Eredivisie
15/08/2014

Tweede testcase Ajax tegen AZ

Tweede testcase Ajax tegen AZ
Na Vitesse is AZ de tweede tegenstander van Ajax in de competitie. Een pittige start voor de Amsterdammers, die direct dus in de start van de competitie aan de bak kunnen. Trainer Frank de Boer was zondag alles behalve tevreden over zijn ploeg, maar won wel met 4-1 van Vitesse. AZ won ook overtuigend van Heracles in Almelo.

Weerzien oud-Ajaxieden Van Basten en De Boer

Naast het feit dat AZ-Ajax een mooi affiche oplevert, is het ook het weerzien tussen twee grote voetballers uit het verleden: Marco van Basten en Frank de Boer. Waar Van Basten afgelopen seizoenen aan de kant stond bij Heerenveen, is Frank de Boer inmiddels niet meer weg te denken bij Ajax. De Boer werd afgelopen seizoen voor de vierde keer op rij landskampioen en volgt het beleid dat door Cruijff vier jaar geleden is geïntroduceerd. Extra frappant is de belangstelling die Ajax momenteel heeft om spits Eto’o in te lijven, gezien zijn statuur en salariseisen. Dit krijgt deze week een staartje, aangezien Eto’o woensdag een beslissing neemt over de aanbieding die hij op zak heeft van Ajax.

Graadmeter voor Ajax, eventueel verlies AZ niet onoverkomelijk

Waarin de wedstrijd van Ajax tegen Vitesse vooral beide ploegen grossierde in fouten, zal Ajax tegen AZ ongetwijfeld beter voor de dag moeten komen. De ploeg van Van Basten maakte tegen Heracles een frisse en gretige indruk, waarin alle voorhoedespelers het doel wisten te vinden.Vitesse strafte de defensieve fouten in de Arena niet af, Ajax sprong beter om met de kansen en haalde meer rendement uit scoringskansen (4-1). De eerste uitwedstrijd is direct een graadmeter voor Ajax. Verlies voor AZ is niet onoverkomelijk, maar kan toch een eerste tikje zijn in het nog prille seizoen.Wat denk jij? Kan Ajax doorpakken met winst in Alkmaar tegen AZ of trekt AZ thuis aan het langste eind? Speel nu mee en wie weet verdubbel of verdriedubbel jij je inzet! 

De beste Online Bookmakers