Eredivisie
14/10/2020

Voorspel de winnaar van de stadsderby Feyenoord - Sparta

Voorspel de winnaar van de stadsderby Feyenoord - Sparta
In De Kuip staat aanstaande zondag weer een heerlijke Rotterdamse derby op het programma: Feyenoord - Sparta. De Feyenoorders hebben in geen jaren verloren van de Spartanen. Wie weet gaat dat zondag wel gebeuren of blijven de Feyenoorders steevast op de eerste plek van de Eredivisie staan? Jouw voorspelling kan veel waard zijn, dus zet vandaag in via VoetbalGokken.nl!

Dick Advocaat: “Thuis mogen we niet verliezen van Sparta”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft heel wat te puzzelen aan zijn selectie nu dit weekend de Eredivisie weer van start gaat. Het lijstje met geblesseerde spelers wordt niet kleiner, maar zondag moet er wel gewoon gevoetbald worden tegen stadsgenoot Sparta. “Als het een beetje tegenzit, dan kan je ook verliezen van Sparta. Maar dat mag thuis natuurlijk niet gebeuren”, zegt Advocaat.

“Belangrijke fase”

Feyenoord staat bovenaan de ranglijst van de Eredivisie, maar na de interlandbreak volgen de duels volgen elkaar snel op. Ook de Europa League gaat deze maand van start. Advocaat wil nu elke punt dat er te verdienen valt oprapen. “Dit is zeker een belangrijke fase in de Eredivisie. Elk punt moeten we pakken. Zeker als we thuis spelen. Het spel moet nog wel wat beter, maar daaraan werken in de aanloop naar de derby tegen Sparta hard aan”, aldus Advocaat.

Henk Fraser: “Het wordt zwaar in De Kuip”

Sparta Rotterdam draait tot nu toe een belabberd seizoen, al waren de tegenstanders ook niet voor de poes! Hierdoor komen de punten wel mondjesmaat binnen en dan moet er zondag nog een uitwedstrijd gespeeld worden tegen Feyenoord: alweer een zware pot! Sparta-trainer Henk Fraser zit dan ook niet te wachten op deze stadsderby: “Je probeert er je voordelen uit te halen, maar dat het zwaar wordt in De Kuip, dat is duidelijk”, aldus Fraser.

“Klaar voor Feyenoord zijn”

Sparta heeft dit seizoen al tegen Ajax en AZ moeten spelen en met Feyenoord staat er opnieuw een duel tegen een topteam gepland. “So be it. We moeten ze toch spelen en ik heb zoiets: dan maar liever in het begin. Dit is de indeling en wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn om naar Feyenoord te gaan”, aldus Fraser aan het einde van zijn voorbeschouwing op de Rotterdamse derby.

Statistieken

De Feyenoorders staan eerste in de Eredivisie, maar hebben net als nummer twee PSV en SC Heereveen die derde staat tien punten.  Vitesse (vier) en Ajax (vijf) volgen met elks negen punten. Sparta Rotterdam bungelt onderaan de tabel. De ploeg van trainer Fraser staat zeventiende met één punt. Ook Fortuna Sittard heeft één punt, maar staat net een plaatsje hoger dan de ploeg uit Rotterdam-Zuid. RKC Waalwijk is de nummer laatst.

Head 2 Head

In de Rotterdamse Kuip weet Feyenoord de punten vaak wel binnen te houden als het aantreedt tegen stadsgenoot Sparta. Vorig seizoen gebeurde dat echter niet. Het duel eindigde in een 2-2 gelijke stand. De Feyenoorders slaan soms ook genadeloos toe. In 2016 won Feyenoord onder leiding van Giovanni van Bronckhorst met 6-1 in De Kuip. De laatste maal dat de Spartanen nog wonnen, was in maart 2000. Toen, ruim twintig jaar geleden, werd het 1-2 voor Sparta Rotterdam.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord hengelde de tien punten binnen door drie van de vier wedstrijden te winnen. De eerste competitiewedstrijd was uit tegen PEC Zwolle en at duel werd al met 0-2 gewonnen. Daarna hadden de Feyenoorders even een dip toen FC Twente op bezoek kwam en er met 1-1 nog moeizaam een punt verdiend werd. Van ADO Den Haag 4-2 e Willem II 1-4 werd ruimschoots gewonnen.

Huidige vorm Sparta Rotterdam

Sparta kent een moeizame start aan Eredivisie seizoen 2020/2021. De ploeg van trainer Fraser wist nog niet te overwinnen. Net voor de oefenwedstrijd van Oranje tegen Mexico werd er wel knap een gelijkspel gespeeld tegen AZ uit Alkmaar: 4-4. Dat zal ongetwijfeld wat hoop moeten geven voor het duel tegen Feyenoord nadat de Spartanen al verloren hadden van PEC Zwolle 4-0, Vitesse 2-0 en Ajax 0-1.

Lappenmand

In dit overzicht beperken wij ons tot de spelers die fysiek geblesseerd zijn en niet de spelers die positief getest zijn. Dit omdat er vrijdag nog een testronde plaatsvindt.Bij Feyenoord is Eric Botteghin er door een hamstringblessure niet bij als zijn team moet aantreden tegen Sparta. Ook Nicolai Jorgensen kan er door een liesblessure niet bij zijn. Justin Bijlow kampt met een bovenbeenblessure en Lutsharel Geertruida doet wegens een blessure ook niet mee. Luis Sinisterra (knie) en Sven van Beek (enkel) zijn al lange tijd niet inzetbaar.Ook Sparta komt zonder een aantal spelers naar De Kuip. Tim Coremans heeft last van een gescheurde knieband. Reda Kharchouch kampt met een meniscusblessure en Mario Engels is er door een hamstringblessure ook niet bij.

Quoteringen Feyenoord – Sparta Rotterdam

Een overwinning van Sparta levert je met x 6.90 keer de inleg het meeste op. In het 1X2 spelsysteem is dit ook de hoogste quotering van dit duel.Voor een gelijkspel keert Koning TOTO met x 5.15 keer je speelbedrag ook een zeer hoge beloning uit als de punten zondagmiddag worden gedeeld. Een overwinning van Feyenoord levert jouw als speler gemiddeld x 1.35 keer de inleg op.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – Sparta Rotterdam wordt gespeeld op zondag 18 oktober om 12:15 uur in De Kuip te Rotterdam. Speel jij mee en ga je voor de hoogst mogelijke quotering die past bij jouw voorspelling? Maak op de bookmakerspagina een goede deal met de TOTO en scoor tijdens de Rotterdamse stadsderby Feyenoord – Sparta!

De beste Online Bookmakers