Eredivisie
22/05/20197 reacties

Vitesse en FC Utrecht strijden om ticket voor Europa League

Vitesse en FC Utrecht strijden om ticket voor Europa League
Er zijn nog twee clubs die kans maken op deelname aan het Europa League-toernooi via de play-offs. Vitesse uit Arnhem en FC Utrecht schakelden respectievelijk FC Groningen en Heracles Almelo uit. Komende vrijdag en dinsdag gaan ze onderling uitmaken wie volgend seizoen Europees voetbal mag spelen. Utrecht begint thuis en gaat dinsdag op bezoek bij Vitesse. Welke ex-bondscoach van Rusland trekt er volgens jou aan het langste eind: de kleine generaal (Dick Advocaat) of de ijsbeer (Leonid Sloetski)?

Dick Advocaat: “Vitesse is de favoriet”

De kleine generaal is geslepen, ervaren en slim. Hij legt de druk graag bij de tegenstander en in voorbereiding op het heenduel in de Galgenwaard weet hij zich opnieuw in de underdogpositie te manoeuvreren: “Over het algemeen is Vitesse natuurlijk dé club die zich via de play-offs moet plaatsen voor Europees voetbal. Zij hebben een veel hogere begroting dan wij”, tekende het Algemeen Dagblad tijdens een persmoment op uit de mond van de trainer van FC Utrecht.

“Vitesse heeft aardig wat kwaliteit”

Over de kansen van zijn elftal tegen de club uit Arnhem blijft Advocaat, volgens goed gebruik, weer behoorlijk op vlakte: “Zij hebben aardig wat kwaliteit rondlopen, maar wij hebben ook een aardig team”, houdt hij alle kansen open.

Respect voor tegenstander

Over de trainer van Vitesse – die hij kent vanuit zijn tijd in Rusland – is hij vol lof: “Een goede man. Op zich is het een goede zaak als mensen met andere ideeën ook eens de kans krijgen. We vinden het heel normaal als een Nederlandse trainer in Rusland aan de slag gaat. Waarom niet eens andersom? Dit is een trainer met een grote reputatie. Hij heeft bij een van de grootste clubs, zo niet dé grootste club – CSKA Moskou - in Rusland gewerkt. En ook nog eens heel succesvol. Sowieso ben je een topcoach als je vijf, zes jaar bij een topclub kan werken. Anders houd je het niet vol.”

Leonid Sloetski: “Ik geef ons een goede kans”

Vitesse is volgens FC Utrecht-trainer Dick Advocaat dus de favoriet. Denkt Vitesse-trainer Leonid Sloetski er ook zo over? “Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven”, zegt hij op de clubwebsite van Vitesse. Om die kansen heel te houden is een goed resultaat in het heenduel doorslaggevend, denkt de Rus: “Er staat natuurlijk veel op het spel in dit soort wedstrijden. Een uitdoelpunt kan dan doorslaggevend zijn.”

“Zorgen dat we geen tegendoelpunt krijgen”

De tactiek van Vitesse voor het duel in de Galgenwaard is duidelijk. Sloetski: “Achterin moeten we het goed dichthouden zodat we geen tegendoelpunt krijgen. We moeten scoren en de wedstrijd uiteindelijk over de streep zien te trekken. Iedereen heeft er zin in, we zijn er klaar voor en zullen opzoek gaan naar een doelpunt”, vertelt Sloetski nog.

“Het wordt geen wedstrijd Sloetski-Advocaat”

Mocht dat plannetje lukken, dan is het volgens hem een gelopen koers, omdat Vitesse in Gelredome domineert: “Bijna iedere thuiswedstrijd hebben we gedomineerd. Met het publiek achter ons zijn we tot veel in staat. De supporters zijn erg belangrijk en kunnen ons helpen op weg naar een belangrijke overwinning”, zegt Sloetski die ook nog even ingaat op de confrontatie met Dick Advocaat. De vorige keer dat Vitesse tegen Utrecht speelde was de Rus geschorst, maar nu zitten ze beiden op bank:  “Ik ken Dick Advocaat erg goed en ik ben blij hem weer te zien, maar het wordt geen wedstrijdje Sloetski-Advocaat. Het gaat om Vitesse en FC Utrecht”, besluit hij.

Statistieken

Bij Vitesse is een hele rits aan spelers die met kleine pijntjes en kwaaltjes kampt. Kruiswijk en Gong spelen sowieso niet, de rest wordt door de medische staf van de Arnhemmers in allerijl nog klaargestoomd. Ook Utrecht kent wat twijfelgevallen Letschert (Enkelblessure) en Makienok (knie) moeten wellicht verstek laten gaan.De onderlinge duels verlopen redelijk grillig, al is Vitesse de laatste paar edities vaak de baas. De wedstrijd van 14 april dit jaar eindigden in 0-0, ook dat duel werd in de Galgenwaard gespeeld. De wedstrijd in Arnhem ging naar Vitesse: 2-1 winst. Vorig seizoen won Vitesse tweemaal van de Domstedelingen (1-2 en 3-2). De laatste keer dat Utrecht won was in het seizoen 2017-2018, maar dat was dan ook direct fors: 5-1.

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookmakers zien de thuisploegen telkens als favoriet: dus vrijdag Utrecht en dinsdag Vitesse. De quoteringen voor vrijdag zijn als volgt ingedeeld: winst Utrecht x 2,14, winst Vitesse x 3,05 en een gelijkspel zorgt voor de hoogste odd x 3,55. Check voor de quoteringen van de return onze bookmakerspagina.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.De finale van play-offs wordt gespeeld over twee wedstrijden. Voor het heenduel wordt op vrijdagavond 24 mei om 20:45 uur in de Galgenwaard afgetrapt. Het eerste fluitsignaal van de return klinkt op dinsdag 28 mei om 20:45 uur in de Gelredome. Wint Vitesse of FC Utrecht? Speel mee via TOTO en wordt ook een winnaar in deze play-offs!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers