Eredivisie
04/03/20213 reacties

Vitesse en AZ strijden om punten in Eredisvisie-topper!

Vitesse en AZ strijden om punten in Eredisvisie-topper!
Aanstaande zondag speelt Vitesse in de eigen Gelredome tegen AZ uit Alkmaar. Beide teams zitten in de voetsporen van de nummer twee PSV en gaan daar zondag alles aan doen om de Eindhovenaren niet uit het oog te verliezen. Voor Koning TOTO een goede reden om de quoteringen voor deze strijd in Arnhem hoog in te schalen. Meeprofiteren doe je via VoetbalGokken.nl!

Thomas Letsch: “We staan in de slagschaduw van AZ”

Vitesse won afgelopen weekend van VVV Venlo in de Eredivisie en kan daarmee de strijd met AZ om de beste plek op de ranglijst voortzetten. De Arnhemmers hebben vier punten minder en daar wil Vitesse-trainer Thomas Letsch in de kraker van zondag iets aan doen. “We strijden met AZ om Europees voetbal. Hadden we verloren van VVV, dan waren we echt in de achtervolging terechtgekomen. Ook geestelijk. We staan in de slagschaduw van AZ. Dat had voor het seizoen toch niemand verwacht?”, lacht de Duitse trainer in zijn voorbeschouwing.

“Wij willen als club Europa in”

Vitesse won afgelopen woensdag ook de halve bekerfinale van VVV Venlo en daarmee maakt Vitesse nog op twee manieren kans op Europees voetbal. Een doel dat trainer Letsch met Vitesse voor ogen heeft. “Wij willen als club via de competitie of via de KNVB-beker Europa in. We strijden op beide fronten mee. Dit is een fantastisch seizoen”, besluit de Duitse succestrainer.

Pascal Jansen: “Vitesse is hele belangrijke wedstrijd”

AZ Alkmaar kan Europa alleen nog maar in via de Eredivisie. De ploeg van trainer Pascal Jansen staat derde op de ranglijst en wil Vitesse zondag van zich afschudden door te winnen in Arnhem. Jansen verwacht een strijdlustige ploeg te ontmoeten. “Het is een hele belangrijke wedstrijd. We zitten in een aardige reeks en die willen we doortrekken naar de wedstrijd in Arnhem”, stelt Jansen vast.

“Vitesse is meest verrassende ploeg van dit jaar”

De trainer van AZ heeft veel respect voor de Arnhemse formatie. “Vitesse is een van de meest verrassende ploegen van dit jaar”, zegt Jansen over de komende tegenstander. “Ze hebben een interessante speelwijze, een paar prima spelers en ze boeken goede resultaten. Het belooft een spektakel te worden”, besluit de trainer van AZ zijn vooruitblik op de Eredivisie topper van dit weekend.

Statistieken

Vitesse en AZ draaien mee in de top vier van de Eredivisie. De ploeg uit Alkmaar staat op de derde plek met 49 punten en Vitesse dat vierde staat heeft 45 punten bij elkaar gevoetbald. Bij een zege kunnen de Alkmaarders PSV van de tweede plek beroven. De Eindhovense ploeg heeft 51 punten.

Head 2 Head

Vitesse ontving AZ voor het laatst op 1 september 2019 in de Gelredome. De ploeg uit Arnhem won toen met 2-1 van de Noord-Hollandse ploeg. Op 2 april van datzelfde jaar kwam er geen winnaar uit de bus. De Eredivisie wedstrijd werd destijds met 2-2 gelijkgespeeld.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse won deze week de halve bekerfinale in de TOTO KNVB beker. De ploeg van trainer Letsch moest daarvoor VVV Venlo uitschakelen. Lange tijd bleef het 0-0 in Arnhem, maar in de 75ste minuut kwam Vitesse los en won het uiteindelijk met 2-0 van de Limburgers.Vorig weekend speelden de Arnhemmers ook al thuis tegen VVV Venlo. In de Eredivisie werd het toen 4-1 voor Vitesse.

Huidige vorm AZ

AZ kreeg afgelopen weekend Feyenoord op bezoek en versloegen de Rotterdammers met 4-2. Ook VVV Venlo kreeg het er van de Alkmaarders goed van langs. In Venlo werd het twee weken geleden 1-4 voor de ploeg van trainer Jansen.Ook Heerenveen werd door AZ om de vinger gebonden. In het AFAS Stadion werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Lappenmand

Bij Vitesse zijn er geen blessuremeldingen. Wel moeten Matus Bero en Riechedly Bazoer oppassen niet geschorst te raken. Beide spelers hebben al vier gele kaarten en nog een prent betekent de volgende wedstrijd (tegen FC Utrecht) brommen.Bij AZ is Jeremy Helmer nog niet hersteld van een beenblessure. Owen Wijndal heeft vier gele kaarten en moet zondag oppassen voor nog een prent om de thuiswedstrijd tegen FC Twente te mogen spelen.

Prognose

Wij verwachten een gelijkwaardige wedstrijd te gaan zien in de Gelredome. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en daarom is onze wedtip bij de bookmakers voor deze wedstrijd een 1-1 gelijkspel. Verwacht jij dit ook of wil je een andere voorspelling op scherp zetten? Neem onderstaand odd-overzicht alvast door en ontdek de beste quotering die past bij jouw voorspelling.

Quoteringen Vitesse – AZ

De quoteringen zijn in het 1X2 spelsysteem het hoogst ingedeeld bij een gelijkspel in de Gelredome te Arnhem. Gemiddeld keert Koning TOTO x 3.65 keer de inleg uit als Vitesse en AZ de punten gaan delen.Een overwinning van Vitesse is goed voor een beloning van x 2.95 keer je speelbedrag. Denk jij dat AZ wint? De quotering voor een zege van de Alkmaarse ploeg staat op x 2.16 keer je inleg ingeschaald.
De Eredivisie wedstrijd Vitesse – AZ wordt gespeeld op zondag 7 maart om 16:45 uur in de Gelredome te Arnhem. Speel mee via VoetbalGokken.nl en ga voor de hoogst mogelijke quotering! Wordt jij een winnaar tijdens deze Eredivisie topper? Check alle actuele odds en deals op onze bookmakerspagina.

De beste Online Bookmakers