Eredivisie
29/10/2020

Voorspel de uitslag van Ajax vs. Fortuna Sittard in de Eredivisie!

Voorspel de uitslag van Ajax vs. Fortuna Sittard in de Eredivisie!
Na de trip in de Champions League tegen Atalanta Bergamo kan Ajax zich gaan opmaken voor een thuisduel tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie. De Ajacieden wisten vorige week VVV Venlo flink te vernederen door met dertien doelpunten te winnen. Dat was geen enkele club ooit gelukt. Lukt het de ploeg van Erik ten Hag om dit weekend ook weer alles uit de kast te halen of is het juist Fortuna die hier een stokje voor gaat steken. Bij de TOTO zijn de odds torenhoog ingedeeld. Meeprofiteren doe je via VoetbalGokken.nl!

Erik ten Hag: “Fortuna Sittard is potentiële banenschil”

Ajax wist afgelopen dinsdag een gelijkspel 2-2 uit het vuur te slepen in de groepsfase van de Champions League tegen het Italiaanse Atalanta Bergamo. Een knappe prestatie vindt trainer Erik ten Hag, maar de blik moet snel weer naar de Eredivisie. “We moeten de Champions League even achter ons laten. De eerstvolgende wedstrijd is weer de belangrijkste, want ook in de Eredivisie moeten we er weer staan. Fortuna Sittard is een potentiële banenschil”, stelt Ten Hag vast.

“Liever wedstrijd dan training”

De volgende wedstrijd is tegen Fortuna Sittard dat in de eigen Arena gespeeld gaat worden. “Er komt weer een week aan die van groot belang is. Wij moeten er zaterdag tegen Fortuna ook weer staan”, zegt de trainer van Ajax die een druk programma moet zien door te komen met zijn team. Spelers zweven van wedstrijd naar wedstrijd, maar dat is nu de grootste uitdaging waar we voor staan. De spelers kijken uit naar een druk programma. Ze voetballen liever een wedstrijd dan dat ze trainen”, zegt Ten Hag met een knipoog.

Kevin Hofland: “We moeten punten pakken!”

Trainer Kevin Hofland beleefde nog geen gouden tijden bij Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg haalt moeilijk punten bij elkaar. Dit weekend moet er dan ook nog uitgespeeld worden bij Ajax. “De ranglijst is de harde realiteit. We moeten echt punten pakken”, zegt de coach van Fortuna.

“Ajax is heel moeilijke wedstrijd”

De laatste competitiewedstrijd was thuis tegen FC Groningen en trainer Hofland had gehoopt in dat duel punten te verdienen alvorens zijn team tegen Ajax moet spelen. “Het heeft geen zin om nu het elftal overhoop te halen. Zaterdag wacht een heel moeilijke wedstrijd tegen Ajax. We moeten elkaar de waarheid gaan zeggen. Ook richting mij. Als de spelers niet meer met mij kunnen, dan houdt het ook op”, zegt Hofland aan het einde van zijn voorbeschouwing op het duel in de hoofdstad.

Statistieken

Ajax staat in de competitie gedeeld eerste en deelt die positie met Vitesse Arnhem. Beide teams hebben vijftien punten uit zes wedstrijden weten te boeken. Fortuna Sittard staat helemaal onderaan de ranglijst. Met twee punten uit zes wedstrijden hebben de Limburgers het moeilijk. Sparta Rotterdam en FC Emmen staan ook in de gevarenzone en hebben allebei drie punten.

Head 2 Head

Ajax verloor voor het laatst sinds 1999 van Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg won de competitiewedstrijd in Amsterdam met 1-3. In de duels die volgden waren de Ajacieden te sterk voor Fortuna. Vorig jaar werd het 5-0 voor Ajax.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

De groepswedstrijd in de Champions League tegen Atalanta Bergamo werd met 2-2 gelijkgespeeld. Met die knappe prestatie staat Ajax nu op de derde plek in Groep D. Vorige week werd in de Eredivisie VVV Venlo met 0-13 overmeesterd door de ploeg van trainer Ten Hag. Dat was schijnbaar wat de Ajacieden nodig hadden na de verloren Champions League wedstrijd tegen Liverpool: 0-1.

Huidige vorm Fortuna Sittard

Fortuna Sittard worstelt met de huidige vorm. De ploeg van trainer Hofland haalt de punten mondjesmaat binnen. Zo was afgelopen weekend FC Groningen met 1-3 te sterk voor de Limburgers. Bij FC Emmen werd het een week eerder nog gelijkgespeeld 1-1. Ook bij PSV in Eindhoven ging het begin deze maand mis. De Eindhovenaren wonnen thuis met 2-0 ten koste van Fortuna.

Lappenmand

Klaas-Jan Huntelaar raakte in de wedstrijd tegen Atalanta geblesseerd. De 37-jarige aanvaller komt zaterdag waarschijnlijk niet in de selectie van Ten Hag. Ook Mohammed Kudus zal er door een knieblessure zaterdagavond niet bij zijn. Jurrien Timber moet de wedstrijd tegen Fortuna door een blessure ook aan zich voorbije laten gaan. Bij Fortuna zijn er geen geblesseerde spelers te melden.

Prognose

Wij voorspellen een 3-0 zege voor Ajax. Wil jij ook spelen op een overwinning van Ajax, maar wil je ook kans maken op een hoge beloning. Overweeg dan te spelen via het under/over spelsysteem of ga voor een hoge odd door te spelen via de handicap methode. Kijk op de bookmakerspagina voor de beste deals.

Quoteringen Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard

De TOTO keert x 19.50 keer de inleg uit als Fortuna tot ieders verrassing wint van Ajax! Nog een hoge odd vindt je in het 1X2 spelsysteem bij een gelijkspel. Een puntendeling in Amsterdam levert jou als speler van VoetbalGokken.nl al snel x 10.00 keer de inleg op. Een overwinning van Ajax staat genoteerd op een odd van x 1.08 keer de inleg.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard wordt gespeeld op zaterdag 31 oktober om 20:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Laat jouw voorspelling achter bij Koning TOTO. Sluit voordat het duel begint een goede pre-wedstrijd deal of ga live wedden via onze bookmakerspagina en ga scoor met VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers