Eredivisie
11/09/20202 reacties

Voorspel de Eredivisie uitslag van FC Groningen – PSV!

Voorspel de Eredivisie uitslag van FC Groningen – PSV!
Dit weekend gaat in de Eredivisie de bal eindelijk weer rollen. Er staan een hoop mooie wedstrijden gepland en één daarvan is de uitwedstrijd van PSV tegen FC Groningen. De Eindhovenaren hebben meteen een flinke busreis voor de boeg en de Groningers verheugen zich op het debuut van Arjen Robben die sinds dit seizoen voor de Groningse ploeg uitkomt. Kan de Robben direct al zorgen voor een zege van FC Groningen of gaat PSV met drie punten lopen? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odd van de TOTO voor deze wedstrijd alvast voor je opgezocht.

Roger Schmidt: “We gaan zelfverzekerd van start”

Voor de Duitse trainer Roger Schmidt is FC Groningen de eerste wedstrijd in de Eredivisie die de trainer met zijn ploeg gaat spelen. Schmidt heeft er vertrouwen in dat er een goed resultaat behaald wordt in het Hoge Noorden. “We zijn zelfverzekerd voor de start van het seizoen dat begint bij FC Groningen”, zegt de trainer van PSV die het stokje van Ernest Faber overneemt.

“Alles is gericht op goals maken”

Schmidt heeft een andere speeltechniek dan zijn voorganger en daar moesten de spelers van PSV wat aan wennen. Volgens de trainer weet iedereen nu wat er van hem verwacht wordt. “Het had even de tijd nodig om het helemaal onder de knie te krijgen. Of de voorbereiding lang genoeg is om die manier van spelen te leren? We zijn allemaal volwassen spelers die helder kunnen denken, dus dat moet wel lukken. Alles wat ze doen is erop gericht om goals te maken”, aldus Schmidt in zijn voorbeschouwing op de uitwedstrijd in Euroborg.

Danny Buijs: “PSV is levensgevaarlijk”

De laatste tegenstander van FC Groningen in de Euroborg voordat de coronamaatregelen van start gingen, was tegen PSV. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen krijgen de Groningers weer bezoek van de ploeg uit Eindhoven. Trainer Danny Buijs verwacht meteen een lastige klus te klaren. “Normaal gesproken is PSV levensgevaarlijk. Onze defensie moet hoe dan ook op orde zijn, anders wordt het sowieso een lastige middag. We moeten er in dit soort wedstrijden rekening mee houden dat we meer verdedigen dan dat we zelf de bal hebben”, stelt Buijs vast.

Arjen Robben: “Blij dat ik weer mag spelen”

Voor Arjen Robben wordt dit ook de eerste officiële wedstrijd in het tenue van zijn oude ploeg FC Groningen. De 36-jarige Robben speelde al wat oefenwedstrijden, maar is er naar eigen zeggen nog niet. “Qua conditie, kracht en snelheid zit het wel goed, maar die echte voetbalbelasting, daar moet mijn lichaam nog aan wennen. Daardoor krijg ik ook nu en dan van die kleine pijntjes. Maar ik ben ontzettend blij dat ik weer mag spelen”, aldus Robben.

Statistieken

De Eredivisie werd vorig seizoen abrupt stopgezet door de coronacrisis. PSV Eindhoven stond op dat moment op de vierde plek met 49 punten. De Eindhovenaren mogen zich wel op gaan maken voor de kwalificatieronde van de Europa League. FC Groningen stond vorig seizoen op plek nummer negen met 35 punten uit 26 wedstrijden.

Head 2 Head

De laatste twee keren dat PSV in de Eredivisie bij FC Groningen speelden wist de ploeg uit Eindhoven winnend af te sluiten. In 2018 werd het 1-2 in het Euroborg Stadion. De laatste wedstrijd voor de coronabreak werd het 0-1 voor de Eindhovenaren. Drie jaar geleden werd er voor het laatst een gelijkspel uit het vuur getrokken, maar het duel zat vol heerlijke goals. Het werd namelijk 3-3 tussen beide teams. De laatste maal dat Groningen won van de ploeg uit Eindhoven was in oktober 2013. Toen bleken de Noorderlingen met 1-0 te sterk te zijn voor PSV.

Huidige vorm FC Groningen

Met Arjen Robben in de geleden oefenden Groningen afgelopen weekend nog tegen het Duitse Bielefeld. De oud-Bayern München speler scoorde in een wedstrijd dat uiteindelijk een gelijkspel werd 1-1. Ook tegen NAC Breda werd het een gelijkspel 3-3, maar hier na Robben geen deel van uit. Van het Duitse Werder Bremen verloor Groningen met 4-0.

Huidige vorm PSV

Onder leiding van de nieuwe Duitse trainer Schmidt werkte ook PSV een oefencampagne af. Van de zeven oefenpartijen werden er drie gewonnen (Verl 0-3, Uerdingen 0-3, en Hertha BSC 0-4), werden er drie een gelijkspel (Viktoria Koln 1-1, Willem II 1-1 en Vitesse 1-1) en werd er één duel verloren (Frankfurt 1-2).

Lappenmand

Bij FC Groningen lijkt Arjen Robben klaar voor zijn debuut in de Eredivisie. Robben had de tijd nodig om weer wedstrijdfit te raken, maar lijkt dat geslaagd te hebben afgerond. Voor de Groningen-spelers Patrick Joosten en Gabriel Gudmundsson komt de wedstrijd tegen PSV te vroeg. Beiden kampen met een enkelblessure. PSV heeft momenteel geen spelers in de lappenmand en trainer Schmidt heeft dan ook zijn gehele spelerskern beschikbaar.

Prognose

Wij denken dat beide teams er nog flink in moeten komen en een zege zit er dan niet direct al in. Onze wedtip bij de bookmakers is een 2-2 in het Euroborg Stadion. Uiteraard kunnen wij het helemaal mis hebben. Speel daarom altijd met je eigen voetbalkennis en sla je slag bij Koning TOTO.

Quoteringen FC Groningen – PSV Eindhoven

Koning TOTO loopt al warm voor de wedstrijd bij FC Groningen. De quoteringen zijn weer zeer aansprekend ingedeeld. Zo levert een zege van Groningen de hoogste quotering op. Jouw inleg wordt x 3.30 keer meer waard als de Noorderlingen winnen.In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel  met een odd van x 3.15 keer de inleg al niet veel minder waard. Een overwinning van PSV wordt met x 2.11 keer je speelbedrag ook erg goed beloond.
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 13 september om 16:45 uur in de Euroborg te Groningen. Denk jij de correcte uitslag te kunnen voorspellen? Laat je dan door niets tegenhouden, ga naar de TOTO en maak een goede deal.

De beste Online Bookmakers