Eredivisie
05/03/20212 reacties

Voorspellen: Wat wordt de uitslag van Ajax – FC Groningen?

Voorspellen: Wat wordt de uitslag van Ajax – FC Groningen?
Ajax Amsterdam speelt aankomende zondag in de Johan Cruijff Arena tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft nog wat recht te zetten tegen de Groningers. Eén van de weinige wedstrijden die Ajax dit seizoen verloor, was het uitduel in Groningen. De bookmakers verwachten dat Ajax wraak gaat nemen en schalen de quoteringen extra hoog in. Speel via VoetbalGokken en ga voor de beste deals.

Erik ten Hag: “FC Groningen is een onaangename tegenstander”

Ajax Amsterdam heeft op dit moment maar weinig tegenstanders die van de Amsterdamse ploeg wist te winnen. In dit competitie-seizoen is dat alleen door FC Twente en de tegenstander van zondag FC Groningen gelukt. Ajax-trainer Erik ten Hag is dan ook op zijn hoede voor de Groningse formatie. “FC Groningen is een onaangename tegenstander voor ons. We hebben het vaak lastig tegen Groningen”, bevestigt Ten Hag.

“FC Groningen is een frisse ploeg”

De thuiswedstrijd tegen FC Groningen is de laatste wedstrijd voordat Ajax de Europa League wedstrijd tegen Young Boys gaat spelen. Volgens trainer Ten Hag is dit een goede voorbereiding voordat het donderdag de Zwitserse tegenstander treft. “FC Groningen is een frisse ploeg, die graag tegen aanvallende ploegen spelen”, legt Ten Hag uit. “Maar deze ploeg moet gewoon van Groningen winnen”, aldus de Ajax-trainer tot besluit.

Danny Buijs: “We gaan voor goed resultaat”

In de eigen Euroborg wist FC Groningen vorig jaar oktober wel raad met de Ajacieden. De ploeg van trainer Danny Buijs won met 1-0 van Ajax. Buijs sluit niet uit dat winnen ook in Amsterdam mogelijk is. “Er zijn altijd momenten dat je kunt winnen. Dat hebben we vorig jaar meegemaakt. Als je een goede dag hebt en Ajax een mindere, kun je in de buurt komen van een resultaat. Daar gaan we zondag ook weer voor”, zegt de trainer van FC Groningen vastberaden.

“Ajax is de beste ploeg van Nederland”

De trainer van De Trots van het Noorden weet ook dat zijn team de underdog is. “Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben: Ajax is de beste ploeg van Nederland. Zeker de afgelopen paar jaar”, zegt Buijs tegen FC Groningen TV. “Het is in voetballend opzicht een hele goede ploeg met veel individuele kwaliteiten”, besluit de trainer van FC Groningen zijn voorbeschouwing.

Statistieken

In de Eredivisie staat Ajax na 23 wedstrijden op de eerste plek van de competitie. De ploeg uit Amsterdam heeft 57 punten en heeft zelfs nog een speelronde in te halen. PSV is de nummer twee met 51 punten uit 24 wedstrijden. FC Groningen staat ook in het linkerrijtje. De ploeg van trainer Buijs staat op een keurige zesde plek met 42 punten.

Head 2 Head

De uitwedstrijd van Ajax dit seizoen bij FC Groningen is er een waar de Amsterdammers liever niet aan terugdenken. Trainer Ten Hag en zijn team verloor met 1-0 in de Euroborg. Voor de wedstrijden in Amsterdam tegen de Noordelingen hoeven de Ajacieden weinig te vrezen. Groningen won voor het laatst in 1994 van Ajax in Amsterdam. Het werd toen 0-2 voor de Groningers. Zelfs een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena is sinds 2007 (2-2) in de Eredivisie niet meer voorgekomen.

Huidige vorm Ajax

Ajax Amsterdam speelde afgelopen woensdag nog de halve bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen. De ploeg van trainer Ten Hag won met 0-3 in het Abe Lenstra Stadion. Afgelopen kregen de Amsterdammers de kans om de nummer twee PSS van zich af te schudden, maar in Eindhoven werd gelijkgespeeld met 1-1.

Huidige vorm FC Groningen

FC Groningen won afgelopen zondag ook. De ploeg van trainer Buijs speelde tegen Fortuna Sittard en zegevierde met 1-0. Van Feyenoord werd vier dagen eerder niet gewonnen. De inhaalwedstrijd tegen de Rotterdammers werd met 0-0 gelijkgespeeld. Ook de derby tegen SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion werd niet gewonnen: 1-1.

Lappenmand

De medische staf van Ajax werkt er hard aan om Noussair Mazraoui (oogblessure), Nicolás Tagliafico (blessure) en Zakaria Labyad (enkelblessure) weer in de gereedheid te brengen.Arjen Robben zal ook tegen Ajax niet op het veld verschijnen. De 37-jarige rechtsbuitenspeler van FC Groningen heeft last van een kuitblessure. Ook Azor Matusiwa, Ahmed El Messaoudi (beiden blessure) en Gabriel Gudmundsson (hamstringblessure) zijn er zondag in de Johan Cruijff Arena niet bij.

Prognose

Onze wedtip is 2-0 voor de Ajacieden. Denk jij ook dat Ajax wint of gaat Groningen nu ook stunten bij de koploper thuis? Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde pre-odds voor Ajax-Groningen.

Quoteringen AFC Ajax – FC Groningen

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers zijn haarscherp ingedeeld. De hoogste odd van dit duel kun je verwachten bij een overwinning van FC Groningen. Gemiddeld wordt er x 10.75 keer je inleg uitbetaald als de Noordelingen winnen in Amsterdam.Mocht het een gelijkspel worden in de Johan Cruijff Arena dan wordt jouw inleg x 5.95 keer meer waard. Een zege van Ajax staat bij de bookmakers genoteerd op x 1.22 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd AFC Ajax – FC Groningen wordt gespeeld op zondag 7 maart om 12:15 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Gaat Koning TOTO diep in zijn buidel graaien om jou te belonen op hoge uitkeringen? Laat je voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en maak een mooie online voetbalgokkendeal!

De beste Online Bookmakers