 4.15 keer je inleg het hoogst beloond. Voor een gelijkspel staat er een odd van x 3.90 keer de inleg genoteerd in het 1X2 spelsysteem. Een uitzege van Ajax is goed voor een beloning van x 1.71 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 9 februari om 12:15 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Denk jij dat de Ajacieden zullen winnen of bijten de mannen van trainer Van den Brom van zich af en winnen zij hun thuisduel tegen Ajax? Laat uw voorspelling achter bij Koning TOTO en speel vandaag alvast mee.

De beste Online Bookmakers